Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Dobro veče

Post od Grujic »

Jeste 8 meseci, 14 bodova i 100-120k. To je sve minimum koji ne verujem da će za alkohol smanjiti. Za zaustavnu smanje novčanu ponekad ispod propisane, jedino rate možeš da dobiješ. Ili 15 dana zatvora ako izreknu kao tako...

Inače, što je mnogo mnogo je, bio si odvaljen koliko god ti se činilo drugačije... Tj, bolje bi bilo da si bio još više odvaljen, da ne možeš ni malo da voziš.

Inače izgleda da su prestali sa praksom da vode odmah kod sudije
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Sta si popio da naduvas toliko ?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

otprilike kao gezina slika :mrgreen: ... jbg bio na svadbi, sljustio ko zna koliko litara spricera i rakije....znam zasro sam al jbg sta sad...nema potrebe dalje raspravljati
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Bilo bi dobro za tebe da nemaš bodove od ranije
Mares
Reactions:

Post od Mares »

koliko bodovi vaze? Bio sam isto jednom naduvao (nesto malo ako se secam oko 0,44) i to jedno pola godine nakon sto su uveli te bodove i novi zakon....mislim da sam tada dobio minimum bodova (bilo je i 3 meseca zabrane i mozda 7-8k din kazna), e sad ne mogu da se setim kada je to bilo, ima jedno dve godine ako ne i malo jace
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Eee pa to proveri... Naduvao si preko 0.5, i za to ide 6 bodovo koji nisu dobri ako se saberu sa ovim. Vaze 2 godine, bitno je od kada je pravosnazna presuda. Al cim kazes da ima toliko tk bi trebalo da je dovoljno davno
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Uh da sad sam se setio kada si rekao od kada je pravosuzna presuda, secam se da je od duvanja pa do resenja proslo nekoliko meseci, moracu da proverim da li su mi ponisteni ili ne....kako to mogu da proverim?

Btw, pisali su mi sinoc jos dve kazen, jedna jer nisam imao vozacku (ostala mi u sakou na svadbi :dobarvic: ) i drugu za zaustavljanje i parkiranje gde nije dozovljeno (hteli da mi pisu i za bezanje ali sam nekako izgrbavio :pop: ) .... jel ove dve kazne ako platim u roku od nedelju dana placam samo 50%? ... jedna je 5k a druga 3k din.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Da se nadovezem, da li kazne koje ti presudi sudija (tipa mog prekrsaja za preticanje preko pune) podlezu tom placanju -50%?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Mares
Reactions:

Post od Mares »

E vidis to i mene zanima...mislim da ce mi veoma znaciti u mom slucaju :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ja mislim da ne, taj princip da se plati 50% je uveden upravo da ne bi dolazilo do prekrsajnog postupka.
Gagi probaj da vidis dal moze nagodba, da makar izbegnes oduzimanje dozvole. Prema onome sto su pricali za sad ne moze jer su za pocetak ogranicili za koje sve kategorije moze da se napravi nagodba,ali mozda moze nesto da se promuva u praksi

Mares - ti bi trebalo da mozes da platis 50% za te dve kazne
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

To sa 50% je samo za fiksne kazne kao te dve sto si dobio, to plati u roku
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Mares, imao si srecu sto te nisu odmah odveli u zatvor. Em si naduvao toliko em si bezao?! Bodovi se brisu nakon 2 godine ukoliko u tih 2 godine lice nije nacinilo ni jedan prekrsaj za koji se dobijaju bodovi. Za te dve kazne od 3 i 5 000 je prekrsajni nalog tako da ako platis u roku od 8 dana imas 50% popust.

@Gaginh0 Ne. Prekrsajni nalog se izdaje samo kod fiksnih mandatnih kazni. Pojas, svetlo, parkiranje itd. Ti si dobio prekrsajnu prijavu, a za to nema popusta.
Grujic napisao:Jeste 8 meseci, 14 bodova i 100-120k. To je sve minimum koji ne verujem da će za alkohol smanjiti. Za zaustavnu smanje novčanu ponekad ispod propisane, jedino rate možeš da dobiješ. Ili 15 dana zatvora ako izreknu kao tako...

Inače, što je mnogo mnogo je, bio si odvaljen koliko god ti se činilo drugačije... Tj, bolje bi bilo da si bio još više odvaljen, da ne možeš ni malo da voziš.

Inače izgleda da su prestali sa praksom da vode odmah kod sudije
Nisu, dovode stalno. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Bodovi važe dve godine od izricanja bez obzira na prekršaje posle, svaki prekršaj zasebno ima rok važenja dve godine što se tiče bodova
Mares
Reactions:

Post od Mares »

@H4wkeye ... zapravo nisam bezao, vec kada sam ih (kasno) snimio stao sam pre njihovog punkta i probao u rikverc da se vratim, ali mi to bas i nije poslo za rukom, pa mi je pandur prisao kolima i pitao sta pokusavam, e tu sam se predao i prepustio slucaju :)
Odgovori