Formula 1 - Sezona 2012

Formula 1, WRC, Moto GP i ostalo
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Formula 1 - Sezona 2012

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

VN Nemačke - Hokenhajm.

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ja rekoh da je Hamilton pajser... :glavomuzid:

A navijao sam za njega nekada... :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja nisam nikad, ali sad ne razumem šta je kriv za puknutu gumu ? Pokazao je da ima brzinu u srednjem delu trke, ali šta vredi kada je trku izgubio odmah na početku...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni nije jasno kako nije izašao SC kad su leteli prednji spojleri na početku trke. Posle je bilo komada plastike na stazi i verovatno je tu isekao gumu. Nije imao sreće danas, a nažalost, verovatno gubi svaku šansu za titulu.
Button je bio dobar, ali je usrao na kraju.
Svaka čast Alonsu, Ferrari ponovo najbolji i izgleda jedini pravi konkurent RB-u. Čekamo još Kimija da se u nekoj od narednih trka nađe na prvoj poziciji. :D
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Fetel nazvao Hamiltona glupakom, nedugo zatim "zbačen" sa 2. na 5. poziciju
Blic sport

U Formuli 1 često ima netrpeljivosti među zvezdama, no one su uglavom biranim rečima govorile ono što misle kada dođe do problematičnih situacija. Ovoga puta, to nije bio slučaj sa aktuelnim prvakom, Sebastijanom Fetelom.

Posle trke na stazi u Hokenhajmu, Fetel je bivšeg šampiona Luisa Hamilton nazvao "glupakom", odnosno njegov potez kada se Britanac trkao sa vodećim pilotima iako je već bio sa krugom zaostatka.

"Ne vidim poentu u tim njegovim pokušajima da se trka sa nama. Malo je glupo trkati se sa liderima", rekao je Fetel.

Branilac titule je istakao da je "nadgornjavanjem" sa Hamiltonom privremeno izgubio drugo mesto iza vodećeg Alonsa, ali je dva kruga pre kraja uspeo da se vrati na poziciju broj dva, pretekavši Džensona Batona.

Za pomenute Fetelove tvrdnje nije imao previše razumevanja Martin Vitmarš, prvi čovek Meklarena, za koji Hamilton vozi baš kao i Baton.

"Trkački vozači voze - da bi se trkali. Ako je to glupo, onda stvarno ne znam šta da kažem. Luis je u tom trenutku bio brži, ne znam šta je u tome glupost. O tome neka prosuđuju drugi", rekao je Vitmarš.

Što se Fetela tiče, on ne samo da je trku završio uvređen zbog Hamiltonovog poteza, već je umesto na drugoj poziciji - "zbačen" na petu zbog kazne.

Nadležni organi su procenili da je prekršio propise kada je preticao Batona u 66. krugu, zbog čega je kažnjen sa 20 sekundi dodatih na konačan rezultat. To ga je sa druge pomerilo na petu poziciju, pa sada konačan poredak izgleda ovako: Alonso, Baton, Raikonen, Kobajaši, Fetel, Peres...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Ja nisam nikad, ali sad ne razumem šta je kriv za puknutu gumu ? Pokazao je da ima brzinu u srednjem delu trke, ali šta vredi kada je trku izgubio odmah na početku...
Ma ne zbog toga (sto se mene tice mogao je odmah i da odustane), nego zbog ovoga sto je Geza napisao...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

U sustini ako ne zadrzava vodece nema za sta da ga kazne. Ako je neko brzi treba mu se skloniti, u protivnom ne. Sad, koliko je bilo poente raditi tako kao sto je Hamilton danas, to je opet druga stvar. A Vettel treba da gleda svoja posla a ne da place zbog drugih.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na kratkim trkama je vraćanje u krug retkost, tj ne sećam se kada sam to video, a da nije kraj trke, pa neko od vodećih uspori. Na dugačkim trkama je normalna pojava.

U svakom slučaju skroz regularno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Daleko je dogurao... :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Noćas sam odgledao trku....

O incidentima, prvo Hamilton... Otkad gledam F1, a to je tamo negde od '82, vraćanje u krug se smatralo nefer potezom. Mislim da su ih za to vreme bila ukupno 2 i da je reakcija uvek bila ista. Nije zabranjen, ali je potpuno iracionalan i glup i uvek smatrao nekorektnim, pogotovu ako je postoji neka borba pri vrhu. E sad od vozača kao što je Hamilton, koji je u suštini razmaženo derište, to sam i očekivao. Dečko ima debeo problem u glavi, u nekom svom svetu i tripuje da je Senna, o od toga ni slova S.

Drugi incident, Vettel - Button, u suštini Vettel jeste prekršio pravilo, jasno kao dan.

Treće, ali najvažnije.... Sama staza.... :censored: ja mater i FIA i Bernieju, a naročito onom debilu Hermanu Tilkeu, i svim bauštelerima zaključno sa onim Mujom i Hasom koji su ravnali asfalt, jer su raskantali najbolju i najbržu stazu u F1 i napravili ono što liči na Alvirkovo Subotište, a ne pistu F1. :uf: :glavomuzid: :bokser:

Izvinjavam se, ponele me emocije. :pardon:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

methane.master napisao:O incidentima, prvo Hamilton... Otkad gledam F1, a to je tamo negde od '82, vraćanje u krug se smatralo nefer potezom. Mislim da su ih za to vreme bila ukupno 2 i da je reakcija uvek bila ista. Nije zabranjen, ali je potpuno iracionalan i glup i uvek smatrao nekorektnim, pogotovu ako je postoji neka borba pri vrhu. E sad od vozača kao što je Hamilton, koji je u suštini razmaženo derište, to sam i očekivao. Dečko ima debeo problem u glavi, u nekom svom svetu i tripuje da je Senna, o od toga ni slova S.
Nemam nista ni da dodam, ni da oduzmem! :plusone:

p.s. Osim sto gledam F1 od par godina kasnije :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Anatomija F1 bolida.

Slika
Slika Slika
Zaključana tema