Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Nema sanse.
3.0 dizel ML trosi 9-10l u takvim uslovima.
I to jer ima 7 brzina i 3.0 dizel,pa se vrti na veoma niskim obrtajima.
350 benzinac ne ide ispod 15l takvom voznjom ni u masti.
3.0 dizel ML trosi 9-10l u takvim uslovima.
I to jer ima 7 brzina i 3.0 dizel,pa se vrti na veoma niskim obrtajima.
350 benzinac ne ide ispod 15l takvom voznjom ni u masti.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
efikasan, efektivan, igra recima. nije mi struka da bih bio siguran da sam upotrebio pravi naziv, ali ono sto sam hteo reci je da taj pogon nije namenjen da sa sto manje litara goriva predje sto vise kilometara. specificna snaga je nesto sasvim drugo i to nikako nije bio predmet moje price...ftj napisao:@dragan
270 ks iz 2.0 je prilično efikasno, eventualno se može reći da nije efektivan jer troši mnogo![]()
A zar nije potrošnja turbo-motora, dok su na nižim obrtajima (pre kretanja turbine) ista kao atmo takve zapremine i da igranka(a i žeđ) počinje tek kad se turbina zavrti. Ja sam tako shvatio ovaj trend daunsajzinga i 7-8mo brzinskih menjača 

Re: AW: Koliko troši?
Milose, lepo sam ti pricao da uzmes 328i. Sad bi se vozio sa 5l na 100 km 
Gesendet von meinem GT-I9505

Gesendet von meinem GT-I9505
Veljo, turbina radi non stop. Samo od zadatog zadatka (papucice gasa) povecava ili smanjuje pritisak. Kada se auto dovede na odredjenu konstantnu brzinu, pritisak turba moze biti jako mali. Tek po dodavanju gasa se povecava...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
Corolla TS samo po BGu (špic jutarnji i poslepodnevni retko zalaženje u visoke obrtaje (7-8krpm+)) 228km 22.46l tj 9,85l 100/km eko evrop 95
OK razumem to, vrte je stalno izduvni gasovi. Mislio sam na obrtaje kad se dobije taj osetan nadpritisak (na mom TDI >1800 obr) i kad usled dodatnog vazduha ECU dozira bitno više goriva. Tačnije, da li motor troši ispod tih obrtaja isto kao i atmosferski ?Markoni napisao:Veljo, turbina radi non stop. Samo od zadatog zadatka (papucice gasa) povecava ili smanjuje pritisak. Kada se auto dovede na odredjenu konstantnu brzinu, pritisak turba moze biti jako mali. Tek po dodavanju gasa se povecava...
Tapatalk Post
Trosi neznatno vise
kad gledas motor za sebe tako je, medjutim kad gledas u sklopu sa menjacem, kod menjaca koji ide sa turbomotorom su duzi prenosni odnosi i ti motori se vrte na istim putnim brzinama nize nego atmosferci, i tako u principu trose manje... meni se klio vrti na 120kmh vrti na 4000rpm i trosi 8,5-9l, a fokus se vrti na oko 3500rpm, mozda sitno manje, i trosi 7,2-7,5l, a neki turbak moze da se vrti i na oko 2000rpm i da trosi 6l...to je princip, uz neke nijanse od modela do modela...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Clio II 65ks
650km, od toga 500 BG-Zajecar-BG, ostatak po BGu. Autoput 120-140, magistrala 60-100.
Prosek, metodom cepa, ista pumpa, isti pistolj 5,3l/100km
TT
650km, od toga 500 BG-Zajecar-BG, ostatak po BGu. Autoput 120-140, magistrala 60-100.
Prosek, metodom cepa, ista pumpa, isti pistolj 5,3l/100km
TT
Poslednja dva punjenja, prosek 11l plina. Rekordno nisko, vozim dete svaki dan sa mnom, pa se desna noga upristojila
ljudi, jos treba da proverim ali nesto se izgleda cudno desava sa plinom, barem na molu u sr. mitrivici. uvek mi je bord pokazivao 15tak posto manje od realne potrosnje, ali sad pokazuje cak i vise od realne potrosnje, i to plina ( potrosnju benzina pratim na drugi nacina, bice i o tome price )...
jako, jako cudno...
jako, jako cudno...
Meni pise na bordu 13-15, a realno je oko 11
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kolko cesto resetujes bord?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!