Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od TheWickerMan »

Xepoj87 napisao:A u Italiji, opet mi kaznjeni, koliko se secam? :)

Sent from my Sony
Pa druga su pravila u Italiji :)

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Na osnovu 10% moze samo ako se radi o reprezentativnom uzorku.

SNS ce maksimalno da radi na kampanji: "sto da izlazim na izbore, kada ne mogu nista da promenim".

Rakhilova zelja da vecina bojkotuje izbore ce uvek biti pusta zelja, tako da, da li je 20% ili 50% je potpuno irelevantno.
Poslednja izmena od schonenk u 13 Jul 2015, 16:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

AcaKayak napisao:Samim tim sto je SNS osvojio apsolutnu vecinu znaci da ne moze nikako da bude ispod 50%.

Ovi sto su ostali kod kuce bi glasali isto kao I ostali da ih nije mrzelo da dignu dupe. Nema tu nekih razlika. Ti uvek nakon prebrojanih 10% glasova u par % znas ishod izbora. Dal bi Vucic imao 49 ili 53 % na kraju je potpuno neitno kad se gleda stanje cele drzave, osim naravno sto govori da li moze sam da vlada ili ne, ali ne osporava apsolutnu dominaciju nikako.
Nisu te stvari direktno uporedive, tj jesu ako imaš isti izborni sistem, što mi i USA nemamo.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Mozemo da vrtimo mi tako do sutra. Al ajde da postavimo stvari ovako, isto je efektivno.

Narod Srbije je dozvolio (glasanjem ili kuliranjem) da SNS ima apsolutnu vlast. Kraj price. Idioti.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa ne mozes onda da kazes da je 50% naroda za Vucica, to je kao naslov iz kurira. Vec jednostavno pola ljudi boli uvo ko je na vlasti, a od druge polovine je pola glasalo za njega. Tj nesto manje ali kad se dodaju glasovi onih koji nisu presli 5% ispadne pola
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ok, ja mislim da bi I ostali glasaci isto glasali.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa ko zna sta bi bilo kad bi hipoteticki svi morali da glasaju. Treba uzeti u obzir i veliki broj clanova,sns ima verovatno 15% samo kad svi clanovi glasaju.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Aco sve se slažemo, samo se nisi precizno izrazio.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Urose, ok, nesporazum, slazem se da je tvoje preciznije i da sam tako trebao napisati mozda na prvom mestu, ali nije mi svakako bio cilj procenat vec sveukupno stanje nacije.

Smatram da svako ko je ostao kuci je znao da ce SNS bez problema pobediti, samo je bilo pitanje procenta.

Stefane, ne slazem se s tobom jer stvarno mislim da se ne bi nista promenilo, ali nema potrebe da idemo dalje jer svakako mozemo samo da mislimo - ne postoji i nacin da se dokaze ko je u pravu :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Na sta vi trosite tastature.

From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ček bre trkamo se :mrgreen:
AcaKayak napisao:Urose, ok, nesporazum, slazem se da je tvoje preciznije i da sam tako trebao napisati mozda na prvom mestu, ali nije mi svakako bio cilj procenat vec sveukupno stanje nacije.

Smatram da svako ko je ostao kuci je znao da ce SNS bez problema pobediti, samo je bilo pitanje procenta.

Stefane, ne slazem se s tobom jer stvarno mislim da se ne bi nista promenilo, ali nema potrebe da idemo dalje jer svakako mozemo samo da mislimo - ne postoji i nacin da se dokaze ko je u pravu :)
A što je i najvažnije, jer se ovde ipak utrkujemo ko je u pravu i ko ima ili nema pojma :mrgreen:

Aco, pokušavam da saznam nešto konkretno od tebe, tvoje mišljenje o nečemu, a ti se samo baviš nebitnim stvarima. tj. da li sam ja u pravu, da li nemam pojma i to ti je cilj. A pitanja ignorišeš. Trampa si ti pomenuo prvi a kažeš da sam ja :mrgreen: Velča isto pominješ, kao da sad svako ko prozbori koju o ekonomiji mora da pljuca citate na keca? Nisam studirao ekonomiju, niti pratio te magove koji obično ni sami nisu studirali ekonomiju :mrgreen:

Drugo, stanje nacije treba da predstavlja procenat izašlih na izbore a ne koliko je ko dobio glasova.
Uhvatio sam se za tu cifru jer si je izbacio ko iz topa jer te naravno mrzelo da razmisliš o onome što pišeš.
Rezon da bi glasali isto kao i ostali baš i ne stoji jer nisu izašli da glasaju pa ne znamo za koga bi glasali (a verovatno nisu ni oni znali za koga da glasaju pa su zato i odustali od glasanja). Dakle glasao je nešto više od pola glasača, od toga je većina bila za SNS, ti si ekonomista pa izračunaj pravi procenat, za mene je to okvirno 1/4 demokratske populacije i rezultat je vidljiv. * Da dodam da je u koaliciji oko SNS-a bilo i ostalih stranki, jesu male ali bez toga SNS ima onih 20% što je Uroš pomenuo.

Da se vratim na onog stručnjaka, tj. menadžera s večere... ok, shvatio sam, ne može da dođe do izražaja zbog partokratije, šta onda motiviše tako jednog stručnjaka da ostane tu gde jeste? Gde se mogu videti rezultati zapošljavanja takvog stručnjaka ako je firma konstantno u gubitku, dotira je grad a ne ume da naplati svoja potraživanja dok ima monopol na tržištu, pogotovo tako velikom kakav je beogradski javni prevoz? Ajde ti si ekonomista objasni meni laiku kako je to sve moguće?
Ili će se rezultati videti za koju godinu?
Je l GSP funkcionisao ikada bez dotacija grada?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Moje mišljenje o onima koji nisu izašli na izbore je da su gori od onih koji su izašli i glasali za SNS.

Dakle, čak sam im i dao kompliment napisavši da su glasali za sns. Ako ću da idem u detalje smatram da imaš 20% koji su protiv snsa, 30% za sns i 50% onih koji su dozvolili da ih 30% zajebe.

Zapravo, 20% je probalo nešto da uradi, 30% je pobedilo, 50% su idioti (ako se ne pitaš za budućnost svoje zemlje u kojoj ti živiš i u kojoj će ti dete živeti) koji su dozvolili da 30% dobije ono što želi. Tako da obrni okreni kako god postaviš debilan narod.

O ekonomiji neću više da pišem, nemam želje.

Rad se lako vidi. To što ti ne znaš da vidiš je druga stvar. Možda mu je motiv da ode u sličnu firmu u Nemačkoj gde mu je plata kao IT direktoru gradskog prevoza lupam milion evra. Kako da dobije bolju referencu iz Srbije nego da radi na istom poslu i unapredi recimo odziv tih uređaja ili sistem da ne baguje. On ode tamo i kaže sistem nikada nije zabagovao i to je to, šta njih boli ona stvar kako je firma radila i koliko je bilo viška zaposlenih.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Nije tajna, uglavnom RUJP, salteri overe Suda, vadjenje izvoda maticne knjige, tipicne administrativne potrebe.
Jos poneko slicno pozitivno iskustvo pa cu poceti da menjam misljenje o drzavnoj upravi, tj da se nesto pomice ka boljoj organizaciji rada i samoj usluzi koju drzava pruza.
Premali je uzorak za zakljucaka, ja prosto nisam ocekivao da neke stvari tako glatko odradim. Naravno, potpuno anonimno, nikakve veze, poznanstva ili bilo sta jer to ne podnosim nikako.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

ljubitelj napisao:Nije tajna, uglavnom RUJP, salteri overe Suda, vadjenje izvoda maticne knjige, tipicne administrativne potrebe.
Valjda je poenta efikasne državne uprave da izbegne dodatnu i nepotrebnu administraciju, a ne da bude uspeh kada ti 'efikasno' troši vreme.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

AcaKayak napisao:Za mene je on jedan od najboljih menadzera u svetu
Onda mi je jasno zasto mislis da je taj lik iz GSP-a takodje uspesan menadzer. :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Odgovori