Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
@maxer - namerno sam zato spomenuo tursku, koja u svakom pogledu brzo napreduje pa i u vazduhoplovstvu i vazdusnom saobracaju. Pisano je ovde i koliko se nabavlja aviona za turske avioprevoznike, kojih je ubedljivo najvise od svih koji lete preko nas...nisu samo turci u pitanju ali su bitan uticaj imali...
Prati malo flightradar i bice ti sve jasnije...
Prati malo flightradar i bice ti sve jasnije...
Juce su obnarodovali da za manje od 10god ocekuju ukupan broj od 700 saobracajnih aviona u drzavi. Sada su na oko 400
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Svaki dan neki direktor ojadio firmu, bice da u Srbiji nema postenog poslovanja nazalost 

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Direktor Agencije je sposoban biznismen koji je toliko toga ucinio u obnavljanju kontrole letenja i unapredjenju njenih sistema, i u tom smislu podizanju bezbednosti u vazdusnom saobracaju.
Obican narod ne moze ovo da shvati, a videcete da su ove optuzbe neutemeljene.
Obican narod ne moze ovo da shvati, a videcete da su ove optuzbe neutemeljene.
Geografska tacka ZJCAR ne postoji u memoriji aviona, konstruisao ju je sofercina u privremenoj bazi po koordinatama sa vikipedije.
Plavi krugovi su aerodromi LYBE Beograd, LYNI Nis, LYKV Kraljevo, BKPR Pristina, LWSK Skoplje, LQSA Sarajevo i td....
Beli romboidi su uglavnom, turska konjica koje ide ili se vraca, gazeci jugoistocno od Zajecara. Vidi se koliko je vazdusni prostor u Srbiji prazan u krugu od 300 milja koliko ja trenutno osmatram iz soferske kabine, do duse samo 7 levela ispod mene i 2 levela iznad mene (level - 300m)
Na karti se moze videti da je Zajecar tacno na vazdusnom putu M19 prema izlazu iz Srbije - ETIDA. Ulaz DOLAP na L615, uglavnom se prodje severnije jer @dragan i drugovi daju skracenje, pa aktuelna putanja bude izmedju ETIDE i DOLAPA a juznije od Zajecara
Plavi krugovi su aerodromi LYBE Beograd, LYNI Nis, LYKV Kraljevo, BKPR Pristina, LWSK Skoplje, LQSA Sarajevo i td....
Beli romboidi su uglavnom, turska konjica koje ide ili se vraca, gazeci jugoistocno od Zajecara. Vidi se koliko je vazdusni prostor u Srbiji prazan u krugu od 300 milja koliko ja trenutno osmatram iz soferske kabine, do duse samo 7 levela ispod mene i 2 levela iznad mene (level - 300m)
Na karti se moze videti da je Zajecar tacno na vazdusnom putu M19 prema izlazu iz Srbije - ETIDA. Ulaz DOLAP na L615, uglavnom se prodje severnije jer @dragan i drugovi daju skracenje, pa aktuelna putanja bude izmedju ETIDE i DOLAPA a juznije od Zajecara
na prvoj si bas odvalio range, od pre dolap-a vidi se i vrana i cela srbija...
i dalje duva jugozapad...

i dalje duva jugozapad...
To je 320 milja range, moze i 640....
ali bih sa ukljucenim aerodromima na ekranu (mogu drugi podaci - waypoint, wx radar, i jos kojesta) dobio warning - excessive data.
ali bih sa ukljucenim aerodromima na ekranu (mogu drugi podaci - waypoint, wx radar, i jos kojesta) dobio warning - excessive data.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Malo slika ove mocne ptice, navodno je povucen zbog nerentabilnosti, skupog odrzavanja i prevelike potrosnje goriva, a ne zbog nesreca koje su se dogodile, i navodno se povlacenje iz flote odlagalo dok Tupoljev nije umro.

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Brate ala ti zraci avion, jaci imas radar nego ovi u kontroli letenjazuzazu napisao:To je 320 milja range, moze i 640....

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
zuzazu,
Šteta što nije vedro vreme ovih dana pa da ja priložim ono što mogu a to su fotografije aviona na nebu iznad i oko Zaječara.
Predpostavljam da ja vidim avione na linijama M19 i mesto "lomljenja" linije na T224, kao i avione na linijama pored Zaječara N188 i T228 (Y520).
Šteta što nije vedro vreme ovih dana pa da ja priložim ono što mogu a to su fotografije aviona na nebu iznad i oko Zaječara.
Predpostavljam da ja vidim avione na linijama M19 i mesto "lomljenja" linije na T224, kao i avione na linijama pored Zaječara N188 i T228 (Y520).
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ala purnja ... ko da se zapalioswemir napisao:http://www.youtube.com/watch?v=xl6iR7w7a_Q