Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Na alfu sam mislio.
Znam na šta si mislio, pravim se lud. Winter1, ali samo da bi svake zime imali o čemu da pričamo. ;-)
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Veceras montirao na Tourana Michelin Alpin A4 205/55R16, polovne 6mm sare, DOT 4311. 2komada na prednje tockove. Ostavio neki cile, pa reko hajde da je probam, nisam je dosad vozio, ali kao sto znate ne volim Michelin u poslednje vreme.
Rezultat, razocaran i vise nego sto sam ocekivao. Cisto da napomenem, na autu sam dobio 4 Nokian WR G2 iz 2009. sa sarom ~5.5mm. Prvo cuje se buka, onako kako krampon naleze na asfalt(ne nisu testerasto potrosene), druga stvar imao sam malo jaci start-tj. dodao gas pri 20-30km/h, i proklizale su. Inace radi se o Touranu 2.0TDI 140KS DSG i vozio sam u D modu. To mi se npr. sa Nokianom nije desilo, a da nisam bas opalio po gasu u S modu.
Ono sto je pozitivno je sto je udobnija od Nokiana, ali ali, mislim da cu vratiti Nokian iako su starije i imaju malo losiju saru. Vozicu je par stotina km, da vidim da li ce da ''legne'' (ajd kao polovna guma) ako ne vrcem Nokian a ove na dobos, neko ce se sladiti sa njima.
Moram je malo istestirati i po krivinama, kruznim tokovima da vidim sta kazu, iskreno ne ocekujem nista, a voleo bih da budem zadovoljan i da se bar utisaju.
E onda se ja pitam, kako neko ne oseti razliku izmedju Wintere npr. i Dunlopa, GY, Contija.... Pa ja je osetim momentalno, da mi neko da moj auto, promeni gume da ne znam, osetio bih da je nesto drugacije za 100m.
Rezultat, razocaran i vise nego sto sam ocekivao. Cisto da napomenem, na autu sam dobio 4 Nokian WR G2 iz 2009. sa sarom ~5.5mm. Prvo cuje se buka, onako kako krampon naleze na asfalt(ne nisu testerasto potrosene), druga stvar imao sam malo jaci start-tj. dodao gas pri 20-30km/h, i proklizale su. Inace radi se o Touranu 2.0TDI 140KS DSG i vozio sam u D modu. To mi se npr. sa Nokianom nije desilo, a da nisam bas opalio po gasu u S modu.
Ono sto je pozitivno je sto je udobnija od Nokiana, ali ali, mislim da cu vratiti Nokian iako su starije i imaju malo losiju saru. Vozicu je par stotina km, da vidim da li ce da ''legne'' (ajd kao polovna guma) ako ne vrcem Nokian a ove na dobos, neko ce se sladiti sa njima.
Moram je malo istestirati i po krivinama, kruznim tokovima da vidim sta kazu, iskreno ne ocekujem nista, a voleo bih da budem zadovoljan i da se bar utisaju.
E onda se ja pitam, kako neko ne oseti razliku izmedju Wintere npr. i Dunlopa, GY, Contija.... Pa ja je osetim momentalno, da mi neko da moj auto, promeni gume da ne znam, osetio bih da je nesto drugacije za 100m.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Koju buku cujes ti u tom kombiju kad ja u Corsi ne cujem?
Docicemo do zakljucka da je COrsa tisi auto
Na Astri im je vec 4 sezona i nema promene u odnosu na prvu. Mozda sto i nisu presle neku kilometrazu, ali mogu reci da nisu ni malo bucne.
Dimenzija je ista cini mi se
Docicemo do zakljucka da je COrsa tisi auto

Na Astri im je vec 4 sezona i nema promene u odnosu na prvu. Mozda sto i nisu presle neku kilometrazu, ali mogu reci da nisu ni malo bucne.
Dimenzija je ista cini mi se
Brzine idu u H-a !!!

- dag81
- Kontakt:
Ti ne cujes od motora. 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
I ja sam prošle godine vozio A4 i nisam je čuo, ali ruku na srce kod TDdi mašine teško i da možeš da čuješ gume
Ono što sada definitivno osećam je prelazak sa Michelin P3 na GY UG8. Na stranu što je GY malo bučniji(ipak je zimska guma), nervira me koliko je tvrđi - toliko da sam tripovao da ima manje mesa jer npr pri svakom penanju na ivičnjak čujem tup udarac.

Ono što sada definitivno osećam je prelazak sa Michelin P3 na GY UG8. Na stranu što je GY malo bučniji(ipak je zimska guma), nervira me koliko je tvrđi - toliko da sam tripovao da ima manje mesa jer npr pri svakom penanju na ivičnjak čujem tup udarac.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- dag81
- Kontakt:
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
Proveri pritisak. Meni je ug8 premekan. Doduse nisam vozio 16''
Meni Nokian bile na 2.8, ja reko sta je ovo, kamen. Spustio na 2.4(fabrika kaze 2.5) i auto postade primetno udobniji.
Videcemo za Michelin, ipak nije nova. Za A3 znam sa je bas bucna npr.
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Meni Nokian bile na 2.8, ja reko sta je ovo, kamen. Spustio na 2.4(fabrika kaze 2.5) i auto postade primetno udobniji.
Videcemo za Michelin, ipak nije nova. Za A3 znam sa je bas bucna npr.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Pritisak mi je isti kao što je bio na Michelin P3: 2,3-2,4.
U međuvremenu je mogao samo da opadne, mada mi je utisak isti od prvog dana. Nije da se žalim, ovako mi je možda i bolje jer me drugačijim zvukom i povremenim proklizavanjem redovno podseti da nije leto i da moram biti obazriviji...
U međuvremenu je mogao samo da opadne, mada mi je utisak isti od prvog dana. Nije da se žalim, ovako mi je možda i bolje jer me drugačijim zvukom i povremenim proklizavanjem redovno podseti da nije leto i da moram biti obazriviji...
There are 10 kinds of people in the world:
Koji sad Touran? 

Nisam neku naročitu buku primetio sa UG8. Doduše, do ovde smo prešli samo 1200 i nešto km. Doduvao ih jesam, pošto je auto prijavio problem sa pritiskom u gumama, jer je poprilično opterećen. Sve 4 sam (tople) naduvao na oko 2.7, kalibrisao senzor, i rekao bih da je to - to.
Primetilo se da je auto postao malo tvrđi, a kako i ne bi kad sam doduvao sa 2.1 na 2.7.
Na žalost snega na putu nema da vidimo kako rade, mada očekujem da su odlične. Šara je ko traktorska.
Tapatalk 4
Primetilo se da je auto postao malo tvrđi, a kako i ne bi kad sam doduvao sa 2.1 na 2.7.

Na žalost snega na putu nema da vidimo kako rade, mada očekujem da su odlične. Šara je ko traktorska.

Tapatalk 4
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Alpin A3 su posle 3-4 godine postale bučne, ali na najmanjim brzinama - ispod 5km/h. Tako da se čuje kao neki brum pre samog stajanja i to je to. Sem toga su i dalje pristojno tihe. Doduše ovo im je već 6. sezona i dolazi vreme da se menjaju bez obzira na šaru. Čekam sneg da vidim koliko su još upotrebljive u tim uslovima.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
+1McGruja napisao:Koji sad Touran?
Petrovicu, ne penje se na ivicnjak iz zaleta, nije ni cudo sto cujes tup zvuk.

- dag81
- Kontakt:
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
Moj Curan. Kako koji.xa xa
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
mislim da je UG 7 + ubedljivo jedna od najboiljih zimskih guma ikada predstavljenih,UG 8 je trebala da bude evolucija ali gledajuci testove nije bas tako.Ovu prvu sam vozio i vozim tako da dileme nema.Ipak na mne licno najprijatnije iznenadjene je semperit speed grip 2 koga sam vozio i vozim na dva razlicita auto u dve razlicite dimenzije 15 i 16 cola.Ne tvrdim da je najbolja ali po ponasanju i performansama ne zaostaje za mojim favoritom a to je uovom slucaju UG 7+.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto