Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
A šta bi mogao drugo kao profesor? Da radi na megadensu?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sta fali da radis na megadensu? Imaju odlicne plate
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

S obzirom na činjenicu kakvu reputaciju ima taj fakultet u Srbiji, verujem da je za mnoge stručnjake blam da predaju tamo.
Nije ni bitno... kako je napisano, ispade da je čovek kao Dragan Torbica.
Nije ni bitno... kako je napisano, ispade da je čovek kao Dragan Torbica.
A šta fali biti Dragan Torbica? 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ti isti strucnjaci predaju na drzavnim fakultetima, tako da ih zabole patka za tudje misljenje.
A fax kao fax postaje sve priznatiji, hteli mi da priznamo ili ne.
A fax kao fax postaje sve priznatiji, hteli mi da priznamo ili ne.
Brzine idu u H-a !!!

A gde to postaje sve priznatiji? U zemlji gde je sve vise strucnjaka sa kupljenim diplomama?
Meni pola kolega na poslu zavrsilo privatni fakultet a posao je u nekoliko najboljih koje nudi Srbija. Jbg, rad se ceni vise nego diploma. Svi krenu kao praktikanti skoro bez plate pa dokle doguras doguras.
Niko od poslodavaca više ne gleda ko je sa kog faxa. Zabole ih patka.
Daju ti test pa radi...
Coa gde radiš?
Daju ti test pa radi...
Coa gde radiš?
Mislim da je kako ko, ja sam 'čuo' da žestoko kasne plate, da se dobijaju na kašičicu i da se u poslednje vreme prilično raspada.Day Walker napisao:Sta fali da radis na megadensu? Imaju odlicne plate
U mojoj firmi sa segamega faksom možeš da avanzuješ do npr višeg magacionera, tj za skidanje sa viših polica.
Fq400, pogodile su ih afere koje su se izdesavale, samim tim ima dosta manje studenata.
Veljo, nema ti firma dobru politiku.
Veljo, nema ti firma dobru politiku.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja pričao sa par advokata za posao, svi su dosta dobri u poslu. Uvek je prvo pitanje bilo Koji faks sam završio. U firmi u kojoj sam radio i gde mi je nedavno ponuđen posao direktor izuzetno ceni formalno obrazovanje. Pritom veoma ozbiljna firma, proizvode veoma sofisticiran proizvod i izvoze u EU. Rade za pametna brojila za Slovačku, Poljsku, Češku i tamo uredno pobeđuju na tenderima.
Pisao sam već ovde, prošle godine sam aplicirao za Ernst&Young, za reviziju. Nisu postojali nikakvi formalni uslovi. Od oko 1000 ljudi u prvom krugu u poslednji, 5. krug je ušlo nas trideset. 29 su bili sa državnog Ekonomskog, i ja sa državnim Pravnim. Samo na prvom krugu koji je bio veoma ozbiljan engleski jezik su ispali svi sa privatnih sa kojima sam se upoznao pre testa, nekih desetak ljudi. Od tih 30 birano je 10 ljudi koji su odmah dobijali ugovor na neodređeno. Znači ne za praksu.
Pisao sam već ovde, prošle godine sam aplicirao za Ernst&Young, za reviziju. Nisu postojali nikakvi formalni uslovi. Od oko 1000 ljudi u prvom krugu u poslednji, 5. krug je ušlo nas trideset. 29 su bili sa državnog Ekonomskog, i ja sa državnim Pravnim. Samo na prvom krugu koji je bio veoma ozbiljan engleski jezik su ispali svi sa privatnih sa kojima sam se upoznao pre testa, nekih desetak ljudi. Od tih 30 birano je 10 ljudi koji su odmah dobijali ugovor na neodređeno. Znači ne za praksu.
Poslednja izmena od Uroš S. u 08 Jul 2015, 19:56, izmenjeno 2 puta ukupno.
Dobro, naravno dosta zavisi od branse. Vec vidim da krecemo prezvakanu temu, ali po meni recimo sva zanimaljna mogu da se rangiraju tako da ti je za medicinu najbitniji fakultet a za IT najmanje bitan. Za ekonomiju verujem da je blize ITu, dok je pravo svakako vise na toj lestvici.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Megadens je sprdačina, ruganje obrazovnom sistemu jedne zemlje. Njegovo postojanje tj sticanje diplome na istom ima smisla JEDINO kad radiš u firmi i imaš potrebno znanje a neka glupa sistematizacija te sprečava da avanzuješ bez odredjene stručne spreme.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.