Velja napisao:@Vlada
Nije u planu, ali neko treba da obezbedi nadzor i motiviše nastavnike da ispune svoje obaveze.
Ti si nastavnik, a ja roditelj troje dece (doduše prerasla su ovu temu) i obojica znamo kakva su deca u pubertetu - prave pizdarije po difoltu. Znači, neophodno je biti korak ispred i onemogućavati ovakve tragedije.
Misliš li da si kao roditelj sve uradio da onemogućiš tragedije na letovanjima i putovanjima na koja si išao sa svojom decom?
Svojevremeno sam u Sutomoru upao kroz otvor na nekom gradilištu, roditeljima smo tražili da nas puste do luna parka a mi otišli na tu zgradu i vijali se. Da je rupa bila dublja zaginuo bih, a to bi značilo da su moji roditelji omanuli u ispunjenju svojih obaveza. Pošto nisam, onda su dobri roditelji?
Naš razrednik u srednjoj je ispunio svoju obavezu jer mi kum nije pao sa terase kada je preskakao u sobu pored, inače bi bio neradnik i ološ!? Svakako da je njegova dužnost da, osim hodnika i prostora oko hotela, neprestano nadzire i terase.
Znam za slučaj iz Mitrovice kada je dečko na ekskurziji pijan ispao kroz prozor i poginuo, ništa žurka niti divljanje - samo je pijan seo na sims i u jednom trenu izgubio ravnotežu i pao. Nakon toga je čopor isto ovako besnih roditelja unakazio njegovog razrednika, usrali su mu život, a zaista ne mogu da smislim šta je to pa trebao da uradi kako bi nesreću sprečio...