Zdravlje
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Zdravlje
U pravu si, preleteo sam sajt povučen nečijom izjavom da u banani nema ništa sem šećera.
A ima skoro gram kalijuma u jednoj većoj banani...
A ima skoro gram kalijuma u jednoj većoj banani...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Hvala na savetima.
Meso ne bi krenula da jede dok joj doktor ne kaže. Tako smo se dogovorili, ali mi je muka njenog tog vegeterijanstva. Meso je meso, alooo! Možda pozovem doktora i nabedi je da krene sa mesom, riba malo i crveno meso.
Inače, vitamin D, kalcijum, magnezijum itd sve je to ispod nivoa ili blizu granice. Možda sam nešto zaboravio, ali generalno joj je krvna slika užasna. Nešto mora da se promeni/doda. Neki komplex vitamina i oko ishrane. Izvukla je podužu listu gde se nalaze ti elementi koji joj fale i da se koncentriše na to. Ili da počnem da bijem, druge nema.
Meso ne bi krenula da jede dok joj doktor ne kaže. Tako smo se dogovorili, ali mi je muka njenog tog vegeterijanstva. Meso je meso, alooo! Možda pozovem doktora i nabedi je da krene sa mesom, riba malo i crveno meso.
Inače, vitamin D, kalcijum, magnezijum itd sve je to ispod nivoa ili blizu granice. Možda sam nešto zaboravio, ali generalno joj je krvna slika užasna. Nešto mora da se promeni/doda. Neki komplex vitamina i oko ishrane. Izvukla je podužu listu gde se nalaze ti elementi koji joj fale i da se koncentriše na to. Ili da počnem da bijem, druge nema.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Potpuno si u pravu. Meso je meso. Moja žena, farmaceut, kaže da su soplementi šarena laža.
Ona je u trudnoći imala manjak gvoždja. Samo džigerica i konjsko meso. Eno klinac samo rže! [FACE WITH TEARS OF JOY]
Ona je u trudnoći imala manjak gvoždja. Samo džigerica i konjsko meso. Eno klinac samo rže! [FACE WITH TEARS OF JOY]
- passenger
Bila u nekoj organizaciji za zaštitu životinja, pa imali neku šatro misiju i videla kako drže neke životnje negde za klanje i rekla tad nikad više... pa bolje da si uzela pušku i pobila te ljude, nego da batališ da jedeš meso
Ja fala Bogu jedem sve, meso, salate, voćke itd. Njoj moraš seckaš voćke i doneseš da bi jela.
Moram da vidim ima li Floradix ovde di sam

Ja fala Bogu jedem sve, meso, salate, voćke itd. Njoj moraš seckaš voćke i doneseš da bi jela.
Moram da vidim ima li Floradix ovde di sam
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Čisto da pomenem da se uz veštački unos gvožđa (kao hemikalije), obavezno koristi i što više vitamina C jer pomaže da se gvožđe u većoj količini veže u organizmu. Ali ne treba koristiti veštački vitamin C ... od toga nema ništa - svi veštački vitamini su šarena laža tj. ne rade ono što rade i prirodni. Zato samo piti dosta ceđene pomorandže (na litre) u toku dana (jer to retko ko odbija
) ili ako joj je po volji može i neki miks ili neka druga-e voćke bogate time. Žuti grejp odlično podiže imunitet, na primer.

- passenger
Hvala Maxer 
Sutra opet u kupovinu, ali voćnu kupovinu ovog puta

Sutra opet u kupovinu, ali voćnu kupovinu ovog puta
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Pitanje za sve koji imaju problem sa alergijom na ambroziju: kada i kako počinjete sa terapijom da se simptomi spreče ili barem ublaže? Prošle godine me spopalo negde početkom avgusta, zakazao sam za ponedeljak kod lekara da tražim uput za specijalistu ali ne znam da li ću sve stići pre odlaska na odmor (31.07).
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ambrozija najviše cveta krajem avgusta i početkom septembra.
Ne postoji prevencija.
Terapija se sastoji od antihistaminika i zbog alergijskog rinitisa neki od kortikosteroida za nos.
Ja koristim Dymista sprej koji je kombinacija kortikost. i antihistaminika. Alternativa je da to bude odvojeno, npr. piješ tablete Xyzal, Nixar ili sl. i sprej za nos Avamys koji je samo kortikost.
Lepo je otići kod specijaliste, ja sam se našetao i ovo ti je suština. Naravno, ako imaš neka gušenja ili druge probleme onda je drugačije verovatno.
Ne postoji prevencija.
Terapija se sastoji od antihistaminika i zbog alergijskog rinitisa neki od kortikosteroida za nos.
Ja koristim Dymista sprej koji je kombinacija kortikost. i antihistaminika. Alternativa je da to bude odvojeno, npr. piješ tablete Xyzal, Nixar ili sl. i sprej za nos Avamys koji je samo kortikost.
Lepo je otići kod specijaliste, ja sam se našetao i ovo ti je suština. Naravno, ako imaš neka gušenja ili druge probleme onda je drugačije verovatno.
- Vladapetr
Ovu alergiju imam od nedavno, zadnje 3-4 godine. Svaki put je sve burnija, a i svaki put sam sa terapijama (Aerius i nešto za nos) počinjao kada počnu i simptomi. Rekoše mi da je bolje da se krene ranije, pre nego krene reakcija, jer je onda reakcija blaža.
Moram nešto da smislim jer kad me uhvati bukvalno nisam upotrebljiv po nekoliko dana, to samo lije iz mene...
Moram nešto da smislim jer kad me uhvati bukvalno nisam upotrebljiv po nekoliko dana, to samo lije iz mene...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Uglavnom ko ima problema sa ambrozijom se preporodi na primorju, razmisli o preseljenju u toplije krajeve 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Terapija se mora zapoceti dosta pre prvih simptoma, to je sustina zivota sa ambrozijom. Ja koristim Avamys sprej i pocinjem u julu, prvo manja doza, a kako se priblizava spic, tako povecavam.
- Vladapetr
Ne bih da rokam kortikosteroide tako dugo, osim ako baš ne moram. Mislio sam da se imunitet tj reakcija malo popravi ako krenem sa onim tabletama ranije.
To me najviše i buni, zato se nadam rešenju kod nekog specijaliste. Jer su mi konkretno prošle godine simptomi počeli dok sam bio na moru.Darko napisao:Uglavnom ko ima problema sa ambrozijom se preporodi na primorju, razmisli o preseljenju u toplije krajeve
Poslednja izmena od Vladapetr u 22 Jul 2016, 10:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Jedna doza spreja ti spreči curenje nosa. Instant rešenje.
Nemoj puno da razmišljaš, izgubićeš silno vreme (bio sam na ispitivanjima na KCS nekoliko dana, na kraju samo potvrde da je to alergija na polen ambrozije, i u mom slučaju dodatno grinje).
Terapija je takva kako sam napisao, imam i kolegu koji je isto dobio.
Aerius je u principu slabiji lek koliko sam ja pohvatao. Probaj uz njega Avamys sprej. Naravno, oba tek kad krenu problemi.
Ova Dymista je odličan lek, košta 2100-3000 din i traje 30 dana.
Nemoj puno da razmišljaš, izgubićeš silno vreme (bio sam na ispitivanjima na KCS nekoliko dana, na kraju samo potvrde da je to alergija na polen ambrozije, i u mom slučaju dodatno grinje).
Terapija je takva kako sam napisao, imam i kolegu koji je isto dobio.
Aerius je u principu slabiji lek koliko sam ja pohvatao. Probaj uz njega Avamys sprej. Naravno, oba tek kad krenu problemi.
Ova Dymista je odličan lek, košta 2100-3000 din i traje 30 dana.
- Vladapetr
U tih par dana kad me baš spuca maltene ne izlazim iz kuće. Štrcnem sprej i on zaustavi curenje na maksimalno sat ili dva, onda opet potok. Prva 2-3 dana sam prskao svako malo, pa onda pročitah da ne sme više od 3 puta dnevno.
Ima da se primi neka injekcija pred sezonu i onda nemaš nikakvih simptoma, uradi se valjda na Torlaku nakon određenih ispitivanja. Gazda moj tako već godinama progura avgust i septembar.
Ima da se primi neka injekcija pred sezonu i onda nemaš nikakvih simptoma, uradi se valjda na Torlaku nakon određenih ispitivanja. Gazda moj tako već godinama progura avgust i septembar.