Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Day Walker »

Pebble gadan za sve pare
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Huawei mi se svidja, samo kosta kao vrhunski telefon.
Pebble je i meni gadan, ali moze uz trenerke i tako nesto casual da prodje...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ekstra se vidi ekran na Pebblem, najbolja stvar na uređaju. Meni je legao samo tako, nisam ni slučajno očekivao da će toliko dugo da me drži. Sad je na lepom sniženju Pebble Classic. U tamnoj boji sa dobrim watchface-om mi se sviđa. Možda pazarim, sad kad su svi dobili novi softver.

Slika

Naravno, stvar ukusa. Inicijalno mi je bio samo zanimljiv, ali nakon dužeg nošenja sam se potpuno privikao kao na neophodnost koju preporučujem svima. Nema šanse da se skonta nijedan pravi aspekt uređaja bez da se poseduje neko vreme.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nenad.fil napisao:Zato sam toliko i piz¥eo, jbt platis fon 550 eur a baterija drzi kao na onom od 100.
I Phone, dobar primer preplacenih mAh.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Slika

Ko voli kožu (nisam taj). :)
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

koliko kosta ovakav sat? ja bi rado imao ovako nesto ali mi je suludo da dam tipa 300 evra za takav uredjaj.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ima ih na ebay-u već od 50$ + poštarina (20-ak dolara).

EDIT: novi su od $70, od $50 su polovni.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nema za tako male pare Steel. Bio je 250 USD, pa skinut na 150 trenutno. Proveri pebble sajt, ali gledaj američki sajt (u dolarima). Cene na evropskim sajtovima su nenormalne, tj. ako ti se otvori shop Pebble sajt u € gledaš pogrešan sajt.

Drugaru su poslali normalno sa američkog sajta u Srbiju, cena u dolarima. Npr, sat koji je 200€, poručiš za 150USD. Malo li je razlike? :D

https://www.pebble.com/watches

Najjeftiniji Classic, tj. ovaj što ja imam, je bio 69.99 za Black Friday, sad je ponovo na 99.99 USD, standardna cena.

Što se izgleda tiče, meni samom je na mojoj ruci izgledao malo neozbiljno, ali kolega se oblači elegantno i skroz se uklapa u elegantan casual stil oblačenja, bez bilo kakve dileme. Ima klasičan crni Pebble sa crnim kaišom od kaučuka.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nidza napisao:
Floyd napisao: Huawei obećavaju. Kako im je dobar smartwatch :)
Fenseraj prva klasa, mnogo lep sat, ali funkcionalno i cenovno Pebble objasnio celom segmentu koji su nemači pojma. Razmotri svakako ako budeš uzimao smartwatch.

Tapatalk
Razmišljam da uzmem novi sat a pošto volim gedžete, ovo bi bila prava stvar. Huawei je jedini koji ne izgleda kao igračka.

Slika
Xepoj87 napisao:Huawei mi se svidja, samo kosta kao vrhunski telefon.
400 evra je ovde. Znam da nije za poređenje ali dobar kvarcni sat je minimum toliko.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Mene odbija što se ubiše da naprave sat kome baterija jedva sastavi dan, koji je ugašen dok ga ne aktiviraš, koji svakim elementom svoje pojave aludira na običan sat. Ako hoćeš običan sat, za te novce postoji sasvim korektan izbor pravih automatika. Jedan za drugim sve minusi, nijedan plus. Kome treba još jedan uređaj sa kojim je baterija patnja?

Zato sam odabrao potpunu suprotnost i oduševljen i dalje. Ne odvajam se od sata nikad, isključio svaku zvučnu i vibracionu notifikaciju na telefonu, sve ide preko sata.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Risto napisao:
Milos_kg napisao:
Risto napisao:Da li neko mozda ima LG G Flex2? Kakva su iskustva? Meni se telefon svidja preko slika, jos ga nisam video uzivo, ali me brine hardware. Kod nas se nudi samo verzija od 2gb a nisam siguran kako ce to raditi kada izadje novi android.
Bolji od G3, losiji od G4.
Odlicna argonomija(lezanje u ruci i tokom razgovora), odlican ekran, kamera ista kao iz G3 - znaci dobra.
Odlican telefon po povoljnoj ceni (ispod 300e).

Sent from my Edž
Kamera u rangu G3? Citao sam na par mesta da je kamera losija nego na G3 pa zato pitam. Mislis li da je 2gb rama dovoljno? Retko menjam telefone pa mi je vazno da ne pocne praviti probleme cim se pojavi novi Android 6.0 (ako ne gresim).

Jesi li ti video telefon uzivo? Ja ga jos nigde nisam video uzivo, a voleo bi, pa mi je tesko da kupim nesto sto nisam drzao u ruci :D
Hardverski je kamera potpuno identicna kao kod G3. Ukoliko postoje razlike u slikama izmedju ova dva modela, onda je to do (fabrickih) softverskih podesavanja dva uredjaja.
Da, jesam, i to onu tamno crvenu varijantu. Prelep je. Zbog zakrivljenosti mnogo bolje lezi u ruci, nekako prirodnije. Takodje dok razgovaras, prati linije glave od uha do usta.
Drugar je imao dilemu izmedju G3 i GF2. Odlucio se za GF2 bas iz razloga koje sam pomenuo do sad (bez bilo sta da sam mu pre toga rekao), ali nije nikako mogao da na nadje. Zvao je mnoge servise, ljude preko KP, jedini nacin je bio da se nabavi iz Madjarske, ali je odustao od toga. Na kraju je uzeo G3.

Da li je 2GB dovoljno? To ne bih znao da ti odgovorim sa sigurnoscu. Ono sto mogu da kazem, jeste da LG G2 sa istom rezolucijom ekrana, malo slabijim hardverom, istim grafickim interfejsom i istom verzijom Androida radi odlicno. Isto tako Nexus5 radi odlicno sa 6.0, a ima samo 2GB RAMa. Ukoliko ne otvaras po 10-15 aplikacija istovremeno koje ce da rade u pozadini, onda nemas sta da brines. Android 6.0 moze samo da poboljsa stvari, tako da ocekujem da GF2 radi jos bolje sa njim.
Poslednja izmena od Milos_kg u 27 Dec 2015, 18:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma neću automatik. Lepo je sve to ali ne treba mi :)

Ti imaš Pebble? edit: Sad tek videh post gde piše da planiraš da ga uzmeš :)

Kakav je Gear S2?
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja ne mogu da se odvojim od mog Sony Smartwatch 3. Vec 3ci mesec ga nosim i odusevljen sam kao prvi dan. Najveca mana je baterija, ali ima modova da moze da traje i nedelju dana (bez vece funkcionalnosti - samo sat :)). I ima izuzetno lose reseno punjenje, poklopac i konektor su losije postavljeni, i to bi bilo to od negativnih strana, od pozitivnih toliko da ne bi mogao da zivim bez njega... Prilicno se inteligentno pali kada pogledas u njega, imas sve podatke na dohvat ruke, u autu neamenljiv, a po kuci idealan ako slusas muziku, pustas filmove preko mobila, radi kao daljinski za razne aplikacije i notifikacije... Meni ovaj sony model ekstra odgovara jer se prakticno ne oseca na ruci i izuzetno je kvalitetan.. Uopste smartwatch je idealna opcija za ljude koji ne mogu bez telefona, ali mrze ih da ga vucaraju stalno sa sobom (u ruci ili u dzepu)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nidzo, baterija na Huawei traje 2 dana, a Pebble izgleda kao deciji sat, kao igracka.
To je nezaobilazna mana, koja se nicime ne moze nadomestiti.

Koga bole uvo sto moras svaka dva dana da ga punis, umesto 7?

Naravno, na kraju je do licnih preferencija, neko ce da nosi nesto odvratno na ruci, jer ga mrzi da puni sat, a neko ce da kupi lep sat koji moze stalno i u svim prilikama da nosi, ali mora cesce da ga puni.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Prvo i osnovno, većina tih satova je potpuno crna, ugašena dok se ne aktiviraju. Višestruko slabija baterija je samo šlag na tortu.

A o ukusu ne treba raspravljati, pogotovo kad nešto razbija utemeljenu sliku izgleda nekog uređaja. Uređaju kome je funkcija prioritet sigurno ekran neće biti okrugao niti ugašen većinu vremena.

Kad mi se nosi okrugao sat, imam kvalitetan i znatno skuplji automatik, kome oblik potiče od funkcije, samo od Pebbla ne stiže na red. :-)

Tapatalk
Odgovori