Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od nikaragva »

Dobro idiot, budala, najgori čovek, isti đavo :)

Nisam ja ništa rekao o tvom mišljenju niti i bilo čijem drugom.

Kažem u demokratskom društvu imaš pravo da ne izađeš na izbore. To je tvoje pravo. Neko je tako izabrao i zašto ga nazivati pogrdno.

Da ne bude da branim sebe ili tako nešto, izašao sam na izbore i glasao sam, nije bio prazan listić, a nisam glasao ni za sns ni za žute :)

Niko te neće niti može osuditi na nekom sudu, zato što nisi izašao na izbore, ali ako nekoga nazoveš budalom, može te tužiti za klevetu, iako je to tvoje mišljenje :)

A o onome ko bi i prdnuo i stisnuo, nemam komentar. Svakakvih ljudi ima.

Da li onaj ko je ateista ima pravo da priča o verovanju? :)

Ne vidim razliku između čoveka koji je glasao i kenja po onima koji nisu izašli na izbore i između čoveka koji nije glasao i kenja o onima koji su glasali :)
Poslednja izmena od nikaragva u 13 Jul 2015, 21:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja ne znam kako sam ih nazvao ali recimo da su i budale.

Prosto je, tvoje dete ce ziveti u drzavi za koju ti glasas. Ti odlucujes da se ne pitas, znaci da nisi normalan. Normalan covek se brine gde ce da zivi i ko ce da naredjuje njegovom sredinom. Ako nista, sad vise ni decu ne mozete da upisete u vrtic bez jake veze pa vi i dalje pricajte da vam je svejedno.

Ja mozda nisam neki revolucionar Srbije (jos uvek), ali sigurno necu sebe ni da ucinim nebitnim.

Rakhile, ako si glasao na izborima sta se onda koji moj odazivas? :D
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Može tako da se gleda na stvar. A može i ovako - izlaskom na izbore (do)daješ na legitimnosti istima, nezavisno od toga ko pobedi i, što je mnogo važnije, celom sistemu koji u neku ruku i 'kontroliše' izbore, tj. okolnosti u kojima se izbori održavaju. Poenta je da nezavisno od toga za koga čovek glasa, daje legitimitet ovom i ovakvom sistemu. Nažalost do sada je dokazano da nisu baš svi isti, ali je realno trka ko je gori.

S druge strane demokratiju čine oni koji se pojave. U tome i jeste glavni problem, šta god da uradiš - gubiš. Možda bi bilo rešenje da jednom ljudima pukne živac pa da apsolutnom većinom izaberu neke totalne autsajdere, iskreno me zanima šta bi se desilo u tom trenutku.

Druga opcija koja me zanima jeste šta bi se desilo da većina koja izađe na izbore jednostavno poništi listić...? Da li bi izbori bili proglašeni nevažećim, ili bi se samo izignorisali poništeni listići i vlast podelila između sledećih po broju glasova?

Ima i opcija da izađe mizeran broj, tipa manje od 20% - jasno mi je da bi izbori bili priznati, ali da li bi bilo ko imao dovoljno obraza da preuzme vlast sa recimo 10% od ukupnog broja glasača...?
Poslednja izmena od fq400 u 13 Jul 2015, 21:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Druze, predsednik ti je strajkovao gladju i kupio diplomu, jesi dobro ti, sta ti je? :D
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ljubitelj napisao: Premali je uzorak za zakljucaka, ja prosto nisam ocekivao da neke stvari tako glatko odradim.
Wow, radili su svoj posao, svaka im čast :kezo:

Brick, nisu oni bolji nego je navala na državni posao velika pa moraju da se potrude, nemoj da te čudi.

Aco, kako te sad mrzi, pa nisi ništa ni rekao a mrzi te da pričaš dalje?
U stvari, rekao si tek sad koja je veza između tog stručnjaka i GSP-a. Mogao si to odmah da napišeš. Dobra mu finta, svakako :)

Inače za vrtić, nisi u toku, sad juriš vezu da te ne prime.
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 13 Jul 2015, 21:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Inače, ne znam koliko je pisalo u našim slobodnim medijima, Toma je uspeo još jednu kraljevsku stvar. Znate ono kad čovek napravi vikendicu na svom placu ali ne legalizuje je pa to nije po zakonu? E, pa Toma je uspeo da digne vikendicu na državnoj zemlji. Da, da, na državnoj. Kao da se mi okupimo noćas i na sred Knez Mihajlove napravimo nama kuću u kojoj ćemo da živimo, eto taj nivo legalnosti. Iskreno, zadivljen sam kako mu uopšte takve stvari i padnu na pamet.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A gde to, ono na Savi posle mosta?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

AcaKayak napisao:Inače, ne znam koliko je pisalo u našim slobodnim medijima, Toma je uspeo još jednu kraljevsku stvar. Znate ono kad čovek napravi vikendicu na svom placu ali ne legalizuje je pa to nije po zakonu? E, pa Toma je uspeo da digne vikendicu na državnoj zemlji. Da, da, na državnoj. Kao da se mi okupimo noćas i na sred Knez Mihajlove napravimo nama kuću u kojoj ćemo da živimo, eto taj nivo legalnosti. Iskreno, zadivljen sam kako mu uopšte takve stvari i padnu na pamet.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran."
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ji4, nisam siguran, mogu da proverim sutra pošto je sada kasno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I to u prvoj liniji odbrane od poplava.

http://youtu.be/3Yr-F-YDGTA
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Rakhile, ne mora da te drmne kompleks, cim neko spomene da si nesto lose nekada uradio, lepo.sam ti kao covek coveku, rekao za menjac i sada za bicikl, a jos ti rekao da sam istu, cak i duplo goru stvar uradio, bas da ne bi bilo da ima veze sa tobom.
Kako ti nazivas nekoga.idiotom, tako i Aca naziva, a tebi zasmetalo, jer si se pronasao u prici, dok sam ja cutao, kada sam se pronasao u tvojoj i gde si me indirektno nazvao idiotom, jer ne nosim kacigu.
Ili ce sada da pocne da bude pametno ne nositi kacigu, pametno vozoti jednom rukom bike i zverati okolo, kao i voziti bez ruku i pricati na mob, samo zato sto smo to nas dvojica to radili?

Nikaragva, kako isto, na kom jeziku isto? Na srpskom sigurno ne.
Ako imas one koji su glasali za ove, one i one koji nisu glasali, najgori su mi oni koji nisu glasali.
Ne, to ne znaci da mislim da su idioti, retardi ili bilo sta drugo, samo da su mi najgori sa strane grupisanja glasaca.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ubi ova promena vremena, pritisak šta li...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jbg, kada si osetljiv, meni bas lepo :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne drma mene kompleks, nego ne razumem zasto imas zelju da isteras svoje po svaku cenu. Mozes ti meni jos milion puta da kazes da ja brkam turbo rupu i menjac kad ja znam da to nema veze sa mozgom. Za mene nije idiot ko ne nosi kacigu, nego ko kenja na sav glas da je kaciga nepotrebna, bitna razlika. Ali slobodno se ti istresi kad ti dodje, evo sve ce to moji kompleksi da istrpe, nista se ne sekiraj.

fq400 je objasnio ono za sta ja vise nemam nerava, sistemu ne treba davati legitimitet. Kad nemam za koga da glasam, ne glasam, i ne dopustam da me neko etiketira idiotom, najgorom kategorijom glasaca i slicno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Brate, jedini razlog da ne glasaš je da misliš da su svi potpuno isti. To bih jedino razumeo jer tada kažeš sebi ok, moj glas ne menja ništa, svi su isti pa je svejedno ko je na vlasti.

Ako ipak veruješ i u najmanju razliku, onda nikako ne mogu da opravdam ne izlazak. Drugo je da mi imamo stvar ako ne izađe toliko ljudi ne važe izbori pa da bude tako. Ali, ovako samo podržavaš pobednika, tj ne protiviš mu se. Ti si zapravo neizlaskom glasao za Vučića, jer si dopustio da on pobedi bez da si pokušao to da promeniš.
Odgovori