Brisači
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Brisači
Ja je uzimam redovno i uopste nije losa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobre su im i letnja i zimska. Nekad ima i koncentrat, on je takođe odličan.
Nakon malo manje od godinu dana korišćenja ne mogu da dam preporuku za Denso metlice, bar ne za one koje idu na avensis t27.Skipper napisao:Ja sam stavio pred novu godinu Denso metlice i za sada jako zadovoljan kako brišu na svim brzinama rada.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Brišu lepo i dalje ali čim su temperature ispod 6-7 stepeni ubijaju koliko škripe. Zimus mi nisu nijednom zaledili + skoro od početka brišu po novoj šoferki.
Moraću da uzmem neke druge a ove metlice idu u rezervu.
Probaj da ih premažeš glicerinom, da omekšaju.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Jel Denso pakuje SWF, ili to sad Valeo radi?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja sam stavio u aprilu 2023.Skipper napisao:Nakon malo manje od godinu dana korišćenja ne mogu da dam preporuku za Denso metlice, bar ne za one koje idu na avensis t27.Skipper napisao:Ja sam stavio pred novu godinu Denso metlice i za sada jako zadovoljan kako brišu na svim brzinama rada.
Brišu lepo i dalje ali čim su temperature ispod 6-7 stepeni ubijaju koliko škripe. Zimus mi nisu nijednom zaledili + skoro od početka brišu po novoj šoferki.
Moraću da uzmem neke druge a ove metlice idu u rezervu.
Prvi put sam ih čuo prošlog vikenda, na Zlatiboru, oko nule, sa snegom. I to je bilo samo jednom, nešto su škripnuli. Posle sve OK. Sutradan su radili normalno.
Što se mene tiče, i dalje su najbolji brisači koje sam stavio, a svašta sam probao.
Stavio sam ih i na Scenica, ali to je tek nekoliko meseci.
TT
-
- Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21
kako resiti skripanje brisaca, moze li se namazati necim? inace nove su metlice, nisu pohabane ni izgorele
Ja sam moje probao sa grafitnom masti međutim kratko potrajalo. Probaću još sa silikonskim uljem da malo omekšaju i ako ne pomogne moraću druge da uzmem iako ovi brišu dobro ali škripanje ubija.
Rešavali su preskakanje i škripanji nekakvim blagim uvijanjem metlica, ali ne znam kako.
Grafitni i silikonski u pravilu ne škripe kada su novi.
Grafitni i silikonski u pravilu ne škripe kada su novi.
Loše metlice uvek problemi, dobre bez problema.matematicar napisao:kako resiti skripanje brisaca, moze li se namazati necim? inace nove su metlice, nisu pohabane ni izgorele
Loša tečnost može da napravi problem, ako je neka agresivna hemija, ili pohabana šoferka.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Metlica treba da stoji pod 90 stepeni naspram stakla kad se spusti, ako ide na gore treba da se savije na dole, ako ide na dole treba da se savije na gore, ako se to ne desava onda ili skripi ili skakuce. To se resava uvijanjem nosaca metlica oko svoje ose da se podesi metlica pod odgovarajucim uglom.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Tako je.
Sve pod uslovom da se gumica nije "predala" u jednu ili drugu stranu. Ako jeste, onda škripi kada se kreće u istom smeru u kom je gumica presavijena pa se zabada u staklo.
Ja sam premazao i stakla onim keramičkim voskom i mnogo lakše klize brisači, a i voda se ne zadržava
Sve pod uslovom da se gumica nije "predala" u jednu ili drugu stranu. Ako jeste, onda škripi kada se kreće u istom smeru u kom je gumica presavijena pa se zabada u staklo.
Ja sam premazao i stakla onim keramičkim voskom i mnogo lakše klize brisači, a i voda se ne zadržava
Ako su metlice nove onda samo ovo što Yugisa kaže. Ugao naleganja na šoferku nije 90 stepeni.
Inače, nove, jeftine i brišu odlično Alca metlice. Ne znam da li ih ima u velikim dužinama za najnovija vozila ali za nešto starija, nema boljih.
Inače, nove, jeftine i brišu odlično Alca metlice. Ne znam da li ih ima u velikim dužinama za najnovija vozila ali za nešto starija, nema boljih.
Ja uzeo te Alca po preporuci za Astru G, i skinuo, posle 2 dana. Za mene to nije to.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Nisam zalazio u 3000+din brisace, ali od svih koje sam ja probao najbolje su mi se pokazale one na metar. Nasao sam metlice gde se moze izvlaciti gumica i samo zamenim gumicu svakih par godina.
Being second is to be the first of the ones who loose...