Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od nikaragva »

Pa kakav je to onda auto put :D

Išao sam preko Grahova, od Bileće, i onaj deo od Vilusa do Risna, sam bogami peglao dobro, ja ne znam jesam li igde išao ispod 150.

Ali više o tome u temi CG kolima :)
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

Bezbedan :D
Pa ogranicenje je 120, a toliko moze po celom :D
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

A odakle-dokle je prohodno? Nisam dugo išao na tu stranu...Gde mozeš da se uključiš?
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ma nije legalno nigde, to verovatno lokalci samo vrsljaju.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Vodi od nigde do nigde. ub-lajkovac
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

Pa nije ni nelegalno voziti tuda :rofl:
Tuda idu i radnici po busevima, kamioni masine.... Kad ides za bg mozes kod preljine odma sa ibarske da se ukljucis, pa teras skoro do ovog hrasta, onda ima par km kroz selo, pa opet autoput nekih 15-ak km, pa 1km kroz selo pa opet auto put. Sve tako do Dica (kod Ljiga), samo nisam siguran gore kako je uradjeno iskljucenje/ukljucenje sad, nisam radio gore odavno.
Naravno treba znati put kad nestane aslfalta i utabanog puta, tako da da uglavnom koriste lokalci :) Ali pre neki dan kad sam radio stane lik bg table pita kuda.... Tako da je naravno jos uvek bolja solucija ibarska ako se ne zna put ;)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Vladapetr napisao:
ljubitelj napisao:
Vladapetr napisao:Poenta je da postojanje tog hrasta okolnom stanovništvu nešto znači, zato ga je trebalo sačuvati ako je ikako moguće. Nije tu obavezno ili-ili, možda put može da ide preko livade ili ko zna gde.i
Nije im znacio nista dok se nije pojavio novac. Objasnjeno vec. (ftj)
Nije objašnjeno, već su navedene proizvoljna tumačenja. Objašnjenje bi npr bila izjava više "bitnijih" lokalaca (stari sveštenik, predsednik opštine, seoski učitelj u penziji itd...) koji bi rekli da nemaju blage veze o postojanju tog hrasta i da ničemu služio nije.
Sta mislis kako se vrsi promena vlasnika zemlje? Naravno ne bez pitanja i obavestenja vlasnika parcele. A vlasnik se nije javljao niti zastitio kao posebnost, niti na bilo koji nacin PRE dolaska auto puta i prodaje brinuo o tom hrastu kao posebnosti.
Da jeste bilo bi minimum pisanih tragova.

Ti neki imaginarni bitni (sta god to znacilo u odnosu na vlasnika parcele) lokalci koje pominjes kao moguce ucesnike su pokazali sta su imali na pocetku procedure otkupa zemlje.
Da im je nesto znacio taj hrast evidentirali bi ga u registar zasticenih prirodnih dobara kao sto su evidentirani neki drugi hrastovi.

Da je nekome znacio odresio bi kesu i platio to zemljiste mnogo pre nego sto je uopste i bilo pomisli na autoput.
Ili makar uvrstio u registar za to namenjen.

Izjava ne moze da bude o tome da nesto nije poznato kao relevantna za bilo sta ,moze samo neko da izjavi da ima neko konkretno saznanje o tome cemu i kome sluzi.

Hrast i prica o tome je tipicna prica- neka propada jer nije moje a ako moze da se na bilo koji nacin stekne neki poen ili jos gore novac (a hrast kosta bilo da se isece bilo da se proda, a drzava je morala da ga plati vlasniku pre probijanja trase) onda se pojave zainteresovani.
Toliko cesto se srece u praksi da bi bilo cudno da je formirana prica o vaznosi hrasta propistena kao sansa za promociju interesa.

Takav je moj utisak iz svega.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Mislim da si(ste) potpuno promašio priču.

Zemljište na kojem je hrast je prodato na prvu, tj nije prodato nego je otkupljeno po ceni koju je država odredila. Država je uzela zemljište a ne radstinje koje je na njemu, tako da je vlasnik mirne duše mogao da poseče taj hrast i uzme te silne pare za građu.

Frku oko hrasta dižu kasnije, vlasnik zemlje na kojoj je hrast je sada država i bivši vlasnik nema nikakve vajde od toga da li će hrast postati nacionalno blago, 8. svetsko čudo ili će završiti kao potpala. Ko može da ima "interes", vlasnici zemlje pored? Zaista mislite da se ta "nacionalizovana" zemlja tako bogato plaća? Važna napomena: cenu ne određuje vlasnik niti može da se cenjka, cena za parcele koje država proglasi opštim dobrom nije podložna nagodbi nego je stvar procene, čitanja vrednosti iz već napravljene tabele.

Priča kako su trebali da ga registruju u tamo nekom registru je smešna, pa baziliku su 3 godine pokušavali da registruju kao važnu istorijsku lokaciju pa su ih sve vreme odjebavali, tipa "čekajte kolegu, nije moj reon".

Suma sumarum: da li je sve bilo po ps-u ili nije, svako može da tumači kako mu volja jer nema dovoljno podataka. Ja lično izbegavam lepljenje motiva, pogotovo ljudima koje ne znam, tako da mi je ružno proglašavati na neviđeno te ljude alavcima koji su zinuli na lak novac. Isto tako, nigde nisam naveo da je hrast stvarno bitan i da je bila obaveza da opstane. Ne očekujem da seljak iz Savinca ili okoline poznaje proceduru kojom se određuje da li je nešto od opšteg značaja ni kako se takva lokacija prijavljuje ili registruje. Očekujem da to zna i poštuje država tj njeni uposlenici, a to ovde nije ispoštovano i to mi smeta.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Evo lepog teksta, nebitno da li je neko za hrast ili protiv njega:

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=433704

Koji strucnjak, zvekne u drvo koje je jedino u krugu od 400km :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

"Najusamljenije drvo na svetu bilo je stablo akacije nazvano " L'Abre du Tenere" i nalazilo se u Nigeru u pustinji Sahara, gde je bilo jedino drvo u prečniku od 400 kilometara. Predstavljalo je poslednji primerak grupe akacija koje su rasle u pustinji. Naučnici su kopali u blizini drveta i zaključili da se njegovo korenje prostire do dubine od 36 metara da bi stiglo do granice podzemnih voda.

Nažalost, pijani vozač kamiona je uspeo da udari u pomenuto drvo i da ga slomi, iako je bilo jedino u tom delu pustinje."

EDIT: A mi se lozimo na 200 godina star hrast kao svetinju...

"crkva-hrast u Francuskoj sagrađena 1.669 godine u hrastu pogođenom munjom, tada starom 500 godina. "
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

U jednoj od suvih arapskih zemalja su kazne prilično oštre ako udariš u drvo ili uletiš autom u travnjak.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Coa još si mlad pa tvoj pogled na stvari razumem ali ništa ne opravdava seču tog hrasta.

Velika sramota i idiotluk.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Uzevsi u obzir kako ovi indijanci seku sumu, rekao bih da ce biti ljuta zima.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Inače pročitao sam da čovek na čijoj je zemlji hrast nije hteo da uzme pare za pomenuti hrast, već je ostavio MZ.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Mozda sam već napisao, ne zamerite...Ovo je 21. vek. Sa kakvim se sve preprekama na izgradnji puteva ljudi suočavaju, a nisu mogli da obiđu jedan hrast. Nisu ni pokušali da nađu drugo rešenje, ako sam dobro informisan.
Poslednja izmena od TDI u 28 Jul 2015, 10:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Boli njih uvo. Sve će se to zaboraviti za par dana. Problem je što 90% ljudi u zemlji boli uvo.
Odgovori