Frankfurt am Main

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Re: Frankfurt am Main

Post od LukaMaletin »

Da, zato im ja i obilazim autoputeve :D

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Oko 18e je batrovci-bregana u jednom smeru. I toliko nazad.
Isao sam nedavno. Lose je sto godima polako popusta kvalitet auto puta kroz hr pogotovo kad se krene od srb. A nekad je bio kao staklo.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Je l se naplacuje neki tunel ili nesto I AUT ?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

LukaMaletin napisao: 25 Mar 2018, 00:11 Hrvatska putarina ti je nešto manje od 20e u jednom smeru , a u Sloveniji kupuješ vinjetu čim pređeš granicu , imaš sa desne strane kombi gde se prodaje. Lepi se na staklo.
Može i na pumpi koja je tu odmah.
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

@ogi
Na tom pravcu gde ces voziti nista osim vinjete.HU vinjetu kupi na www.virpay.hu ,odstampaj i nemas potrebe da se zadrzavas na granici.Ja sam platio u petak 12.03 €.Dizel na shellu na AT-HU granici bio 1.49 dok je u gradu na Avanti 1.08,Na BP 1.18 a Premium dizel 1.38.Znaci obavezno svracanje na pumpu kod Parndorfa.
Jesi odlucio kad ces putovati?

Gesendet von meinem Samsung Galaxy Note 8 mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ogi napisao: 25 Mar 2018, 08:12 Je l se naplacuje neki tunel ili nesto I AUT ?
Ako ideš preko LJ i dalje preko Karavanka, plačaju se Karavanke, pa posle još dva tunela u AT...ne znam sad iz glave tačne cifre ali jeste oko 15 e u jednom pravcu ako ne i više. I pazi kod SLO vinjete jer važi faktički samo 6 dana ( osim ako je ne kupiš baš 00.00 :djavo: ). Vinjeta se lepi na staklo. HU vinjeta se ne lepi, AT mislim da isto ne više, a u DE samo gasaaa
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ko je jos lud da ide preko Slovenije :) Mislim da je samo u putarinama skuplje nekih min 50 eur. AT vinjeta mora da se lepi koliko ja znam, posto im nikakve podatke ne dajes prilikom kupovine iste - probao pre 2 nedelje.. U Nemackoj samo vremenske putarine, ako ne pazis kuda ides izgubis par sati na guzvama samo tako, dobro se informisi i gledaj sta ti TNC uhvati gde su guzve, posto pretpostavljam da si sa Nemackim malo slabiji, stalno pricaju na radiju o stanju na putevima, to je bas vazno slusati...
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ogi napisao: 25 Mar 2018, 08:12 Je l se naplacuje neki tunel ili nesto I AUT ?
Ako voziš preko Ljubljane i Villach-a na A10 (Tauernautobahn), tunel Karavanke košta 7,20€ a Tauern-Katschberg tunel košta u jednom pravcu 11,50€.
Ako se pak odlučiš da ideš prema Mariboru, preko Graza pa na A9 (Pyhrn Autobahn) tu plaćaš Gleinalm tunel 9€ i posle njega Bosruck tunel 5,50€.
Od gužve na ulazu u D ćeš teško da pobegneš, tu ti ni TMC ne pomaže nešto preterano. Razlog je taj što se jako puno ljudi osloni na alternativne rute, pa kad krenu da "zaobilaze" Walserberg Autobahn prema Minhenu začepe sve okolne puteve , pa se onda i tu samo čeka i čeka.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Hteo sam da idem u cetvrtak preko A medjutim zena me zeza, te ima guzvu na poslu, te nije joj logicno da idemo za Rodermark pa da se posle vracamo za Legoland, ona bi da ide direktno tamo. Mislim mogu ja u Legolend I preko A ali je preko Slo bukvalno usput I krace je.

Zar su te Karavanke preko LJ ? Kada sam isao u Ita nisam nista placao, ne secam se ni tog tunela.

Ja se po putevima ionako slabije snalazim, iako imam GPS koji mi je jedini orjentir, pored znakova, tako da je realno da cu da idem kuda on kaze, da se drzim glavnog puta I da ne prdim.

Sto se guzve tice, kazu da ce biti u kontra smeru. Nadam se tome.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Na Karavanke nailaziš kad preko Ljubljane ideš prema Villach-u (A). Ti si za Italiju "skrenuo" na čvorištu iza Ljubljane, a mnogo pre granice sa Austrijom (logično, jelte :) )
Do Legolanda (ako govorimo o Legolandu u Günzburg-u) moraš u svakom slučaju preko Austrije, tako da u principu nema veze da i ideš preko Villach-a, Graz-a ili Beča. Preko Beča je 70-80km duže ali se svakako brže stigne do Nemačke (i jeftinije).
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Via Michelin app to na odabranoj ruti prikaže sve troškove(gorivo, putarine, tunele).
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Jedino ne može da izračuna izgubljeno vreme zbog dreždanja na granici (jedna više kad se ide preko SLO-HR) i nadrkanost slovenačkih i hrvatskih pandura/carinika kad vide srpski pasoš. :nonono:
Ljuba Moljac
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kad si prelazio zadnji put pa su bili nadrkani, 95. ?
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ok znaci kako god da okrenem idem preko HU. Ok, to je reseno. Ali stvarno mi je smaranje, cak I ako budemo spavali negde usput da posle puta od 500km recimo idem dirketno u Legolend (imamo spavanje tamo). Bas sam hteo da odemo u Rodermark pa onda kao da na izlet zajedno sa prijateljima krenemo 300km do Legolenda, to se stize verujem mnogo brze nego u Srb.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

ftj napisao: 25 Mar 2018, 12:39 Kad si prelazio zadnji put pa su bili nadrkani, 95. ?
Prelazim svake godine od 2000. pa na dalje, kad idemo u tazbinu (Obrovac kod Zadra). Ponekad i dva puta godisnje.
Ljuba Moljac
Odgovori