U raspravi oko mob. telefona se iznosi mnogo vrlo subjektivnih stavova, koji kada se ne potkrepe propratnim podacima (način korišćenja, intezitet, opšta tehnička potkovanost korisnika itd...) mogu zazvučati kao neko opšte pravilo, mada u većini slučajeva nisu.
Mene je pre nekog vremena iznervirao telefon kada je zabagovao na imeniku, da li je problem do hardvera ili samog Androida - ne bih znao (mada imam pretpostavku, kada se ukuca "can't access phonebook iphone" i "can't access phonebook android" i uporede rezultati dobiješ neki nagoveštaj u kom zecu leži grm

). Jedini telefon koji mi nije bagovao je bio iPhone 3, čak ni kada sam mu ubacio u to vreme vrh iPhone softverske ponude: krekovani multitasking

Zato sam se i sad zaletao da ga uzmem, ali pošto mi je dual sim pod obavezno - odustao sam. Probaću sa Androidom jačeg hardvera i uz češći bekap, pa dokle doguramo.
Ne slažem se da su cene primarnih modela prevelike, za posao koji može da odradi su sasvim u redu. E sad, koliko je kome potreban velik telefon sjajnih performansi je sasvim druga stvar.
Natrčim pre neki dan na ovo:
http://www.mi.com/en/miband/
Stiže mi vrlo brzo, baš me interesuje šta pametno može da mi kaže.