Nemam srece sa kupovinom auta, pomoc!

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Re: Nemam srece sa kupovinom auta, pomoc!

Post od AleksandarAca »

Licno su mi oba totalno bzv za tu lovu, prvi pogotovo. Mislim da su mu i gume celestonke totalno.
Raspitaj se dobro koliki troskovi mogu da budu vezano za klimu, nije to ono par soma dinara punjenje itd verovatno ide novi gas, saniranje toga moze da bude velika igranka.

Ne znam kakve su sad cene Renault Kadjara, koji je opet noviji model od ovog QQ, po meni i dosta bolji. Ja sam moj u Bose opremi sa panoramom u totalnom fulu 2016 sa pravih 140k prodao za 12600 pre dve godine.

Slika

Ovaj autic je npr puska za taj QQ za manje para.

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... ona-16-hdi

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

lamby
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2023, 00:56

Post od lamby »

Nazalost pre dve godine su cene polovnjaka bile dosta bolje, od tad je bar za 20% skok cene zabelezen.

Kadjar je prelep isto, ali mora biti u odlicnom paketu opreme. Pogledacu, nisam nista kaparisao niti se obavezao. Zaboravio sam da napomenem da za 2017to QQ vlasnik placa klimu, sta god da ne valja sa njom I takodje rekao je da ce pokriti prenos vlasnistva na konto dugogodisnjeg poznanstva.
Pieces will never tell the whole story.
lamby
Reactions:

Post od lamby »

Aronu sam probao i totalno mi je klaustrofobicna, slican osecaj kao u kapturu ili mazdi cx3 (doduse nije mala toliko kao cx3 ali svakako meni licno losa prica)
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

+1 za Kadjara
Moj komšija sad prodaje Kadjara Bose 1.6 sa oko 200kkm. 2016. za oko 15k čini mi se...još jedan primer haosa sa cenama poslednjih par god.

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... 6-dci-bose
Meni ovaj svakako izgleda bolje od oba Nissana. Inače, ako ti se Qashqai sviđa, gledao bih onog sa više km ili nekog trećeg, onaj prvi, jedino ako je bar 1,5k jeftiniji.
Имам једно потпитање...
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Drugi QQ i po slikama dosta bolje izgleda...
Kilometraža nije mnogo bitna, kao što rekoh - možeš da biraš kilometražu

Kadjar u ovoj crvenoj boji prelepo izgleda, vrh
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Auto se gleda napolju kad je sunčan dan. Ne u podzemnoj garaži, uveče ili po kiši ;)

Na ovom sa NS tablicama deluje da je prednji branik druge nijanse. Možda je udaran i npr tom prilikom oštećen hladnjak klime.

Edit: Vlasnik crnog Kadjara naslonio gumu sa sve felnom na vrata. Ja ga ne bih ni pozvao... :glavomuzid:
lamby
Reactions:

Post od lamby »

Dare4x4 napisao: 29 Okt 2023, 18:45 Auto se gleda napolju kad je sunčan dan. Ne u podzemnoj garaži, uveče ili po kiši ;)

Na ovom sa NS tablicama deluje da je prednji branik druge nijanse. Možda je udaran i npr tom prilikom oštećen hladnjak klime.

Edit: Vlasnik crnog Kadjara naslonio gumu sa sve felnom na vrata. Ja ga ne bih ni pozvao... :glavomuzid:
Covek je iz Indjije I bio je u NS u 6 uvece pa jebiga tad smo se nasli pa je Promenadina garaza bila najbolja opcija.

Sto se tice branika, nije druge nijanse, samo tako izgleda na toj slici:
Prikačeni fajlovi
1201a9138de5-800x600.jpg
1201a9138de5-800x600.jpg (59.52 KiB) Pogledano 560 puta
Poslednja izmena od lamby u 29 Okt 2023, 19:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

lamby napisao:Aronu sam probao i totalno mi je klaustrofobicna, slican osecaj kao u kapturu ili mazdi cx3 (doduse nije mala toliko kao cx3 ali svakako meni licno losa prica)
Arona je neprimetno manja, mozda po brojkama, ali se jako lepo vozi. Ja sa skoro 2m i 110kg sasvim komotno sedim na mestu vozaca.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

lamby
Reactions:

Post od lamby »

Dare4x4 napisao: 29 Okt 2023, 18:45 Edit: Vlasnik crnog Kadjara naslonio gumu sa sve felnom na vrata. Ja ga ne bih ni pozvao... :glavomuzid:
Ne mislim da je to bilo sta strasno :kezo:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

@lamby, vrlo dobro primecujes da km ne znace nista, kao sto se i vidi na terenu. Ali ovde ima strucnjaka koji misle suprotno, a imali 3 auta u karijeri.
Opste stanje je najbitnije, a da li ima 120 ili 220km psihicki jeste 220 puno, ali moze biti duplo bolji od ovog sa 120k km. Naravno nije uvek tako, ali nisu ni samo km bitni.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

lamby napisao: 29 Okt 2023, 18:51
Dare4x4 napisao: 29 Okt 2023, 18:45 Edit: Vlasnik crnog Kadjara naslonio gumu sa sve felnom na vrata. Ja ga ne bih ni pozvao... :glavomuzid:
Za mene je mnogo strašno jer govori o tome sa kojom pažnjom je koristio taj auto i koliko zna šta ne treba da se radi sa kolima :D
lamby
Reactions:

Post od lamby »

Dare4x4 napisao: 29 Okt 2023, 18:56
lamby napisao: 29 Okt 2023, 18:51
Za mene je mnogo strašno jer govori o tome sa kojom pažnjom je koristio taj auto i koliko zna šta ne treba da se radi sa kolima :D

hahahah ljubi te brat ne mislim nista lose, ja sam picajzla teska za sitnice za kola ali tebi moram da predam pehar :bravo: :rofl: :kezo:
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Post od Branya »

dag81 napisao:@lamby, vrlo dobro primecujes da km ne znace nista, kao sto se i vidi na terenu. Ali ovde ima strucnjaka koji misle suprotno, a imali 3 auta u karijeri.
Opste stanje je najbitnije, a da li ima 120 ili 220km psihicki jeste 220 puno, ali moze biti duplo bolji od ovog sa 120k km. Naravno nije uvek tako, ali nisu ni samo km bitni.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Odavno smo utvrdili da je nabolji polovnjak onaj od 200+k SlikaSlika

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... ult-kadjar

Evo i ovaj Kadjar, ako ti ne smeta motor. 50k prešao, prvi vlasnik, itd.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Meni je arona bas smesan auto, pa i zenski nekako, ne bih je sigurno ni pogledao pored kadjara i qq-a.
Sto se tice klime na qq, pa to je bar lako obzirom a je auto od poznanika, odete lepo u neki servis i vidis sta tacno fali klimi i prema tome kalikulises, ako je samo punjenje ok ako je nesto skuplje ubijes mu cenu ili napravite neki dogovor da podelite trosak. Ja bih svakako pre kupio takav auto od poznanika gde znas neku istoriju nego nesto sa oglasa e sad tih famoznih 200k km, ne bih dalje komentarisao na konto km muka me vise hvata od tih rasprava pogotovo od ljudi koji svesno voze kola sa vracenom km a pricaju o tome u najgorem svetlu a znam takve.
Odgovori