Koliko troši?
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Re: Koliko troši?
Ok, ali kolika ti je prosecna brzina?
Snimi klip posle 200+ km voznje u gradu, bez magistrale.
sent from SE Xperia Arc S
Snimi klip posle 200+ km voznje u gradu, bez magistrale.
sent from SE Xperia Arc S
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Re: Одг: Koliko troši?
Nemam bord da ti po njemu kažem prosečnu brzinu ako misliš po njemu da ti kažem. Zato sam napisao na koliko obrtaja menjam brzine.
TapaTalk post
TapaTalk post
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Jbg, ja stvarno neznam kako vi merite potrošnju po gradu? Imalo bi smisla da se sipa do čepa, pa posle sledeće sipanje da se izmeri. Ali da je voženo samo po gradu. Ja nemam tu naviku da dok sam u gradu, sipam do čepa, sve drugo merenje je neprecizno.
To što pokazuje kompjuter u jednom momentu vožnje po gradu, ne znači ništa jer se uvek dese totalno različite okolnosti. A najčešće se "rikošetira" malo napolje po autoputu koji kilometar tamo pa vamo i eto odmah nekonzistentnosti u merenju.
Jedino što mi pada na pamet je da se natoči do čepa, zabeleži kilometražu, vozi nedelju dana (ili više) samo po gradu pa onda natočiti do čepa i zabeležiti kilometražu - posle sledi matematika...
BTW: i samo to "točenje do čepa" je jako diskutabilno. Može se u dva točenja imati i koji litar razlike, to svi znamo, ako sami ne sipamo do vrha i istim sistemom (znači sačekamo da se slegne pa dodaj, pa slegne pa dodaj i tek kad se gorivo više ne sleže a stigne maltene do ivice, to je to).
To što pokazuje kompjuter u jednom momentu vožnje po gradu, ne znači ništa jer se uvek dese totalno različite okolnosti. A najčešće se "rikošetira" malo napolje po autoputu koji kilometar tamo pa vamo i eto odmah nekonzistentnosti u merenju.
Jedino što mi pada na pamet je da se natoči do čepa, zabeleži kilometražu, vozi nedelju dana (ili više) samo po gradu pa onda natočiti do čepa i zabeležiti kilometražu - posle sledi matematika...
BTW: i samo to "točenje do čepa" je jako diskutabilno. Može se u dva točenja imati i koji litar razlike, to svi znamo, ako sami ne sipamo do vrha i istim sistemom (znači sačekamo da se slegne pa dodaj, pa slegne pa dodaj i tek kad se gorivo više ne sleže a stigne maltene do ivice, to je to).
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Upravo tako merim i ujedno kontrolisem koliko board laze (ako laze). Cesto se desi da stucem 800km po gradu bez da mrdnem van.codemaker napisao:Jbg, ja stvarno neznam kako vi merite potrošnju po gradu? Imalo bi smisla da se sipa do čepa, pa posle sledeće sipanje da se izmeri.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
TDI je zato imao opciju ventiliranja rezervoara tako sto pritisnes neki pisak tamo gde se sipa gorivo i tada je racunica najtacnija moguca(texonja da li si znao za jos jednu golfovu cakuBTW: i samo to "točenje do čepa" je jako diskutabilno. Može se u dva točenja imati i koji litar razlike, to svi znamo,

evo i kako se koristi - http://www.myturbodiesel.com/1000q/a4/v ... nk-FAQ.htm
Cuo sam za to, ali me nikad nije interesovalo ni da vidim gde je, ni da isprobavam.
Sto se tice merenja potrosnje od strane BC, pitao sam u Delti dal' moze da se kalibrise. Danas su bas imali neki F25 na dijagnostici i nema te opcije.

Sto se tice merenja potrosnje od strane BC, pitao sam u Delti dal' moze da se kalibrise. Danas su bas imali neki F25 na dijagnostici i nema te opcije.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Re: Astra J 1.6 turbo Cosmo
Nikad nisam putovao sa pet putnika i punim prtljagom, ali inace kad idem krstarecom 140-160, ne prelazi 8,5. Ipak tolika masa znatno utice na potrosnjuDay Walker napisao:Stigoh iz Grcke![]()
1555km dug put
prosecna brzina 81km/h, a prosecna potrosnja 9,3l na 100km..
Auto je bio max. opterecen, nas 5oro,pun gepek i pun rezervoar, sve ukupno oko 2100kg.. Pod klimom je bio 90% vremena.
Potrosnjom sam zadovoljan, kao i samim automobilom

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ispade da je CR-V trošio na putu isto kao Astra, što me malo iznenadjuje jer mu je dosta lošija aerodinamika. Malo me je razočaralo što i turbo benzinac mora da se šalta dve brzine niže na uzbrdicama kao i moj atmosferac. Mada verujem da je ipak nešto bolja situacija sa elastičnošću, samo izgleda ne baš toliko koliko sam očekivao.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nije problem kad je normalno opterecen, ali u ovim situacijama, 5 + gepek + klima, mora.. Moze i iz 5te, ali zasto bih, kad iz 4te pojede malu decu i par litara benzina 

Brzine idu u H-a !!!

To je moj sistem, sam sipam i uvek pun jer me mrzi svaki čas da idem na pumpu i gubim vreme, resetujem km sat kad sednem u kola. Kada sledeći put dođem na pumpu vidim koliko će stati litara i pređenu km. Sve račune od goriva čuvam i tako mogu da dokažem gde i šta sipam u auto (pri prodaji auta priložim kao dokaz da ne sipam lož ulje).codemaker napisao: Jedino što mi pada na pamet je da se natoči do čepa, zabeleži kilometražu, vozi nedelju dana (ili više) samo po gradu pa onda natočiti do čepa i zabeležiti kilometražu - posle sledi matematika...
TapaTalk post
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
:trljamoci:noob napisao:Sve račune od goriva čuvam i tako mogu da dokažem gde i šta sipam u auto (pri prodaji auta priložim kao dokaz da ne sipam lož ulje).
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
DW je vozio koliko je napisao, a vecina koja sa benzincem trosi pri 140 6.5l to im znaci da su vozili par puta 140, a uglavnom oko 110. Meni je Paja prosle godine, isto full natovaren sa 4 osobe, sa voznjom uglavnom oko 140 kroz Makedoniju, Srbiju malo jaci tempo od 140-160 ali vise blize 140, i kroz Grcku tu oko 120 trosio 6.5 ili 6.7l, zaboravio sam sad. U odlasku je bilo malo manje.
Lol, to i ja radim, pritom na svakom računu imam zapisanu i kilometražu na kojoj sam sipao benzin. Osim ovoga, vodim i evidenciju u koju upisujem koliko sam sipao, kada, na kojoj kilometraži i za koliko novca (lokalnog novca).
Tako da mogu mirne duše da kažem da mi je auto za poslednjih 46k km u proseku trošio tačno 6,9L (u stvari 6,89887....)
Tako da mogu mirne duše da kažem da mi je auto za poslednjih 46k km u proseku trošio tačno 6,9L (u stvari 6,89887....)

Registruj se na spritmonitor.de i on ce sve da ti racuna i imaces sve pregledno i uredno.
ML 280 CDI (3.0 dizel sa 190ks),tezak 2.250kg ,plus natovaren maximalno, sa 4 coveka od po 100kg,tempomat konstantno na 200 km/h,gde god da je otvoren autoput,van toga takodje koliko god brzo da moze,do Grcke,~1.200km,potrosnja 9.2l...
Stigli za oko 12,13 sati sa sat vremena pauze i sat vremena zadrzavanja na granici...
Stigli za oko 12,13 sati sa sat vremena pauze i sat vremena zadrzavanja na granici...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.