Što se tiče brojanja ljudi, eto ne slažemo se, 100 ljudi i koji god ko voli nastavak

Koliko znam prevoz zaposlenima plaća poslodavac preko zarade. Ne daju iz svog džepa.Uroš S. napisao:Slažem se, ako je zvanična prosečna plata u BG oko 400e a i to je verujem malo naduvana cifra, mislim da je 30e koliko košta mesečna za zaposlene previše. To je jbt skoro 10% tvoje zarade.
Zaposleni se voze na svoj teret, poslodavac je samo posrednik koji obracunava i uzima pa vrati jedne te iste pare od zaposlenog. Jedan besmisleni i nepotrebni proces tokom isplate zarade, zaostao iz socijalizma.Paja napisao: Zaposleni se voze na teret poslodavca (ili bi tako trebalo da bude po zakonu), a enzioneri, učenici, studenti i nezaposleni plaćaju iz svog džepa.
Prosečna zarada je oko 35000, realno. A karta za zaposlene je skoro 4000. Da bi se vozio u uglavnom neispravnim olupinama. I da uzmemo za primer tog prosečnog sa 35000, a ne sa 20000 za koliko mnogi rade. Opet je mnogo. A kad uzmeš u obzir kakvu uslugu dobijaš za ono što platiš i previše je. I sa kavim se sve voziš. Hajde zimi i nekako, leto je katastrofa.Uroš S. napisao:Slažem se, ako je zvanična prosečna plata u BG oko 400e a i to je verujem malo naduvana cifra, mislim da je 30e koliko košta mesečna za zaposlene previše. To je jbt skoro 10% tvoje zarade.
ili znas da to ne valja ali ti je jednostavno manje zlo iz licnog ugla da to i dalje gledas, nego da se pokupis i odes...Paja napisao:Nism nerealan uopšte.
Da broje putnike dva puta godišnje po nedelju dana pa i da hvatiš, ali svakodnevno očitavanje mesečnih je gubljenje vremena i živaca i stvaranje gužve.
A ko je kriv? Neko ko je dao nalog ili on što ga je izvršio?AcaKayak napisao:Ne može taj što je na visokom položaju da otpusti ljude dok mu neko ne dozvoli. Jedan od direktora EPSa je jedan od najsposobnijih menadžera s kojima je moj otac radio, ali nije on "kriv" za to što je recimo u proslom mesecu zapošljeno 40 partijskih radnika a priča se kako će ih otpustiti.
Kriv je menadžment jer pristaje. Ako misliš da ne valja ili ne pristaneš ili odeš.
Brate, niti ti manje gospodin ako se vozis autobusom, a ne kolima. Ali ono što me je, u periodu kad nisam imao kola i morao sam da se vozim autobusom, najviše nerviralo je, kada udje neko ko se oseća na kilometar. A ti da bi se osećao tako moraš danima da ne vodiš računa o ličnoj higijeni. Meni se nekad desi da se leti kupam i po 3,4 puta dnevno. I više, ako ima potrebe. Ja razumem i da je kriza i sve, ali vode da se opereš barem ima.AcaKayak napisao:Meni nista nije smetalo pre par dana kad je peklo, al dobro, ja sam malo spartanski ziveo u proslom periodu pa mi ne smetaju mnoge stvari.