Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Re: Grčka

Post od Neo »

U pravu si, nema :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Code priča o Kaliforniji i Pacifiku. Kakvo vas sredozemlje spopalo.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Jes vala ja mislio da pricao Kefaloniji :oops:
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

LoL :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:rofl: :rofl: :rofl:
Idi bre Dex ulepša mi dan. :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sve vreme citam prica se o Grckoj i jednostavno oko prelete preko Kalifornije i ucini mi se kao da je Kefalonija receno, jbg kada brzo citam a slicno :rofl:
Slika
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Pa ja kazem da si u pravu, nema okeana u Sredozemlju :D
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

BAJKER napisao:
codemaker napisao: More je hladno, ipak je to okean.
Mala ne zlonamerna ispravka, okeana na sredozemlju nema ;)
Ima na obali Kalifornije.. :)
Ala smo se zamrsili :)

Sve u svemu, meni grčko more izuzetno odgovara, nekako je pitomo i baš po mom ćefu.
Imam drugara iz Australije (zemlje gde svaka životinja hoće da vas pojede) koji bi presvisnuo na grčkom moru. On voli talase, uzme dasku za peglanje i pegla talase. Ne drži ga mesto da leži na plaži i gleda dobra dupeta.
Ja obrnuto, kad uđem u vodu, neću da me išta gurka, zanosi, prska, tresne u vodu i onda šine u vazduh... Hoću da uđem ko gospodin i izvesnim godinama, polako i sa stilom, tiho ženski u sebi vrisnem kad naglo čučnem i potopim se u vodu i onda kao nonšalantno gledam negde u daljinu i zavidim barabi koji ima snage da snažnim kraulom pliva već drugu stotinu metara (ja se počnem daviti posle petog zamaha)
Posebno me nervira kupanje u okeanu kad iz mora izlazim ubrzanim sprintom, jer me je neki talas ispljunuo udarcem u leđa i to baš u momentu kad sam uvlačio stomak pred dobro držećom kupačicom, pa se zaustavljam nakon par desetina metara i kočim panički ispred džukele od 200kg da je ne razdražim....
U Grčkoj, kupanje završavam kao baletani iz labudovog jezera, elegantno poskakujem u vodi dok mi je do vrata, onda samouvereno koračam dok mi je voda do pojasa, preskočim problematični deo na samom izlasku iz vode, imam vremena i da uvučem, stomak i onda nonšalantno otšetam do moje ležaljke... Milina... Naručim frape, stavim sunčane naočare da žena ne vidi gde gledam i uživam u pogledima na ženski deo populacije ispod 40 godina.
Poslednja izmena od codemaker u 08 Jul 2014, 21:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

masaivan napisao:Interesantno je da u Makedoniju mozemo da udjemo sa licnom kartom, bez pasosa, ali nam pored vozacke dozvole traze i MVD :glavomuzid:
Ne traze MVD, nije predvidjena zakonom ni za jednu ex SFRJ republiku za tipicni boravak kraci od 6 meseci.
Vec vise godina unazad na svakoj SAT patroli kada se pita dezurni policajac, uvek se kaze da je potreban zeleni karton za vozilo a da je za vozaca dovoljna bilo kakva srpksa dozvola.

Ujedno, sve do nedavno makedonska i srpska vozacka dozvola su bile jedno te isto, godinama unazad isti obrazac.

Za MK znam iz zakona, iz prakse, iz licnog iskustva, iz kontakta sa licima iz policijske uprave, iz iskustva stotina poznanika.
paja napisao: Druga stvar je da je činjenica da je AMSS zlatna koka SPS-a i da zbog toga nikom ne ada na pamet da proba da sa npr Grčkom otpiše bilateralni sporazum po kom nam ne bi trebale MVD ako imamo nove dozvole.
Ali mi kao drzava ne potpisujemo bilateralne sporazume jer smo usli u Ugovorni odnos sa EU (ne regionom vec Briselom) i kada potpisemo sa Briselom i to se objavi kao zvanicni pravni akt onda stupa na snagu na celoj teritoriji svih zemlja clanica.

Ako nam ne treba MVD za Bugarsku, Madjarsku, Austriju ili Nemacku po identicnom osnovu ne treba nam ni za Grcku, Svedsku, Spaniju ili bilo koju od 28 koje reprezentuje Brisel.

Ako jeste bilateralni Ugovor koji nije potpisan onda je Grcima takodje potrebna MVD za tranzit kroz Srbiju, za sve vozace kamiona. Nisam nikada cuo za tu varijantu, prvi bi se Grci bunili kao sto su se bunili strajkom pre nekoliko godina za ogranicen kontigent tranzitnih dozvola za kamione pa je skoro pala grcka Vlada.
Previse stotina hiljada ljudi je ugrozeno MVD papiricem.
Prva stvar je AMSS, a motiv je novac.
Nema nikakve veze sa Grcima ta prica o MVD koja se redovno lansira pred sezonsko uzimanje "poreza".

Uproscena racunica, ako uspeju da ubede 100.000 vozaca po 2.000 dinara to je 2. 000. 000, 2 milijarde kesa.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

codemaker napisao: Uz rizik da negiram stvarnost ponavljam - nismo članica EU i nemamo nikakva prava kao što ih imaju članice EU, naš status znači da smo zemlja kandidat, što je daleko od punopravnog članstva. O kakvoj se stvarnosti ovde govoriš ja stvarno ne razumem.

.
Ma nisu Grci izmislili MVD, to su nasi ovde izmislili. Grci skoro pa ne znaju ni sta je to (jer prosto to nikome ne traze).
Vrlo slicno je za zeleni karton. Bez obzira sto MK ne ispunjava uslove za ulazak u evropski podsistem medjunarodnog sistema zelene karte (dok se ne zavrsi zamena tablica koja je u toku vec 2 godine) Srbija moze sa MK da ugovori obostrano priznavanje tablica na isti nacin kao sto je ugovorila sa Crnom Gorom.

Taj zeleni karton za MK i BH je nesto sto mi ne zelimo da resavamo, iz novcanog interesa.
I sama drzava uzima 20% poreza na zeleni karton.

Srbija je kandidat za punopravnu clanicu, sledeci visi korak od pridruzene clanice, kada se sticu prava upravljanja, glasanja, biranja u upravne organe zajednice itd.

Stvarnost je da Srbija ima potpisan, ratifikovan od strane 28 zemalja, i objavljen u zvanicnom Glasniku Sporazum o pridruzivanju i stabilziaciji, kojim je postala pridruzena clanica EU sa setom prava i obaveza.

Nadam se da sada bolje razumes o cemu pisem.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ljubitelj, srpske dozvole za zamenu priznaje tek nekoliko EU zemalja i to na osnovu nekih bilateralnih ugovora iz doba SFRJ a koje je Srbija nasledila. Ti propisi o kojima pričaš počinju da važe punopravnim članstvom u EU. Do tada, za takve stvari može da te zajebava kako ko hoće.
Ja lično nikada nisam vadio MVD, niti mi je iko tražio bilo gde (pa ni rent a car u GR) ali ako piše da traže, onda možeš da imaš problema. Pozivanje na EU u ovom slučaju ne vredi puno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

AMSS ne plaća PDV, bilo bar ranije, jer je registrovan kao udruženje građana.

TT
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Ima li ko kakvu preporuku za Krf, ili Sitoniju.
Znate ono lepo, mirno, da nema dece kao u vrtiću, a da nije skupo. :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Taman ti htedoh preporučiti ovo gde sam ja sada, no dece i više nego u vrtiću. :D
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Koliko Sam video na netu, francuzi su imali MVD sličnu našoj s razlikom da je bila besplatna :) nije to naša izmišljotina al plaćanje jeste
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori