Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Brisači

Post od Day Walker »

Nikaragva brisac radi vremenski ne kilometarski :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ok, znači brisač traje 3 godine, bez obzira da li je u engleskoj ili u turskoj?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nasao sam original BOSCH za 4140 din, sa nekim popustom za mene. Ne znam sta da uzmem, uzeo bih i ove skuplje ako su toliko bolji.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Setac, jeste da se brisaci posle nekog vremena stvrdnu i nisu ni za k, ali ne mozes porediti auto koji predje godisnje 15k i onaj sa 60k.
Na otvorenom zbog brzine brisaci mnogo vise i rade. Od visnjicke banje do K. Milosa sam 2x upalio brisace, a od Gazele do aerodroma ih nisam gasio zbog vode koju dizu kola ispred. To ih usput najvise i ubija, kad moraju da brisu polu-suvo staklo, a voda puna peska.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Takođe ima i veze da li auto zimi se vozi ili ne, kao i da li se drži u garaži...
Predrag B.
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 15:22
Garaža: Fabia 1.2 TSI, Florida 1.4 HDI, Tempo 1.1

Post od Predrag B. »

Ogi napisao:Nasao sam original BOSCH za 4140 din, sa nekim popustom za mene. Ne znam sta da uzmem, uzeo bih i ove skuplje ako su toliko bolji.
Samo Champion ;)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

nikaragva napisao:Ok, znači brisač traje 3 godine, bez obzira da li je u engleskoj ili u turskoj?
ko spominje razlicita klinatska podrucja?

@Next
Dao si krajnje glupav primer jer uslovi voznje su uvek razliciti, i ne vidim povezanost brzine i kise npr.
Kao sto rekih ti za sat vremena predjes po autoputu 140km a ja u gradu 50km... Zasto mislis da su tvoji brisaci u gorem polozaju od mojih kada brisu konstantno sat vremena?
Tako da ostajem pri tome da kilometraza nema veze sa trosenjem brisaca.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Prvo zbog brzine, pri 120 brisač sigurno naleže mnogo većom silom na staklo, tj. više se gnječi nego u gradu, pa mu brisaća površina gubi svojstva. A i ako pređeš 100.000km za 3 godine upalićeš brisače na primer 200 puta, a ako pređeš 15.000 km za 3 godine kao methane.master, upalićeš ih 11 puta. Isti brisači u ovako različim uslovima ne mogu isto da traju. Namerno sam iskarikirao da bi bilo jasnije.

Drugo mislim da je Next u pravu za štroku koja se nađe na staklu na autoputu i količinu te štroke, i to isto u gradu. I za polusuvo brisanje.
Moji su prešli 43kkm i nisu još za zamenu, odlično brišu, mislim da će moći još 20kkm opušteno, sem ako nisu napravljeni da naglo propadnu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:plusone:
Predrag B.
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 15:22
Garaža: Fabia 1.2 TSI, Florida 1.4 HDI, Tempo 1.1

Post od Predrag B. »

Moji posle 18300 km i dve godine nisu sjajni. Brišu, ali ostavljaju štrafte. Još uvek ne škripe.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Day Walker napisao:
nikaragva napisao:Ok, znači brisač traje 3 godine, bez obzira da li je u engleskoj ili u turskoj?
ko spominje razlicita klinatska podrucja?

@Next
Dao si krajnje glupav primer jer uslovi voznje su uvek razliciti, i ne vidim povezanost brzine i kise npr.
Kao sto rekih ti za sat vremena predjes po autoputu 140km a ja u gradu 50km... Zasto mislis da su tvoji brisaci u gorem polozaju od mojih kada brisu konstantno sat vremena?
Tako da ostajem pri tome da kilometraza nema veze sa trosenjem brisaca.
Ne, primer je taman kakav treba da bude. Prvo, kupis vise kise dok se kreces.
Ako pretpostavimo da stavis brisace na automatiku, i da kisa pada umereno u oba slucaja, dok stojis na semaforu ili u guzvi, brisaci ce imati intervale u kojima miruju. Pri voznji na otvorenom em sto pada kisa, em sto kola i kamioni ispred tebe podizu dodatnu kolicinu vode, brisaci sigurno nece imati vreme mirovanja, vec ce za isti vremenski period napraviti 5x vise ciklusa brisanja. uz sve to, nije isto kada brisac brise pesak i so sa stakla i kada brise cisto staklo koje je samo vlazno.
Cak i kada prestane kisa, na otvorenom brisaci i dalje moraju da rade zbog vode koju podizu ostala kola, dok je u gradu to mnogo manji %, a nekad ne moras uopste da ih palis.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Na sluzbenoj Oktaviji su zamenjeni posle vise 65-70kkm, odnosno 4godine. E sad, te godine ne znace mnogo, jer je auto presao 6,5k za prve dve godine :D

Turili smo oridjinale, od 4xxx dinara, jer su stari odlicno radili posao.

Tptlk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroš S. napisao:A i ako pređeš 100.000km za 3 godine upalićeš brisače na primer 200 puta, a ako pređeš 15.000 km za 3 godine kao methane.master, upalićeš ih 11 puta. Isti brisači u ovako različim uslovima ne mogu isto da traju. Namerno sam iskarikirao da bi bilo jasnije.
A ja se baš neki dan čudim otkud mi vire žice iz ECU. Urke haker očitavao podatke. :kezo

Što se teme tiče, letos sam kupovao metlice, jer su mi ćornuli fabrikanere u Ušću, ali svakako bi ih na jesen menjao jer su ostavljali tragove i malo je reći škripali, čak tandrkali. Kilometraža slabo tu igra. Kvalitet materijala i a usudio bih se da kažem i podešenost oni opruga brisača. Takodje Renault tu ima jedan vrlo glup feature, da kad želiš da poprskaš tečnost na šoferku, brisači se automatski upale i 3x predju preko stakla. Ako ima leda ili recimo peska, lišća i sl. eto struganja.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

pa to ima svaki normalan auto :D
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions: