Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
2-3 godine unazad ne mogu normalno da komuniciram na Nemačkom. Kad ja zovem sve je OK, ali kad mene zovu, izlazi sakrivena identifikacija ili 06x broj. Kvalitet veze je bulja, ne može da se razgovara.
Uzimaju ekstraprofit na terminaciju fiksne telefonije kroz VoIP i GSM. Naime, naplaćuju punu cenu međunarodnog razgovora provajderi (u nekom međusobnom dogovoru očigledno), a trošak nemaju, jer rade u svom lokalu terminaciju na VoIP i preko interneta paketi idu do druge zemlje na lokalni GSM gateway koji te zapravo poziva.
Ne bih imao ništa protiv, neka rade šta hoće, ali da mogu da koristim uslugu. Ovako je šansa da ću normalno da razgovaram sa Nemačkom preko mobilnog ravna nuli. Dovijamo se na razne načine ako već moramo glasom da se čujemo, Viber, Skype...
Uzimaju ekstraprofit na terminaciju fiksne telefonije kroz VoIP i GSM. Naime, naplaćuju punu cenu međunarodnog razgovora provajderi (u nekom međusobnom dogovoru očigledno), a trošak nemaju, jer rade u svom lokalu terminaciju na VoIP i preko interneta paketi idu do druge zemlje na lokalni GSM gateway koji te zapravo poziva.
Ne bih imao ništa protiv, neka rade šta hoće, ali da mogu da koristim uslugu. Ovako je šansa da ću normalno da razgovaram sa Nemačkom preko mobilnog ravna nuli. Dovijamo se na razne načine ako već moramo glasom da se čujemo, Viber, Skype...
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ne znam da li je neko od vas gledao ovaj telefon, oduševio sam se performansama u odnosu na cenu:
http://connect.dpreview.com/post/439008 ... era-review

As with previous Motorola high-end smartphones, one of the Moto X Style's main draws is its price point which makes it $200-$300 less than the latest top-end devices from brands like Apple and Samsung. ...
Key Photographic / Video Specifications
Sony IMX 230 1/2.4-inch 21MP BSI CMOS sensor
F2.0 aperture
Dual-LED flash
4K-video
720p slow motion video
5MP front camera with flash
Other Specifications
5.7-inch Quad-HD display (1440p)
Android 5.1
Qualcomm Snapdragon 808 processor with 1.8 GHz hexa-core CPUs
3GB RAM
16/32/64GB storage version
MicroSD support up to 128GB
Water protection
3000 mAh battery
Quick charging mode
Conclusion - The Good
Excellent image detail in bright light
Good exposure and color across ISO range
Noise and artifacts are well-controlled
Efficient digital stabilization in video mode
Good color, exposure and detail in video mode
Good front camera with LED-flash
Very easy camera operation
Sharp and bright 5.7-inch QHD display
Good build quality and water repellent body
MicroSD slot for storage expansion
Good editing options in native gallery app
Attractive price point
Conclusion - The Bad
Slightly higher than usual tendency to clip highlights in high-contrast-scenes
No OIS means you need to use higher ISOs in very dark scenes than some competitors
Low-resolution panorama output with little detail
Low quality slow-motion video
Very few settings and no manual control over shooting parameters in stock camera app
No Raw support
The Final Word
The Motorola Moto X Style offers class-leading image detail in bright light and good camera performance combined with an almost pure Android OS, responsive operation and a weather-resistant body.It's also currently a good deal less expensive than many of its direct rivals, making it an obvious recommendation for any mobile photographer looking for large device with high-end specs and performance that doesn't break the bank.
http://connect.dpreview.com/post/439008 ... era-review

As with previous Motorola high-end smartphones, one of the Moto X Style's main draws is its price point which makes it $200-$300 less than the latest top-end devices from brands like Apple and Samsung. ...
Key Photographic / Video Specifications
Sony IMX 230 1/2.4-inch 21MP BSI CMOS sensor
F2.0 aperture
Dual-LED flash
4K-video
720p slow motion video
5MP front camera with flash
Other Specifications
5.7-inch Quad-HD display (1440p)
Android 5.1
Qualcomm Snapdragon 808 processor with 1.8 GHz hexa-core CPUs
3GB RAM
16/32/64GB storage version
MicroSD support up to 128GB
Water protection
3000 mAh battery
Quick charging mode
Conclusion - The Good
Excellent image detail in bright light
Good exposure and color across ISO range
Noise and artifacts are well-controlled
Efficient digital stabilization in video mode
Good color, exposure and detail in video mode
Good front camera with LED-flash
Very easy camera operation
Sharp and bright 5.7-inch QHD display
Good build quality and water repellent body
MicroSD slot for storage expansion
Good editing options in native gallery app
Attractive price point
Conclusion - The Bad
Slightly higher than usual tendency to clip highlights in high-contrast-scenes
No OIS means you need to use higher ISOs in very dark scenes than some competitors
Low-resolution panorama output with little detail
Low quality slow-motion video
Very few settings and no manual control over shooting parameters in stock camera app
No Raw support
The Final Word
The Motorola Moto X Style offers class-leading image detail in bright light and good camera performance combined with an almost pure Android OS, responsive operation and a weather-resistant body.It's also currently a good deal less expensive than many of its direct rivals, making it an obvious recommendation for any mobile photographer looking for large device with high-end specs and performance that doesn't break the bank.
Nije mi jasno - zar ne bi dvostrana lepljiva traka "odigla" staklo od touchscreena?Bax napisao:I meni je bilo cudno kako brdo tih novih telefona onako naprsli rade...
Izgleda da taj prvi sloj ekrana koji je inace zalepljen i koji nako puca kao paukova mreza, i ne sluzi nicemu u funkcionalnom smislu na ovim novim telefonima.
Mozda ima neki anti glare...
Kada sam krenuo da skidam te komadice, vidim ono i dalje sve radi
Onda mi je palo na pamet da sad imaju te zastitne kao glass folije, i reko pa nema sta da ne radi...
Eto samo da sam imao crnu dvostanu traku, onda bi i estetski momenat bio kvalitetniji, ovako sam imao neku zutu, pa nisam hteo da pravim carlamu, vec je islo par kapi super lepka. MAda super lepak, ne volim da koristim, ali posto je ovo vec bio otpisan telefon, nisam se nesto mnogo tangirao.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ja sam juče imao poziv iz SAD, sa fiksne linije na moj mobilni i tačan broj mi je prikazan na ekranu a nemam ga u imeniku. Ja sam na 064.branja napisao:Jel vam se desavalo da pri pozivu iz inostranstva vam na identifikaciji pise nas broj?
Kevu sestra iz Australije pokusava da dobije vec dve nedelje i stalno joj izbacuje da nema dovoljno kredita. Cudi me jer zove sa fiksnog iz Australije, a telenor joj odgovara za kredit ???? Danas konacno keva uspostavi vezu kad ono stoji neki 062 broj. Nisam pokusao da zovem. Bas cu veceras proveriti da li su kevi sta skinuli.
Poslato sa Lumia 925
Funkcionise ta terminacija bar 15 godina i to uglavnom rade politicki bliske firme telekomu. Nesto kao one masine u kolubari. Pa sta mislite sto je dss bio najglasniji protiv prodaje telekoma.
To je verovatno poziv spusten ovde preko naseg gateway broja.branja napisao:Jel vam se desavalo da pri pozivu iz inostranstva vam na identifikaciji pise nas broj?
Poslato sa Lumia 925
Inace ydentifikacija kao CLIP moze da se namesti da bude bilo koji broj po zelji, sa SIP linije.
Moze da bude pozivalac predstavljen i sa CNIP (calling name identification presentation) u poruci zaglavlja, tj da ti ispise ime osobe koja te zove.
Ima mnogo mogucnosti da se isprogramira da pise sta zelis, kolko je ostvarivo zavisi koliko je slobode dopustio ITSP provajder voice usluge i od vestine da se poigras sa headerom u INVITE poruci SIP sesije.
Jel ste probali ovaj Viber Wink?
Jel hoce da vam uhvati screenshot?
Jel hoce da vam uhvati screenshot?
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Moze da se uradi screenshot
Settings, display, home screen, uncheck smart bulletinGaginh0 napisao:Jel moze da se skine ovo sa pocetnog ekrana, ove LG gluposti? U pitanju je G3.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Znaci glupost od aplikacije....stefankmn napisao:Moze da se uradi screenshot

Pitao sam jer sa dosta njih sam probao, nekima radi nekima ne...

- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Ma sto kazes glupost
cisto da se ubaci neka nova opcija ...