dunx81 napisao:Medjutim kad ne znas put onda ni ne primetis,bitno da dovede dokle treba.
Upravo tako. Treba samo pripaziti da na kraju ne završiš negde 1.500 km dalje... :lol:
Tapatalk
dunx81 napisao:Medjutim kad ne znas put onda ni ne primetis,bitno da dovede dokle treba.
Google Navigation peticija
Dec 05, 2012, 15:39
Poštovani,
Pre svega želim da vam se izvinim na ovom načinu kontaktiranja i da vam se ujedno i zahvalim što ste potpisali peticiju. Juče je bila opšta najezda potpisa zahvaljujući Srbodroidu, Mondu, Radiju S i drugima koji su preneli informaciju o ovoj peticiji.
Kako nam treba ogroman broj potpisa (ne moraju svi biti iz Srbije, naprotiv, i strancima je potrebna koji su u tranzitu), lično vas molim da prosledite ovu peticiju i drugima kako bi je potpisali. Lično sam (sa ostalima) potrošio i previše vremena kako bih uredio kartu Srbije i omogućio je svima širom sveta, dobio mnoga obećanja da će navigacija početi, međutim i sami vidite da još uvek nema ništa...
Dobio sam podatak, ukoliko sakupim toliko potpisa, Google će nas staviti u vrh prioriteta kojima treba navigacija i trebalo bi da je dobijemo u prvom ili drugom krugu kada se države budu otključavale (obično se krug dešava kvartalno).
Još jedan važan podatak. Sve IP adrese se evidentiraju, te nemojte da lažirate potpise (kao što su neki činili), jer u tom slučaju i onaj vaš jedan glas, postaje nevažeći.
Izvinite još jednom i veliko hvala na vašem vremenu koje ste odvojili da zajedno Srbiji poklonimo besplatnu navigaciju!
Srdačan pozdrav,
Nemanja Bračko
Sviđa mi se razmišljanje.trojanac napisao:Ako se ne javi neko iskusniji po tom pitanju, vidi jedan dan popodne da dođeš do mene pa da probamo to da namestimo.
Dodatno bih pojasnio sledeće...grujicd napisao:Što se tiče gps-a, može slobodno da stoji stalno uključeno. Android ga pali tek kad ga aplikacija traži.
Drugo, nijedan gps ne radi u sobi, ni dedicated uredjaj a još manje telefon. Medjutim postoji nešto što se zove assisted gps gde se za lokaciju koriste i bazne stanice ili npr. ip adrese rutera na koji je nakačen wireless. Ne znam detalje ali je poenta da se tako dobija približna pozicija i kad pravi gps nije dostupan. Uključi tu opciju ako ti nije već uključena.
Treće, izračunavanje pozicije na osnovu gps signala je procesorski zahtevna operacija, što znači da troši i bateriju. Zbog toga android koristi servere na internetu koji pomažu u tom računanju. Tako da može sa troši nešto malo data konekciju ako je uključena ali je to minimalno. Inače najteže i najsporije je odrediti početnu poziciju, naročito ako duže vremena nije radio ili je daleko od mesta gde je zadnji put bio uključen.
Četvrto, 600mb mesečno nije malo. Realno ne može da se potroši na tapatalk, mape i malo surfovanja. Može da se potroši na skidanje velikih fajlova ili online video/muziku/tv.