Voznja turbobenzinca i kako koristiti klimu

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Voznja turbobenzinca i kako koristiti klimu

Post od grujicd »

Ne preteruj, samo moraju sa lancima do proleća :kezo:
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Jeste Off topic, ali da odgovorim maniaxx -u, moje najgore iskustvo u "penjanju" po planinama, sa letnjim gumama a da zima nije.
E to bi za ovogodišnje prvomajske praznike, na prevoju između Ljubljane i Postojine. Ja u autu starom nepun mesec dana, sa letnjim gumama. Pade sneg jedno 15-20cm, temperatura pade na 0, Slovenci ni k..... da mrdnu. Mislio sam da završih karijeru sa novim autom, kolone nepregledne, putara nigde. Auto je radio 5 sati u leru u koloni bez pomeranja, a pored puta na stotine automobila razbijenih. Da nije one kontrole proklizavanja, ne bi mrdnuo odande, svalili bi me u neki kanal kao mnoge i ćao. Da se ono desilo u Srbiji na Zlatiboru, bila bi bruka, to jeste ne bi se dogodilo ono nikada. I ovde je za uranak par puta bilo velikog snega, ali se neki red znao i neko je nešto preduzimao.
I onda se smejete zimskim gumama leti :kezo: A ja plakao za njima :kezo:

Slika je iz prvog sata čekanja, a posle je vrag odneo šalu, pa mi nije palo na um da slikam :kezo:
Prikačeni fajlovi
IMG_6687.JPG
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kakva neodgovornost, ja i na Sitoniju nosim lance.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Situacija gde all season pojazuje pun smisao.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

I stanes iza ili u koloni jer nema mesta da prodjes od ovih ispred.
Smisao bi bio da se nauce vozaci da voze auto a ne da parkiraju po putevima cim padne malecno snega ili naidje minimalana uspon. A ako ne mogu da voze da to shvate pa se sklone u stranu.
Na tom putu kao i kroz Gorski Kotar su bas retke snezne padavine ;)
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

maniaxxx napisao:
nikaragva napisao:Zlatibor je najobicnije omanje brdo, cak ni proplanak.
Ne moze se smatrati planinom, niti tamo postoje neki preterano surovi uslovi ni za zivot, ni za voznju. Samo ljudski nemar.
Nemaš ti pojma, šerpe na mount everestu treniraju da bi uspei da se popnu samo na pola puta do Zlatibora, a ne postji firma avtomobila koja bi se usudila napraviti test avtomobila do Zlatibora, osim Renaulta naravno in čudovoštno jakog i istovremeno maximalno 3 litra trošečog 1.5 dci motora
:kezo: :kezo: :kezo:

Manijak daj nemoj zajebavati deda Eru :))

@ Milane daj ne tupi ga brate jos 50 strana kako se turbo benzin vozi i slicno. Kupio si obican auto za obicnu upotrebu. Nisi kupio Boing pa sada da razglobamo 50 strana kako treba da se vozi. Vozi i do Tokija ako hoces ne do Svedske neces imati problema. Lepo ti je Laki odgovorio u prvi post ,stvaljaj gorivo vozi i uzivaj. (i ne filozofiraj :) ) Novi auto je sluzice dobro samo ga redovno servisiraj i konstantno ga ne maltretiraj i to je to.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Heinz napisao:Kakva neodgovornost, ja i na Sitoniju nosim lance.
:loool:
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Heinz napisao:Kakva neodgovornost, ja i na Sitoniju nosim lance.
:kezo:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Era napisao:Jeste Off topic, ali da odgovorim maniaxx -u, moje najgore iskustvo u "penjanju" po planinama, sa letnjim gumama a da zima nije.
E to bi za ovogodišnje prvomajske praznike, na prevoju između Ljubljane i Postojine. Ja u autu starom nepun mesec dana, sa letnjim gumama. Pade sneg jedno 15-20cm, temperatura pade na 0, Slovenci ni k..... da mrdnu. Mislio sam da završih karijeru sa novim autom, kolone nepregledne, putara nigde. Auto je radio 5 sati u leru u koloni bez pomeranja, a pored puta na stotine automobila razbijenih. Da nije one kontrole proklizavanja, ne bi mrdnuo odande, svalili bi me u neki kanal kao mnoge i ćao. Da se ono desilo u Srbiji na Zlatiboru, bila bi bruka, to jeste ne bi se dogodilo ono nikada. I ovde je za uranak par puta bilo velikog snega, ali se neki red znao i neko je nešto preduzimao.
I onda se smejete zimskim gumama leti :kezo: A ja plakao za njima :kezo:

Slika je iz prvog sata čekanja, a posle je vrag odneo šalu, pa mi nije palo na um da slikam :kezo:

To je bilo oko 27. Aprila jel? Znam situaciju i nije ništa novo da kod nas zakažu zimske službe i u sred zime a kamoli na ovakav iznenadan datum, kde jih je večina več imala letne gume. Ali mislim da je veči problem bio u kamionima, ali svejedno, da zbog mogočih izvanrednih padavina celu godinu vozim zimske gume? Neče moči. A ono o stotinama razbijenih vozila "malo" pretiravaš
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

grujicd napisao:Situacija gde all season pojazuje pun smisao.
Da, ali allseason gume su debeli kompromis, moja devojka je baš sad stavila nove gume all season, jer se ona vozi malo, u lokalu i prigradsko ( avtoputa nema), 5 godina stare zimske gume je bacila sa skoro 7mm profila, tako da njoj su takve gume idealne. Neko ko je svakodnevno na AP i prevozi velike kilometraže ili extremnije terene ne može da se osloni na takve gume.
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

maniaxxx
Malo se šalim, naravno. Navikao sam ja na takve situacije, ali bio je takav i neviđen kolaps. Mene je bilo strah da mene neko ne udari, jer su vozila letela na sve strane. Nisu kamioni napravili najveći problem, nego razbijeni i zagljavljeni automobili jer su svi imali letnje gume naravno. Koliko je samo bilo prikolica od kombija i automobila odbačenih u stranu :kezo: Bio je to totalni kolaps u Sloveniji.
Posle Postojine, onaj drugi prevoj ka Trstu (koji je mnogo gori), su posuli samo jednom čistom solju, i jednu voznu traku, i problem je rešen. Verovatno je drugo preduzeće obavljalo održavanje. A ona alternativna deonica preko Adovščine je bila u potpunom prekidu.
Naravno, suludo bi bilo voziti zimske gume u ovom periodu po autoputu, ako auto vredi, ako je star koju godinu. Ono što sam pričao, važilo je za starije i male automobile, koji provedu u lokalu, možda nekad i eventualno se ode dalje. Upravo sam pričao o gumama koje je bacila tvoja devojka. Ja bi to na mome starom puntu vozao po lokalu i leti. Čak sam jednom sa puntom i takvim zimskim gumama stigao do Milana u junu mesecu, ali pred zimu sam te gume bacio, kako sam i planirao, a jednoj je bio i ekser debljine 3-4mm (pre 4-5 godina) :kezo: .

Bitno mi je da zimi imam nove i odlične gume. Megana i ne mislim voziti ovu prvu zimu. Čak nisam siguran, kako bi se borio sa zimskim izazovima, dubokim snegom, ledom, uskim ulicama, razlokanim putevima (rupe u ledu). Šta bi bilo sa prednjim branikom, itd, kad se gura sneg i komadi leda...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pravi vozac ce jun, jul, avgust, septembar voziti letnje, oktobar, april, maj all season, novembar, decembar, januar, februar i mart zimske.
Njega ovakve situacije ne mogu iznenaditi.
Problem je sto kod nas ima previse pametnjakovica, koji cele godine voze ili letnje ili zimske ili all season. To jednostavno ne treba tako raditi.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Slažem se. Problem je što narod nema pare, pa se snalazi. Država mora da uradi nešto

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Da se postavi F1 pitstop punkt na svakom opterećenijem semaforu.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Pravi vozač će cele godine voziti na istim gumama, po mogućstvu protektima.
Jer sve ostalo je za pički*e.
Odgovori