Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Grujic »

Ovaj... A ako si zaboravio sta se desilo, zasto komentarises? :)
Ulazak publike jeste nas propust, ali inicijalni dogadjaj je mnogo gora, organizovanija i ozbiljnija stvar koja maltene nije ni uzeta u obzir.

A to smo mi formalno, tehnicki, zvanicno itd. krivi, naravno, uvek je tako :)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Voleo bi da Paja ili Uros, kao pravnici prokomentarisu ovu odluku. :) Ne znam kako ne mozes da razgranicis, nije isto ako neko sa tribina upravlja dronom i ako tako nesto uradi igrac (npr. iznese takvu zastavu) ili neko iz strucnog staba. To nije uzeto u obzier jer ne moze albanski tim da odgovara sta radi neko na tribinama. Mi smo domacini i morali smo da obezbedimo uslove. Jasno kao dan.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Grujo, pa greska, desava se. Nemam ja problem sa priznam gresku. Plus sam juce i bio pijan kada sam pisao. Ne smeju navijaci nikako da imaju pristup fudbalerima, tu moze svasta da se desi.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Publika je uletela na teren kad je Mitrović napadnut od strane albanskih fudbalera jer je skinuo zastavu.

Nisam pravnik ali mislim da je taj detalj veoma bitan.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Nebitno kad je uletela. Fudbaleri ako se potuku nista nece biti, a 100 huligana ako te napadne mozes biti mrtav za pola minuta.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Naravno da publika nije smela da ulazi na teren. Ovo što sam napisao je samo odgovor na Dušanovu konstataciji da alb stručni tim nema veze sa ovim. Čim su skočili da brane zastavu, pokazali su da su umešani.

Trebalo bi i jedne i druge diskfalifikovati.
Ovako su pokazali da je ponašanje albanije ok... i dali zeleno svetlo da se takve stvari ponavljaju.

Srbija je pravedno kažnjena. Problem je što su se drugi izvukli.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

To da, morali su da sankcionisu igrace koji su napali Mitrovica. Ali igraci cesto ulaze u sukobe, dok je druga prica kada se ukljuci i publika.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Uleteo je Bogdanov.

Prelistajte forum i videćete da smo prognozirali ovakav epilog.
Prvo pitanje je kako je mogao taj dron uopšte da poleti, a drugo kako su mogli navijači da uđu u teren.
Dron je mogao da bude naoružan i da ubije Nikolića ili ko je već bio prisutan. Da li je neko smenjen zbog toga? Nije!
Da li je Bogdanov uleteo u teren? Jeste. Da li je osuđen? Nije.

Pa šta ste očekivali? Dobro je da nas nisu izbacili iz svih takmičenja sledećih milion godina.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Aco, nisam se povukao al nisi ni odvogorio - iluzorno je da pričaš o nečijoj sposobnosti a preduzeće gubi pare. Pritom preduzeće ima monopol i u svakom trenutku zaleđe od državne/gradske kase... Suludo... Da je privatno, leteo bi, jer gubi nečije pare, zar ne? Jedini gubitaši u privatnom sektoru su oni koji služe za pranje para :)
I otkud ti znaš na kom je ko nivou na forumu? :)
Druga stvar je stvar vaspitanja, nije na meni ni administraciji foruma da uči omladinu ono što su propustili u kući, svestan sam toga i to uopste nije ni bilo nešto o čemu smo diskutovali.

Naš sistem je potpuno poremećen, imaš preduzeće koje dotira državna/gradska kasa a u njemu rade ljudi plaćeni kao da rade u privatnim firmama sa stranim kapitalom. A em gube pare em nema napretka u poslovanju. Firme stagniraju ili imaju blago poboljšanje poslovanja i usluga a potpuno neodgovarajuće u odnosu na lovu koju dobijaju ili generišu (imale monopol ili ne).
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Poenta je što ti nemaš pojma o čemu pričaš, zato me i mrzi da detaljno odgovaram.

Recimo, ako fijat gubi pare, da li to znači da je svaki od njegovih 100.000 radnika spreman za otkaz jer je nesposoban? Drugo, ako u istoj firmi ti napraviš u svom delu poboljšanje od milion evra, a ja zaposlim u istu firmu 1000 radnika koji nas godišnje koštaju 5 miliona evra i firma zbog toga izgubi 4 miliona, jesi onda ti nesposoban ili sam ja kreten? Treće, nemaš pojma kada je taj lik tu došao. Mogao je da dođe tri dana pre tog ručka i da nam samo ispriča situacijus a kojom se susreo.

Poenta je da nemaš pojma ništa o njemu, niti ćeš saznati, ali si ubeđen da ja nisam u pravu.

Što se tiče kućnog nevaspitanja ja samo govorim ono što mislim. Treba da ti bude privilegija da imaš takve ljude oko sebe. Sve sem toga je gubljenje vremena i nepoštovanje sagovornika. Treba uvek više ceniti ljude koji iznose svoje mišljenje nego one koji ti pričaju nešto što želiš da čuješ.

Što se tiče sposobnosti na forumu, bio sam svestan da će se mnogi uvrediti a da to neće napisati, al šta da vam kažem. Kao što meni nije prijatno da neko kaže da je Đoković uspešniji sportista od mene iako sam i ja trenirao 5 sati dnevno, to je ipak činjenica.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Aj opet stavi malo prst na čelo.

GSP gubi pare.
Al imaju dobre menadžere. Imaju jer je Đilas tako rekao onomad da treba da budu dobro plaćeni jer treba dovesti stručne ljude. I doveli su ih. GSP i dalje gubi pare. A ima monopol.
A ja nemam pojma i to ti je važnije da naglasiš nego da pričaš o pravom problemu a to je da GSP gubi pare.

Koga bre boli plajvaz što je neko vrhunski menadžer, preduzeće gubi pare... Shvataš ili ne?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ne
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Znači, gube pare sa stilom
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

AcaKayak napisao:Ne
Sto se moze i zakljuciti iz tvog stava.
Moze ta neka osoba A da bude nobelovac ali ne moze na radnom mestu koje je u javnom sektoru na budzetu da prima normalnu i redovnu platu dok je njegova firma u dubiozi. Ili da se smatra uspesnim menadzerom.
To je osnov normalnog poslovanja svuda u svetu.
Ako jeste super menadzer onda sigurno ima i super sposobnost da raspozna da li posao obavlja na pravi nacin na pravom mestu i uz prave rezultate rada ili ne.

Nije ti dobro poredjenje sa Fiatom, to nije javni sektor i na sasvim drugi nacin se postavljaju menadzeri i imaju sasvim drugacije metode rada kao i ovlascenja.

Da skratim, nisi u pravu da je ok da GSB gubi nekonstrolisano novac i da istovremeno je to kao dobro / uspesno upravljanje biznisom.

Menadzer koji zna posao i uleti u haoticno stanje ili promeni ekspresno stanje ukljucivo i promeni /otpusti nesposobne i ostvari rezultat ili ako ne moze/ nema ovvalscenja/ ne zeli da menja stanje povuce se da ne ukalja kredibiltet i ime koje ima.

Kao sto dobar majstor zanatilija nece prihvatiti da uradi posao kako gazda narucilac posla zahteva ako je priotiv pravila struke i po cenu da izgubi posao. Vaznije je dobro ime i imidz u biznisu nego novac.

Razumeo ili ne, moje misljenje je da javni novac poreskih obveznika mora da bude drugacije tretiran od privatnog novca nekoga, bilo da je Fiat ili neko deseto drustvo kapitala koje se ne finansira iz budzeta.
Fiat nazalost prima i dalje novac iz budzeta pa je u neku ruku slican GSBu, trosi novac poreskih obveznika bez posebne kontrole.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Evo samo nesto da dodam iz licnog iskustva sto se tice tih "menadzera". Radio sam nekoliko godina u jednoj od najvecih svetskih firmi u oblasti reciklaze. Sad je firma u dubiozi. Nemci su se povukli, skoro. Iz firme je otisao veliki broj ljudi. Ostalo je jos nekoliko koji valjaju ali i to je kraj. Od firme sa 35 poslovnica po celoj Srbiji i preko 500 zaposlenih nas dvojica se bavimo privatnim poslom. Jedan kolega je imao privatni firmu koju je nasledio od caleta i pre nego sto je poceo ovde da radi i sad jedino sa njim i saradjujem. Ostali veliki menadzeri i direktori, koji su puni para, nemaju predstavu i muda da krenu solo. A stvar je toliko jednostavna. Eto imao sam nekoliko poziva za veoma finu platu i odbio sam. Dosta njih imaju kapital ali ne znaju kako da krenu. Od tolike firme dvojica. Eto i nas bivsi direktor je krenuo ali pocinje da se urusava, a jos sam mu i radnike nasao i ima novca.
Jos jedan kolega je ranije 'prebegao" u konkurentsku firmu i dobro se prodao ali da mu nisam dopustio da prebaci dvojicu kolega i on bi stagnirao.
Jednostavno svi su bili muda u velikom sistemu i dok je bilo love i dok se vrtelo. Cim je krenulo da skripi niko nije razmisljao trezveno. Niko nije hteo da se odrekne beneficija i da je bilo malko sloge i solidarnosti i dan danas bi radili i imali odlicne plate.
Ne kazem da sam ja nesto sposoban ali eto pomagao sam ljudima kad sam bio na poziciji, nikad nikog nisam podcenjivao iako su me pljuvali i sam sam odicio da odem i krenem solo sa jako malo novca.

Tako da ako je neko kao uspesan menadzer u javnom preduzecu pitanje da li bio u privatnom. Mozda je sposoban ali ako je i dalje u GSP znaci da je tu zbog masne plate, a mi cemo to iz poreza pa dok se okrece.
Slika
Odgovori