Ljudi su cudo, neupuceni dovoljno u rasu zalete se i pogrese.... svidi im se neka rasa i onda ukucaju na net-u i gledaju slike i snimke a onda okrenu prvi oglas i ocekuju da kupe tog lepotana kog su videli na net-u ... dakle, nisu svi psi isti u okviru rase kao sto ni svi ljudi nisu lepi, visoki i sl.... onda imas one koji virtuelno dizu kvalitet svojim stencima tako sto odvaljuju cifre a sve je bez pokrica... realnog pokrica tj. kvalitetnog porekla psa... to sto je neki pas Sampion Srbije pa leglo oglase kao sampionsko nista ne znaci jer u Srbiji svaki pas moze postati sampion samo ako ga dovoljno izvodis na izlozbe jer izlozbi ima preko 100 godisnje tako da iako imas krs kera desice se da nemas konkurenciju i uzeces titulu...tri cetiri titule i sampion si
Uzasno je tesko kupiti dobrog psa cak i kada si odvojio budzet (par hiljada eura) jer treba da budes bas ti taj kome ce neko prodati psa... dakle, kada postoji dobro leglo uvek ima dovoljno kupaca sa odvojenim budzetom pa onda pomozi Boze da ker dospe bas kod tebe

to znam iz sopstvenog iskustva jer nije bilo lako kupiti Taru a kasnije sam zajedno sa prijateljem kod koga je zavrsila Tarina sestra kupio jednog muzjaka koji ce da ih upari jer im savrseno odgovara po poreklu... sve je to mnogo dublje i kompleksnije od - imam lepog psa i aj da ga uparim sa nekim drugim lepim... ne funkcionise tako jer tada nemas pojma sta ces dobiti... za razliku od situacije kad je plansko parenje kao sto smo mi smislili i veruj mi jos pre godinu dana su mi se javljali ljudi koji su upuceni u rasu da daju kaparu za buduce stence...
Raspisah se a valja prosetati ove dzukce

jos kad bi Bandit znao da nece on izjebati Taru, pojeo bi me za dorucak hahahaa