Pranje automobila za početnike
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Pranje automobila za početnike
Uzmeš tečnost za prozore - ajax ili tako nešto i kuhinjske papirne ubruse
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ja tako radim već neko vreme, i em je veliko cimanje em nisam ni zadovoljan rezultatima. Mada kod mene problem verovatno pogoršava intezivna upotreba e-cigarete u kolima, od čega se prozori baš maste...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Evo sa ovim sam čistio i oduševljen sam rezultatima. Doduše u kolima se ne puši, pa ni ne mora svaki čas da se radi.
+1methane.master napisao:Samo od tog njihovog voska 'oće malo da blešti noću od farova.
A gotovo je nemoguce skinuti ga kad ostane tako na staklu. Kolko sam cuo, problem je sto nije dovoljna temperatura vode pri voskiranju.
Za stakla jelenska + magicna. Ako su malo prljavija onda vruca jelenska i skida sve sto treba. Bar ja nikad nisam imao problema, mada ni u autu nikada nije zapaljena cigara.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne znam da li je do toga. U perionici voskiraju obično iz onog za prskanje voćnjaka, nikakva visoka temperatura, pa nema ni blizu tih problema.
Mislim da taj vosak u samouslužnim perionicama ne treba ni koristiti, a i ako se koristi ne prskati ga na staklo.

Širim haos!
Drugaciji je.
U perionicama koje ja znam, voskiraju tako sto sipaju "vosak" u masinu i puste vrelu vodu....
U perionicama koje ja znam, voskiraju tako sto sipaju "vosak" u masinu i puste vrelu vodu....
Mnogo je bitnije sprečiti magljenje stakala nego uspeti u naumu da staklo iznutra bude super čisto.
Tu smo mi sa garažama u debeloj prenosti. Svaku noć ostavim otvorene prozore da ono vlage što se nakupilo izađe koliko je moguće i jako retko mi se javlja magljenje.
Inače s unutrašnje strane perem ili čistom magičnom ili magičnom i sredstvom za stakla za kuću.
Tu smo mi sa garažama u debeloj prenosti. Svaku noć ostavim otvorene prozore da ono vlage što se nakupilo izađe koliko je moguće i jako retko mi se javlja magljenje.
Inače s unutrašnje strane perem ili čistom magičnom ili magičnom i sredstvom za stakla za kuću.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne znam sto filozofirate kad ja posle pranja sve lepo prebrisem jelenskom i stakla budu cista, bez kojekakvih tecnosti 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Upravo opran auto.
Preskoceno pranje stakala sa unutrasnje strane i resen problem
Pre godinu/dve sam koristio sredstvo protiv zamagljivanja i nije bilo lose, nego me sada mrzi... Ustvari, bitno mi se samo da bude cisto i da kad i zamagli ne bude zamrljano, iako se brzo odmagli...
Preskoceno pranje stakala sa unutrasnje strane i resen problem

Pre godinu/dve sam koristio sredstvo protiv zamagljivanja i nije bilo lose, nego me sada mrzi... Ustvari, bitno mi se samo da bude cisto i da kad i zamagli ne bude zamrljano, iako se brzo odmagli...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa da.
Ja na mom brisem soferku kod svakog pranja jer zbog dima cigara se nakupi na njoj svasta, bar ja mislim da je zbog cigara...
Ja na mom brisem soferku kod svakog pranja jer zbog dima cigara se nakupi na njoj svasta, bar ja mislim da je zbog cigara...
e ovako se pere vozilo

U slucaju nuklearnog rata ili nekog incidenta tako cemo svi morati da peremo automobile 
Ja koristim ovo i prezadovoljan sam SONAX Xtreme cockpitspray

Ja koristim ovo i prezadovoljan sam SONAX Xtreme cockpitspray

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Koliko dobro moze da se opere auto na samousluznoj perionici kod arene? Da napomenem da auto nije pran mesec i po dana i da je prilicno prljav.
Koliko je bese tamo zeton i kolioko traje?
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Koliko je bese tamo zeton i kolioko traje?
Ja perem na autokomandi al verujem da je slično ako ne i isto. Dakle, može vrlo pristojno da se opere. Ja zveknem dva žetona hemije i tri ispiranja. Žeton je 50 dinara
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Tri ispiranja? Ja kontao da mogu da prodjem sa 2 sampona i 1 ispiranje.