Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Sta su 30000km za Michelin CC gume, nista. Ja preso 20000km za malo vise od godinu dana, sta treba da radim, da ih za 10000km menjam? Mogu one znatno vise od toga i mogu da ostanu dobre.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Yugisa pa kad vozis lagan i slab auto, mozes misliti sta tezi i snazniji automobil napravi od guma za samo 1000km ako se cepa za sve pare
Mozemo reci i sta je 50.000km za tigar wintere i da su nekom i dalje odlicne i na 3mm sare.
Trudimo se da budemo realni i uvazimo da razliciti automobili trose gume razlicitom brzinom, sto moze promeniti racunicu.
Bas sam miselin CC vozio prosle zime na sportagu i bile su bas lose, stare par godina sa predjenih 20-30.000km, dok sam se uverio da su nove odlicne.
Treba da se dogovorimo o cemu raspravljamo, koja je najisplativija varijanta da imas bilo kakvu gumu koja zadovoljava zakon, da se najduze moze koristiti (zakonski) i toeto, nema dalje?
Mozda je najbolje prodati recimo univerzalnu gumu posle 20ak hiljada i 2 godine, kupi neko drugi upola cene, on zadovoljan, a doplatis razliku i kupis nove.
Moze bas mnogo kombinacija da se napravi.

Mozemo reci i sta je 50.000km za tigar wintere i da su nekom i dalje odlicne i na 3mm sare.
Trudimo se da budemo realni i uvazimo da razliciti automobili trose gume razlicitom brzinom, sto moze promeniti racunicu.
Bas sam miselin CC vozio prosle zime na sportagu i bile su bas lose, stare par godina sa predjenih 20-30.000km, dok sam se uverio da su nove odlicne.
Treba da se dogovorimo o cemu raspravljamo, koja je najisplativija varijanta da imas bilo kakvu gumu koja zadovoljava zakon, da se najduze moze koristiti (zakonski) i toeto, nema dalje?
Mozda je najbolje prodati recimo univerzalnu gumu posle 20ak hiljada i 2 godine, kupi neko drugi upola cene, on zadovoljan, a doplatis razliku i kupis nove.
Moze bas mnogo kombinacija da se napravi.
Posto je izaso GoodYear Vector 4S G3 i te bih sledece uzeo jer su jeftinije za 700 dinara od Miselina CC i plus novija je guma i bolja. 

- AchtungDichtung
- Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11
Danas sam imao priliku da po prvi put vozim AS gume (Fulda Multicontrol) na -10 i to po potpuno zavejanim ulicama.
Mogu reci samo da sam prezadovoljan. Nisam nikada vozio premium zimske gume, ali ovo sto sam danas iskusio nije nista losije od zimske gume srednje i nize klase.
Sve u svemu, sada sam isti set guma probao na temperaturama od +30 do -10 i u svim uslovima sam bio sasvim zadovoljan. Koliko ce dugo zadrzati ove performanse, videcemo. Moj cilj je oko 40k km ili oko 3 godine, tada planiram zamenu (ako ne prodam auto u medjuvremenu
)
Offtopic: ta ista temperatura od -10 me je podsetila jos jednom zasto ne volim dizel motore, bukvalno mu je 10 minuta bilo potrebno da pocne normalno da radi.
Mogu reci samo da sam prezadovoljan. Nisam nikada vozio premium zimske gume, ali ovo sto sam danas iskusio nije nista losije od zimske gume srednje i nize klase.
Sve u svemu, sada sam isti set guma probao na temperaturama od +30 do -10 i u svim uslovima sam bio sasvim zadovoljan. Koliko ce dugo zadrzati ove performanse, videcemo. Moj cilj je oko 40k km ili oko 3 godine, tada planiram zamenu (ako ne prodam auto u medjuvremenu

Offtopic: ta ista temperatura od -10 me je podsetila jos jednom zasto ne volim dizel motore, bukvalno mu je 10 minuta bilo potrebno da pocne normalno da radi.
АС Фулда мултиконтрол је одлична гума, хвалим је где стигнем.AchtungDichtung napisao:Danas sam imao priliku da po prvi put vozim AS gume (Fulda Multicontrol) na -10 i to po potpuno zavejanim ulicama.
Sve u svemu, sada sam isti set guma probao na temperaturama od +30 do -10 i u svim uslovima sam bio sasvim zadovoljan. Koliko ce dugo zadrzati ove performanse, videcemo. Moj cilj je oko 40k km ili oko 3 godine, tada planiram zamenu (ako ne prodam auto u medjuvremenu)
Што се дизел мотора тиче, увек се брже угреје ако се крене одмах у вожњу него да стоји у месту, тестирао доста пута.
Имао сам 1.5дци, ем што је ултра економичан мотор ем што му треба чак и у вожњи доста времена да постигне радну температуру на великим минусима. Тако да сам њега буквално након минут рада у месту возио. У супротном је могао да стоји и пола сата у месту а да скала не дође ни до пола.
На БМВу је мало другачија прича, брже загреје него ДЦИ, ал опет у вожњи се далеко брже греје него у месту.
Иначе на Јутјубу има брдо добрих клипова где се мотор снима са камерама за топлоту, равномерно загревање свих склопова мотора најбоље и најбрже се постиже управо ако се што пре крене у вожњу.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Off u vezi zagrevanja motora prebacen u odgovarajucu temu. viewtopic.php?f=15&t=1642&start=105

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ove sare na US All Season / Weather su kao na letnjim?
CC ima skroz drugaciju, maltene zimsku saru.
All season i nisu za konstantnu voznju po ovim uslovima.
Gesendet von meinem SM-T510 mit Tapatalk
CC ima skroz drugaciju, maltene zimsku saru.
All season i nisu za konstantnu voznju po ovim uslovima.
Gesendet von meinem SM-T510 mit Tapatalk
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Ovakvog snega ima kod nas samo na planinama i zimskim turistickim centrima.
Posto vecina ne skija ,niti ima love za te egzibicije,ovakav sneg vidi saml na tv-u i uzivo jednom u 5- 6 godina...
Realno,vecina "gradskih" vozaca i ne vozi po ovakvom snegu.Nikada.
Posto vecina ne skija ,niti ima love za te egzibicije,ovakav sneg vidi saml na tv-u i uzivo jednom u 5- 6 godina...
Realno,vecina "gradskih" vozaca i ne vozi po ovakvom snegu.Nikada.
Posle svega a u svetlu nove klime, sem zakonskih razloga nama vise ne trebaju ni all Seasson, a ni zimske,.
Opusteno moze sa letnjim cele godine. Kad je sneg strpis se par dana i reseno. Posteno bi bilo da se i zakon prolagodi novoj realnosti.
Obzorom koliko se klima poremetila sasvim je realno da sneg padne i u junu i zadrzi se par sati...
Opusteno moze sa letnjim cele godine. Kad je sneg strpis se par dana i reseno. Posteno bi bilo da se i zakon prolagodi novoj realnosti.
Obzorom koliko se klima poremetila sasvim je realno da sneg padne i u junu i zadrzi se par sati...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Pa i prilagodio se. Zimske si sada obavezan da imaš samo u uslovima snega i leda na kolovozu. Postoji još samo obavezna minimalna dubina šare od 4 mm, što znači da sa letnjim istrošenim ne možeš da se voziš zimi ali sa ispravnim možeš. Kada napada sneg, parkiraš se tih par dana i kada se otopi opet voziš.
No, pošto sam i ja konačno uvideo koliko su zimske udobnije od letnjih na niskim temperaturama i pošto više nikada ne znaš kakvo će vreme osvanuti sledeći dan i gde ćeš se zateći, ipak sam za dva para gume, letnje + zimske.
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
No, pošto sam i ja konačno uvideo koliko su zimske udobnije od letnjih na niskim temperaturama i pošto više nikada ne znaš kakvo će vreme osvanuti sledeći dan i gde ćeš se zateći, ipak sam za dva para gume, letnje + zimske.
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Evo meni druga zima vec prolazi nemam priliku ni da ispribam zimske na Puntu u snegu. Snega nema. To sto ima je mizerna kolicina.
Ako ga i bude to je anomalija.
Ako ga i bude to je anomalija.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Dva puta godisnje se zezam sa 16 tockova i prvi bih voleo da stavim gume koje cu koristiti dok se ne potrose, ali za sada ne vidim resenje. Parkirati kola kada je sneg nije resenje. Ako cemo iskreno, jebes takvo posedovanje kola. Drugo, sto puta je napisano u svim temama o gumama - nije zima samo sneg. Ko je zimi vozio letnje gume, zna.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Slažem se, još uvek je najbolje imati dva seta, zimski set bitniji da bude što bolji
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Do pre 10-12 godina vecina vozaca je vozila jedan 1 set guma cele godine.
Ja ,licno sam prve zimske gume kupio 2010,posle 10 godina posedovanja automobila.
Zakon,internet i forsiranje 2 seta guma na auto portalima su nas naterali na filozofiranje i gledanje raznoraznih testova.
Dal ovoj treba 42 m zaustavnog,a onoj 43...
Aha,budite realni.Ljudi i dalje stiskaju kocnicu.
Kad bude robot stiskao kocnocu ,onda budu i testovi tacni.
Super je sto cu ja sa GY da zakocim manjim zaustavnim putem,ako ce onaj sa tigrom da mi udje u gepek.
Za mesec prelazim na all season i cao zdravo.
Za 6 godina,set guma od 300 evra u narodskoj dimenziji je sneg video 20 dana.
Glupost...
Ja ,licno sam prve zimske gume kupio 2010,posle 10 godina posedovanja automobila.
Zakon,internet i forsiranje 2 seta guma na auto portalima su nas naterali na filozofiranje i gledanje raznoraznih testova.
Dal ovoj treba 42 m zaustavnog,a onoj 43...
Aha,budite realni.Ljudi i dalje stiskaju kocnicu.
Kad bude robot stiskao kocnocu ,onda budu i testovi tacni.
Super je sto cu ja sa GY da zakocim manjim zaustavnim putem,ako ce onaj sa tigrom da mi udje u gepek.
Za mesec prelazim na all season i cao zdravo.
Za 6 godina,set guma od 300 evra u narodskoj dimenziji je sneg video 20 dana.
Glupost...