Za mlađi auto kao što je Acin i ja bih u servis da se i dalje ima neka istorija održavanja zbog kasnije prodaje. Za neki stariji auto možda i nema toliko svrhe. Prvi ja ne idem u servis već većinu stvari odradim kod drugara kome mehanika baš ide od ruke a pedantniji je od većine majstora. Uz njega ponešto i ja naučim.
Uroš S. napisao:Jes, ubiše se od inspekcija. Sve sami inspektori
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Iako se slažem sa tobom na račun majstora, ipak i ja mali servis radim kod svog majstora uz da on sve prekontroliše. Kako god da pregleda, bolje je nego da samo menjam ulje i filtere, i da se nikad ništa drugo ne gleda. Bar da budem nešto mirniji, izeš ga.
Imam zvanično servisno uputstvo za motor, od 400ak strana (a motor je mnogo prostiji od auta). Kad bi se ono sve radilo kako tamo piše, trajalo bi to dosta duže i koštalo mnogo više. Sa sve podmazivanjem ili stavljanjem loctitea na svaki šraf i svaki sklop nakon skidanja i vraćanja, inspekcije tolerancija, itd.
Skipper napisao: 26 Sep 2022, 22:29
Za mlađi auto kao što je Acin i ja bih u servis da se i dalje ima neka istorija održavanja zbog kasnije prodaje. Za neki stariji auto možda i nema toliko svrhe. Prvi ja ne idem u servis već većinu stvari odradim kod drugara kome mehanika baš ide od ruke a pedantniji je od većine majstora. Uz njega ponešto i ja naučim.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Pitanje koliko ce auto biti kod njega ali definitivno taj pečat u servisu ne opradvava toliko vecu cenu. Ovo je prosto vredjanje inteligencije. Ja sam za 5l ulja i sva 4 filtera Machle za 2.0 tdi motor platio 150 EUR (u neovlascenom) a ovo je skoro duplo vise za 1.0 motor i to ako sam dobro razumeo, ne sa svim filterima.
Jedno poređenje malih servisa
Fiat Tipo Cross 1.0 t. 2021 g. 13000din
Dacia Logan 1.0t (Martinov) 2021g. 24000din (ako se dobro sećam)
VW polo 1.0tsi (o kome se piše) 2018g. 30000 din.