Gruja1595 napisao:Ne diraju nikoga, niti ce koliko sam upucen. I placanje atesta je placanje magle. Tek kada sve bude kao i u EU, a mora da bude sve po njihovim standardima, onda cemo atestirati folije po simbolicnoj ceni 20-30e ili cak besplatno dobijati taj atest.
Ne zalecite se sa skidanjem i placanjem atesta. Strpljen - spašen.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ja registrovao bez problema (imam samo zadnju polovinu zatamnjenu),
u Srbiji još možeš da registruješ auto a da ga i ne pogledaju, a što bi ovo bio problem.
Ali hoću naravno i da sredim papire - samo da se to malo dovede u red.
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Kaže mi komšija da je prošle nedelje u emisiji SAT čuo da će policija moći da kažnjava zbog tehničke neispravnosti vozila, zatamnjenja stakala?
Jel čuo neko nešto o tome?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Iako sam u decembru registrovao auto - spremam se lagano da legalizujem folije
Evo papira od majstora koji mi je postavio folije,
- dokument o ugradnji plastičnih prevlaka.
- kataloška vrednost propustljivosti svetla i garancija, i
- sertifikat od proizvođača folija
kad usvoje zakon (novo pravilo) trebalo bi samo taksu od 3.000 din platiti i to je to
Šta da radimo mi koji smo uvezli automobile sa već postavljenim homologovanim i atestiranim folijama u zemlji iz koje je uvezen auto,kome da se obratimo...zna li neko?
Da, nažalost,
to se od septembra tretiralo kao velika intervencija na autu a po novom će biti manja intervencija... (ne znam dal je već prošlo skupštinsku proceduru)
Ja sam tako prošao kod drugih stvari (registrovao skuter 50cc a nisam morao - pukao sam 8.000 din)...
sad nisam žurio, čako sam da se to malo sredi (i tako u Srbiji možeš da prođeš tehnički bez da ti vide auto).
Pojednostavljene su neke stvari, kako mi kaže čovek koji se time bavi - kod njega dobiješ papire (postavio sam ih gore) i samo još neka taksa se plaća.
Bar je tako meni rečeno, samo prenosim.
Cenim da nece kaznjavati. Toliko se sve stisalo da ocekujem ili naprasnu izmenu pravnilnika (oce izbori bese uskoro?) ili jednostavno da se sve to kulira od strane svih ucesnika (policija, tehnicki, vozac)
Ja bih voleo da dobije neki epilog, pa da zatamnim auto.
Tehnički koji rade sve po propisu ne puštaju. Na mufte koji rade verovatno može.
Ništa se od propisa nije promenilo, ZOBS ko zna kada će i da li će, Pravilnik je isti.
To što neko ima papire na jednom mestu ne znači ništa, nijedna naknada nije skinuta kao ni saglasnost proizvođača.