Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Nije greska softvera nego ljudska greska(rekla lutrija). Dovoljno je da se jednom do sad desila ovakva greska i od tog trenutka krece verovatnoca 1 od 36 da ce pogoditi bas taj broj. Jbg moras malo bolje prouciti statistiku i verovatnocu pre nego sto nazivas drugog ovcom i ogranicenim a pogotovo ako nameravas da se bavis kockom ili mozda revizijom 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
A, vi govorite o toj verovatnoći kao da je laganih 1:2 da će izaći taj broj.
Poslednja izmena od starac vujadin u 29 Jul 2015, 14:10, izmenjeno 1 put ukupno.
I dobije fantasticnih 5 000din, ides okolo i rodbini i prijateljima pricas brojeve, niko ne zna za to i oni se debelo opare, svako po 40e, zvuci realno...AcaKayak napisao:
Sta ako je njihova uza rodbina u mogucnosti da svako pogodi recimo 5 brojeva, to je sasvim ok a ne bode previse oci? Dajem samo banalan primer.
.
Ne znam sto si zapeo za Bugarsku, pa niko nikada nije rekao da se loto ne namesta povremeno negde i da ga je nemoguce namestiti, samo da na osnovu ovoga sto se desilo i sto se vidi apsolutno nema smisla tvrditi da je ovo namestaljka.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Upravo tako starče, zamena teza tipa- sve je ok i razvodnjavanje priče da se namešta da neka osoba dobije 7 pogodaka.
Ja najavih još juče šta će se desiti u smislu policije, tužilaštva, evo danas istraga počinje...
I nemojte pobogu pominjati tehničare iz Prve TV, naravno da su oni bili zbunjeni ko i svi ostali.
Ja najavih još juče šta će se desiti u smislu policije, tužilaštva, evo danas istraga počinje...
I nemojte pobogu pominjati tehničare iz Prve TV, naravno da su oni bili zbunjeni ko i svi ostali.
Dobar scenario, i jedan od verovatnih.Velja napisao:Jedan od scenarija.
Odmah po zatvaranju prodajnih mesta sistem ima uvid koju kombinaciju je najmanje igrača odigralo ili niko. Sasvim dovoljno vremena da se do početka izvlačenja na neki način nameste upravo te loptice da izađu iz bubnja. Sve to ako je želja da se dobitak prenese u sledeće kolo.
Vlado, govorim koja je verovatnoca da se taj broj uopste pojavi do kraja.
Tipa ako je svih 7 namesteno (znaci sigurno ce izaci) sanse su 1:3 da ce izaci jer ce biti jedna od 3 preostale kugle, ako nije nista namesteno sansa je 1:11,xx da ce izaci do kraja a ako ces vec tako kako si zamislio onda nema sta da se racuna, osim da se od 39 oduzme 4, sto za tvoju informaciju ipak nije 36, al dobro, nismo svi sposobni da od dvocifrenog broja oduzmemo jednocifren.
Tipa ako je svih 7 namesteno (znaci sigurno ce izaci) sanse su 1:3 da ce izaci jer ce biti jedna od 3 preostale kugle, ako nije nista namesteno sansa je 1:11,xx da ce izaci do kraja a ako ces vec tako kako si zamislio onda nema sta da se racuna, osim da se od 39 oduzme 4, sto za tvoju informaciju ipak nije 36, al dobro, nismo svi sposobni da od dvocifrenog broja oduzmemo jednocifren.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Aco, kakve veze a Bugarski slucaj? Prvo to ja poznajem samo po sebi ne znaci nista, a drugo ne znacinda su sistemi isti.
Vlado, a otkid znas da je to lik? Mozda ima automatski sistem pa je ljudska ruka reagovala tek kad su videli brljotinu.
Ja lepo pitam jel ima neko ko zna 100%, ovde svi pisu na osnovu pretpostavljenog.
Vlado, a otkid znas da je to lik? Mozda ima automatski sistem pa je ljudska ruka reagovala tek kad su videli brljotinu.
Ja lepo pitam jel ima neko ko zna 100%, ovde svi pisu na osnovu pretpostavljenog.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Pa zvanična verovatnoća da ćeš doživeti saobraćajnu nesreću je jednom u 18 godina, a ja imao dve u godinu dana. Znao sam da je neka zavera u pitanju, nije što ja zveram unaokolostarac vujadin napisao:A, vi govorite o toj verovatnoći kao da je laganih 1:2 da će izaći taj broj.

Aco, hajde se ozbiljno mani ironije i tih kvazi pokušaja spuštanja u svojim postovima, ne da nemaš čime i da ti ne stoji nego je to strašno

Dakle sjaši sa tim stavom, postaje baš zamorno

Poslednja izmena od Vladapetr u 29 Jul 2015, 14:19, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ili si ipak 36 puta losiji vozac od proseka. Profa matematike u gimnaziji koji ne zna da od 39 oduzme 4 (pritom zajebava mene kako gresim, al dobro, ja naucio na megableji) I koji 36 puta cesce lupa svoj auto nego sto je prosek.
To sto pokusavas da zanemaris dodatan faktor verovatnoce govori da si ogranicen za bilo kakvu logiku. Ja I jesam napisao da je mozda toliko jer ne znam taj podatak, ali nikako nije zanemariv. Ako nikada ta masina u svetu nije pogresno ocitala broj, moze biti I vise od 10.000, ali to trea proveriti.
Grujicu, ako tebi ne znaci nista onda sta da ti kazem, ako hoces da mi teras kontru samo napred. Osim sto govori da je moguce, da je pored toga sto je moguce I nesto sto se vec desilo I sto govori da da nisu stavili iste brojeve nikad se ne bi saznalo da se namesta, u pravu si, nista ne govori.
To sto pokusavas da zanemaris dodatan faktor verovatnoce govori da si ogranicen za bilo kakvu logiku. Ja I jesam napisao da je mozda toliko jer ne znam taj podatak, ali nikako nije zanemariv. Ako nikada ta masina u svetu nije pogresno ocitala broj, moze biti I vise od 10.000, ali to trea proveriti.
Grujicu, ako tebi ne znaci nista onda sta da ti kazem, ako hoces da mi teras kontru samo napred. Osim sto govori da je moguce, da je pored toga sto je moguce I nesto sto se vec desilo I sto govori da da nisu stavili iste brojeve nikad se ne bi saznalo da se namesta, u pravu si, nista ne govori.

- Vladapetr
Gde je Marić ovo da pročita, ko bre radi HR za Parove i Maldive, kakav Zmaj od Šipova kakvi bakrači 
Poslato telepatski

Poslato telepatski
Profo, slabi su ti argumenti danas 
Sto ne pominjes nista za svojih 39-4=36? Ne znas da oduzimas ili ne znas da racunas verovatnocu?

Sto ne pominjes nista za svojih 39-4=36? Ne znas da oduzimas ili ne znas da racunas verovatnocu?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa ne znaci.AcaKayak napisao:Ili si ipak 36 puta losiji vozac od proseka. Profa matematike u gimnaziji koji ne zna da od 39 oduzme 4 (pritom zajebava mene kako gresim, al dobro, ja naucio na megableji) I koji 36 puta cesce lupa svoj auto nego sto je prosek.
Niko ovde nije rekao da je nemoguce namestiti i da se to nigde ne radi, niti je iko rekao da toga kod nas nikada vec nije bilo, tako da to sto ti znas da je neko namestio u nekoj drugoj drzavi nije otkrilo nista ni novo ni bitno za ovaj ispad od sinoc.
- Vladapetr
Jbg zardjao sam, retko oduzimam. Da sam na na megi pa da sam obavezan da nosim računaljku sa sobom, drugačije bi bilo 
I nisam pogrešio ja, mašina je loše očitala
Poslato telepatski

I nisam pogrešio ja, mašina je loše očitala

Poslato telepatski
Ji 4Tze napisao:je l neko provalio da je voditeljka u spavaćici?

Ja sam odma' provalio, samo to se nekad zvalo kombinezon

Simptomatično je da se pojavio broj pre nego što je iskočila kuglica. To isključuje da je mašina bilo šta loše pročitala.
Doduše, čak i da je namešteno, što je sistem toliko glup da ga nameštaju na dva mesta!?
Izgledalo je kao ljudski faktor dok nije izleteo tačno broj koji se 'greškom' našao na spisku.
@Aco, na fakultetu se ne uče osnovne računske operacije, čak ni u srednjoj školi, nego u osnovnoj, na početku. Suštinska opšta i funkcionalna znanja koja ljudima ovde nedostaju su najviše problem osnovnog školstva, ne akademskog. Ljudi su izgubili svaku širinu. Negde sa mojom generacijom ili možda koju godinu kasnije se završavaju generacije ljudi koji su imali bar pomalo znanja o svemu i svačemu, klinci sad ne znaju ništa o ničemu. To je nešto što treba veoma ozbiljno da nas brine.
Megableja malo dete, obično pranje diploma, ako smem da citiram prethodno navedeni tekst. To je po meni manji problem.
Doduše, čak i da je namešteno, što je sistem toliko glup da ga nameštaju na dva mesta!?
Izgledalo je kao ljudski faktor dok nije izleteo tačno broj koji se 'greškom' našao na spisku.
@Aco, na fakultetu se ne uče osnovne računske operacije, čak ni u srednjoj školi, nego u osnovnoj, na početku. Suštinska opšta i funkcionalna znanja koja ljudima ovde nedostaju su najviše problem osnovnog školstva, ne akademskog. Ljudi su izgubili svaku širinu. Negde sa mojom generacijom ili možda koju godinu kasnije se završavaju generacije ljudi koji su imali bar pomalo znanja o svemu i svačemu, klinci sad ne znaju ništa o ničemu. To je nešto što treba veoma ozbiljno da nas brine.
Megableja malo dete, obično pranje diploma, ako smem da citiram prethodno navedeni tekst. To je po meni manji problem.
Imao sam kontakta sa lotoom ranije, čovek iz DLS-a sedi i ukucava u grafiku kako se koji broj izvuče (nije automatizovano prepoznavanje brojeva i ubacivanje u grafiku). U ovom slučaju je (navodno) ukucao pogrešan broj koji je igrom slučaja sledeći izvučen. S obzirom da je to bio četvrti izvučeni broj, šansa da mu se desi da sledeći broj bude onaj koji je greškom upisao je 1:35. Nije 1:2, nije 1:1 000 000, tako da ljudi sami mogu formirati mišljenje da li je slučajno ili ne.Grujic napisao:Ja lepo pitam jel ima neko ko zna 100%, ovde svi pisu na osnovu pretpostavljenog.
Ja bih lično bio iznenađen i impresioniran da je u pitanju prevara, pošto bi to zahtevalo prilično dobru organizaciju, bez da bilo šta procuri od bilo koje umešane osobe (što mi deluje kao naučna fantastika). Ne vidim ni kako bi mogli da neprimetno i pouzdano 'nateraju' određene brojeve da budu izvučeni. Ni težina ni obim loptica mi ne deluju izvodljivo. Za težinu bi se primetilo, a za obim mi ne deluje realno jer bi se loptice sa većim obimom jednostavno zaglavile pri ulasku u 'tunel'.
EDIT: Da ne spominjem da nema svrhe da grafička pozicija bude uključena u prevaru, jer nema svrhe da piše unapred brojeve koji su namešteni jer će oni i ovako i onako biti izvučeni. Grafika je neoficijelna, zvanično je samo ono što komisija potvrdi kao izvučeno.