Honda Civic 8. generacija

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Honda Civic 1.8 8. generacija

Post od TheWickerMan »

(Ne)držanje cene Alfi je za mene, kupca, lepa stvar. Kupim jeftinije kvalitetan proizvod :) držanje cene nije uopšte pozitivna stvar , ne kažem za Civic nego uopšteno. Ja ne kupujem auto da bi odmah razmišljao o daljoj prodaji, ja kupujem auto da u njemu uživam :)

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Odnos cene izmedju Alfe i Honde nema veze sa kvalitetom istih vec zbog ponude i potraznje, verujem da si svestan toga. Da je Honda bar delom zanimljiva i pristupacna na zapadnim trzistima taj odnos bi bio znatno drugaciji.

Sent from my Lumia
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

starac vujadin napisao:...kamo sreće da si jedini, nego nam takvi kao ti, ali mnogo bitniji, rade o glavi...
Odakle je sad "ispala" ova velika izjava? :kuku:

Forum ne sluzi za lecenje tvojih frustracija, a ti si ocigledno isfrustriran ko zna cime u zivotu, pa je pominjanje Alfe bila kap koja ja prelila casu... :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

genralni problem vozaca pojedinih brendova (fiat,alfa,reno,i jos neki) sto otvoreno pricaju o svim kvarovima i problemima a sa druge strane broj prodatih je jako veliki a opet postoje vlasnici brendova koji zbog placene cene ne zele da otvoreno pricaju o kvarovima i problemima.Ja sam vozio dva auta b segmenta,jedan iz tzv vw grupe a drugi iz pljuvanog Fiata i nijednom kurca nije falilo niti sam imao problem,kvalitet voznje u ta dva automobila je druga prica.Sa druge strane Megan Generetion se u mom vlasnistvu pokazao iznenadjujuce dobro za razliku od drugarovog originala.Ali sve ovo je merodavno jer je veliki broj primeraka na ulicama i brzo se cuju dobre i lose strane.Koliko je konkretno civic-a prodato,koliko je vlasnika prisutno po forumima,sve to treba uzeti u obzir
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Delija, džabe me vređaš, neću se ja spuštati na tvoj nivo. ;)

Volim takvim kao što si ti da pokazujem koliko ne znaju ako imauju stav kao što ga ti imaš. Inače, nije sramota ne znati, daleko bilo.

U svemu tome, ni ne vidiš da sam i sam imao Civica i da ja zapravo volim i cenim Honde. To je i razlog što nisam kopirao link na tu temu na srpskom Honda forumu, baš iz obzira prema Civicu jer je tamo bilo par psihopata koji su non stop pljuvali auto i za šta treba i za šta ne treba.

Ako si ti obukao neki "autmobilski dres" i voliš ga i braniš ga do poslednje kapi krvi, ja nisam iz tog filma. Možeš slobodno da pljuješ i Fiću, nisam ga ja pravio. Ja opštim sa ženama, ne s kolima.
crossover
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2013, 14:33
Garaža: Honda Civic 1.8 i-VTEC

Post od crossover »

trojanac napisao:Kako si zadovoljan sa tvojim???
Izuzetno, mada sam prešao sa relativno starijeg vozila tako da verovatno nisam apsolutno objektivan. Ima par sitnica koje bih još sređivao ali mi se generalno dopada baš sve, od ponašanja na putu do enterijera. Najveća mana koju sam do sada našao je cena zimskih guma :mrgreen:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@starac vujadin
A ne, ja tebe uopste ne vredjam - upravo je suprotno!
Non-stop pominjes neko znanje / neznanje - koji deo recenice da Alfa katastrofalno lose "drzi" cenu nije tacan?
Koji ti je argument u ovoj temi za toliko razmetanje "znanjem", da ne kazem neku drugu rec koja se rimuje sa tim "znanjem"?
Ne znam na osnovu cega toliko pumpas svoj ego?

BTW, ne mislis da je "malo" smesno to sto pominjes "automobilski dres" u trenutku kad sam vec skoro prelomio da menjam Civic, a sledeci auto 100% nece biti Honda? Mene savrseno zabole koji je brand auta u pitanju dokle god je to ono sto mi se svidja u datom trenutku. Upravo u ovom trenutku je aktivna tema na Honda forumu u kojoj se zalim na ponasanje Civic-a na losim putevima, sto mi je i jedina mana Civic-a (u njegovoj klasi), ali ipak dovoljna da me motivise da pozelim drugi auto iz vise klase...

Ovde smo se "zakacili" iskljucivo oko toga koliko koji auto drzi cenu (Alfa i Honda) i koliko je koji auto pouzdan.
Ako je to sto nema zadnjeg brisaca ili to sto nekome zacvili papucica kvacila ili to sto nije dobio fasciklu za servisnu knjizicu i manual odraz pouzdanosti auta onda je tema na Honda forumu vezana za probleme sa 8. generacijom pun pogodak, a Civic kanta od auta :glavomuzid: A i ti i ja znamo da je tu temu zatrovao jedan jedini covek koji mozda i nema uopste Civic, posto se nije uopste udostojio da predstavi svoj auto i na kraju je i "odleteo" sa foruma...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ovog puta se slazem sa Starcem ali vidim da se ne trazi takva klasa, tako da je glupo da diskusiju nastavljamo u tom smeru.

@Delija

Eto, razmeni brojeve sa Stevom i na korak si blizi do Audija a on ce dobiti toliko zeljenog dobrog svemirca.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Svako ima pravo na svoje misljenje, naravno, ali ovo vezano za drzanje cene nije misljenje vec cinjenica.
Uopste nisam ulazio u to kakva je 159-tka auto, a jos manje rekao da je Civic bolji.

Pricali smo Steva i ja vec i o Civicu i o Audiju :)

Ipak, najverovatnije ce biti BMW 320d F10, polovan iz Dzermanije, ~2-3 godine star za nekih projektovanih 25k evra (vise ne dam za polovan auto iz te klase) iliti jos se druzim sa Civic-om - juce registrovan i uplacen kasko... :)
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Ok, ima smisla to sa cenom i odnosom ponude/potraznje.
Ali isto tako nema smisla da bilo koji auto B/C segmenta posle 4-5 godina starosti ne izgubi vise od 33% vrednosti.
Ne znam da li je jos uvek na oglasima, ali do skora je bio jedan 2007. za 11000e!!
Ako je sada nov Civic hecbek, za tzv sport opremom [skoro sve ima, osim koze, xenona i panorame] 18000e, koliko realno treba da ima vrednost 2, 3, 5 godina star Civic?

Dajte link za tu temu sa boljkama Civica ...

**
Kakav je ovo limited edition?
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... tion_exec/
Vidim bez sedista sto nisam vidjao na ovim kupljenim u otadzbini.
Poslednja izmena od steva_anya u 30 Nov 2013, 00:28, izmenjeno 2 puta ukupno.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa nema logike mnogo toga u Srbiji, zato smo tu gde jesmo. 50% gubi ako se računa radni vek od 10 godina, tj. da posle 10 godina ne vredi ništa. A ovde će Civic star 10 godina uvek vredeti bar 2k eura.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

steva_anya napisao:Ne znam da li je jos uvek na oglasima, ali do skora je bio jedan 2007. za 11000e!!
Taj lik je lud. Tu nema sta drugo da se prica... :)
steva_anya napisao:Dajte link za tu temu sa boljkama Civica ...
http://www.hondaclub.rs/forum/topic/359 ... eneracije/
steva_anya napisao:Kakav je ovo limited edition?
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... tion_exec/
Vidim bez sedista sto nisam vidjao na ovim kupljenim u otadzbini.
Bilo je takvih - review Vrelih Guma je radjen bas na takvom.
http://vrelegume.rs/strana.php?rubrika=1&&id_cikkek=464
Pogledaj cenu dizela tada - 27.195 € :) Tada je funta bila prilicno jaka...
1.8 benzinac je bio ~3000 € jeftiniji...

Rekao bih da je maska menjana zbog nekog cukanja jer je 2008. godiste, a ima onu ruznu masku redizajna iz 2009. i ima samo to od modela iz 2009. - pragovi/spojleri su mat plastika + u kabini je tabla stara (ona koja se grebe cim je pogledas).
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Mrzi me da citam unazad, ali da li ozbiljno neko stavlja u poredjenje kako Alfa i Honda drze cenu.
Alfi cena propada strasno, a sa druge strane Honda drzi cenu mozda cak najbolje od svih marki. Honda zapravo toliko drzi cenu da je neisplativo kupovati je polovno, vise se isplati novu.

Delija, ako ces preci na BME 320d, onda ne smes da mesas modele, trojka je F30, petica je F10 :)

Nego nikada nisi rekao kako je prosla test voznja 320d?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Lapsus... F30 naravno.
Gledao sam u isto vreme dok sam to kucao i 3-jke i 5-ice na mobile.de :)
5-ica je malo matoriji model, pa i nije toliko velika razlika u ceni...

Zaboravih da se pohvalim :) Provozao sam malo 328i - drugarov ujak iz Dzermanije je posluzio svrsi :), a lik iz Radulovica me nije zvao, ja imao neke obaveze pa nisam ni ja zvao, ove nedelje pao sneg, tako da cu videti sledece nedelje da i to odradim, posto me 320d zanima. Mada, ne da se ne bih bunio sa 328i, negoooooo... :) Sad mi je zanimljiva razlika :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Mrzi me da citam unazad, ali da li ozbiljno neko stavlja u poredjenje kako Alfa i Honda drze cenu.
Alfi cena propada strasno, a sa druge strane Honda drzi cenu mozda cak najbolje od svih marki. Honda zapravo toliko drzi cenu da je neisplativo kupovati je polovno, vise se isplati novu.
Bas zato sto te mrzi da citas, lose si skontao :)
Alfa losije drzi cenu i samo je receno da je zbog toga polovna 159-ka bolja kupovina nego polovni Civic.
Delija napisao:Ipak, najverovatnije ce biti BMW 320d F10, polovan iz Dzermanije, ~2-3 godine star za nekih projektovanih 25k evra (vise ne dam za polovan auto iz te klase) iliti jos se druzim sa Civic-om - juce registrovan i uplacen kasko... :)
Rado bih video jos jednog bimmera na forumu ali tesko za tu lovu.
Ovo je najjeftiniji na mobile.de...

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT

...i taj bi u SRB izasao oko 24k a gledaj ga kakav je, go ko pistolj...ni ne lici na BMW.
Na stranu to sto je presao vec prilicnu kilometrazu i sto ga prodaje Oguz GmbH.
Odgovori