Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od LukaMaletin »

nenad.fil napisao:Posle par meseci koriscenja ip6 posle skoro svih s i note verzija samsunga, mogao bih komotno da kazem da je iphone sto se tice baterije car za samsung (iz mog iskustva)

Sto se ostalih stvari tice... Fokus kamere je dosta brz, ali su slike pri zumiranju solidno "zrnaste."

Multitasking je osetno bolji ali mi nije bio los ni na samsungu.

Bilo kako bilo mislim da ce se vratiti samsungu i to s7 edge.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad budes prodavao ajfon, ako je u ok stanju , javi :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Risto napisao: @Vladapetr,

ako pratis temu, daj review novog fona? Kako si zadovoljan nakon pocetnog upoznavanja, kako radi citac otisaka prsta, kakva je kamera, fluidnost OS-a sa 3 gb rama?

Redmi Note 3 32gb se moze naci za 210 evra, po meni, best buy u mid range klasi, ozbiljno se razmisljam da ga uzmem za tako malo para, cini se da je hardware na nivou bar 100-150 evra skupljih androida.
Pisao sam utiske nakon par dana, u međuvremenu smo se malo bolje upoznali.
Kvalitet izrade je fenomenalan, otisak prsta radi besprekorno. Mislim da do sada samo jednom nije hteo da očita, ja nisam brisao senzor ni prst nego navro kao sivonja i onda je posle par neuspelih pokušaja blokirao očitavanje otiska i tražio da unesem šifru. Otključavanje je instant, bukvalno ni delić sekunde nema lag, prst možeš da nasloniš pod bilo kojim uglom i odmah ga prepozna.

Sam telefon radi jako dobro, baterija je dobra i preko oriđiđi punjača se puni veoma brzo. Ali, telefon ima gomilu sitnih softverskih problemčića, navešću neke koje sam do sada primetio:

- bluetooth ne radi kako treba, čas prepoznaje prethodno uparene uređaje a čas ih ne prepoznaje. Vidim da se na netu žale zbog toga, treba da se skine BT aplikacija iz nekog starijeg miui-a i onda će navodno raditi kako treba.

- sam MIUI je u nekim stvarima vrlo debilno osmišljen, određena podešavanja su nepraktično urađena a neka totalno promašena.
Npr, za izbor mreže opcije su: "Prefer 3G", "Prefer LTE" i "2G Only" umesto standardnih: 2G, 3G, 4G i Auto. Na svim drugim telefonima sam držao 3G ili 4G, pa kad je signal te mreže loš na kratko sam nedostupan ali zato kad je ok onda internet piči a veza je dobra. Xiaomi na mestima gde je signal loš opet prebacuje na 3G ili 2G, to npr syebe ceo koncept web surfovanja.

Onda, način na koji te aplikacije obaveštavaju (tj kako izbacuju notifikacije) je pun bagova, x puta neka aplikacija ostavi notifikaciju koju skloniš ali se iznova pojavljuje (ovih dana mi to FB Messenger stalno radi).

Vibracija se uključuje nezavisno od podešavanja zvona, tako da kad prebaciš na silent telefon i dalje vibrira prilikom poziva! Jbt, da li je moguće da je neko u 21. veku ostavio ovako debilno podešavanje!!??

Mnoge aplikacije i widgeti koji imaju kontakte sa određenim podešavanjima i postavkama sistema, naprosto ne rade ili ne rade u potpunosti. Pisao sam da je kineski rom koji sam dobio uz telefon potpuno restriktivan, ne dozvoljava aplikacijama skoro pa bukvalno ništa. Onda moraš peške da nalaziš jednu po jednu opciju i uključuješ prava za tu aplikaciju. ovaj Global rom koji sam stavio je tu osetno unapređen, ali je realno daleko od sređenog.
Itd, itd... Treba ovih dana da se nakanim i skinem neki noviji rom, da vidim da li su šta od ovoga ispeglali.

- Kamera je ok, ništa posebno. Brza je i napolju radi lepe slike, unutra je već lošija a nema ni mnogo podešavanja koje to mogu da ispeglaju. Displej je dobar i jasan.

U svakom slučaju, za te novce mislim da ni blizu nema ovako dobrog telefona. Ali realno ume da nervira, ako si malo zahtevniji i/ili ga stalno podešavaš i upoređuješ prema nekom drugom modelu koji si koristio.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Uzmi fv 5 kameru. Ima dosta podesavanja

poslato sa tapatoka koristeći komšijin vajrles
Slika
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Daywalker, hteo sam iphone, da vidim oko cega se stvorio toliki hype i armija sledbenika i postalo mi je jasno: ios je zaista dobar i stabilan ali nije bugfree kako ga svi hvale da jeste. Takodje, neke stvari su potpuno debilne, npr ne postoji native app koja otvara pdf-ove, word, excell itd a meni to bas treba. Pages, numbers i ostale apple apps ne uzimam za ozbiljno; juce otvorim dokument u wordu sa slikama, pages ga otvori potpuno debilno, preslovljavanje, poremetio format, slike... Ne radi mi posao. Milion puta mi je zatrebalo da nesto prebacim sa flesa na mob i vice versa. Na note 4 usb on 2go i reseno, ovde mora na cloud ili mailom pa zajebavanje... Jos jednom cu ponoviti za swype, dok ovo kucam, mucim se, masam slova jer volim da kuckam jednom rukom plus sto su slova sitna ( vidim odlicno ali imam debele prste) jebada bezveze.

Luka, stanje je perfektno, samo da vidim za s7 edge kakva je situacija sa cenama...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

@Vladapetr

znaci sjajan hardware nije ispracen sa dobrim softwareom, hm, onda to nije za mene. Hvala na pomoci...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ja sam uzeo redmi note 2 pre izvesnog vremena.

Bilo je izvesnih problema iz pocetka, moj je bio sa MIUI 6 kineskim, imao je i bagova tu i tamo. Prelaskom na zadnju stabilnu verziju MIUI 7.1.3.0 problemi su nestali.

Meni se dopada kako se telefon nosi sa surfovanjem netom, kao da je za to bas napravljen.

Izrada je kao i kod RN3 odlicna, tako da mislim da se isplati da se kupe.

Realno, u tom cenovnom rangu novih telefona, slicnog hardvera nema. Eventualno neki polovan Samsung Note 3.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Nije mi jasno zašto bi bilo ko kupio kineza koji ima toliko bagova,
kad za manje para može da kupi bolju Lumiju koja ne baguje i ne zabada na 8.1,
plus ima neuporedivo bolju kameru :zbunjen: .
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Neće Windows taj neko
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Asus Zenfone 2 korigovani rivju nakon nekih 3 meseca korišćenja.

Sve je F E N O M E N A L N O.

Nikakvih bagova nema, nikakvih gluposti, ZenUI je upeglan do bola.

Neverovatno je brz.

Battery drain i dalje postoji, ali sam ga redukovao maksimalno kroz Start Up, što mi u poslednje vreme i ne smeta toliko jer Fast Charging mi omogućava da za 20 minuta na punjaču baterija ode sa 10-15% na nekih 40-50%. Sa druge strane svako drugo punjenje koje nije već pomenuto, npr preko Asus Power Bank-a je mučno za gledanje. SOT je i dalje jezivo nestabilan i ide od 2:30h do 4:30h, privikao sam se i ne smeta mi, ionako mi telefon služi većinom za razgovore.

Desi se da zabaguje ali samo u jednoj jedinoj apliakciji koja je poznata po svojoj retardiranosti a to je Deezer.

Update-i Asusovih aplikacija su konstantni, ali se i dalje čeka prelazak na M.

Kupio sam Blackberry Priv za neke smešne pare tako da sam u potpunosti napustio brod koji tone zvani Windows Phone.

Blackberry je mašina i po...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Што се Ip6 тиче мене то подсећа на кока колу, најпродаваније безалкохоло пиће на свету а оно...добар маркетинг је чудо
Ненаду свака част на реалном сагледавању и процени, лепа особина.
Брат од ујака има Ip6 и њему се дешавају багови, немогућност качења на wifi, али је из прва тврдио да му фон одлично ради :) Ја у неверици па сам мало и додао уља на ватру рекох" па што се чудиш произвођачка цена му је око 245$, прави се у Кини као и мој али мој небагује :) ":kezo: кад ме није напао...сад га је мало прошло па се деси да призна да и не ради баш како се прича.

ТТ
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Radi odlično. Ja sam par puta pokušao da pređem na Samsung (Android) i nikako nisam mogao da se naviknem na lagove i tripove.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Captain Slow napisao:Nije mi jasno zašto bi bilo ko kupio kineza koji ima toliko bagova,
kad za manje para može da kupi bolju Lumiju koja ne baguje i ne zabada na 8.1,
plus ima neuporedivo bolju kameru :zbunjen: .
Ja imam vec dve i kusur godine WP, Lumia 920, i iskreno smorio me je sam OS. Ne kazem da ce mi Android biti bolji mnogo ali me nervira da i dalje nemam aplikaciju moje banke, da Viber radi lose, da WP10 kasni jedno pola godine do godinu i da je to sve normalno. Baterija na telefonu je ozbiljno popustila nakon dve godine, realno, trebao bi je menjati, blic ponekad zeza jer se konektor na maticnoj malo odvojio, sve ostalo na uredjaju radi perfektno.

Takodje ta prica da WP ne zakucava ne stoji, meni se posle godinu dana pocelo desavati da mi se telefon jednom u mesec ipo zakuca skroz, uopste ne reaguje, i da moram da radim soft reset jer ga nije moguce ugasiti konvencionalnim nacinom. Takodje, mada je to verovatno do aplikacija, neretko se desava da zakuca u multitaskingu. Koliko god da sam siguran da je to nesto sto nije do OS-a, i desava se i na Androidu i IOS-u, i dalje mi to smanjuje uzitak koriscenja samog aparata.

Captain Slow, otvorio sam dusu zasto vise ne zelim WP, bar ne dok se malo ne konsoliduju i naprave ozbiljniji iskorak napred.

@Superboss,

slazem se ja da je to dobra kupovina u toj srednjoj klasi telefona, kao sto sam napisao 100 - 150 evra ispod cifre za koju se prodaje konkurencija sa slicnim hardwareom. Ali ono sto meni predstavlja problem jeste to sto je za ocekivati da imas probleme sa funkcijama na telefonu. Za malo vise novca se moze uzeti isto hardwareski jak flagship, recimo G3 32gb rama ima slicnu specifikaciju a kosta tipa 50 evra vise, sa kojim neces imati problema, bar ja bi pre razmisljao u tom pravcu nego da "sredjujem " bagove proizvodjaca.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Vladapetr napisao:
Risto napisao: @Vladapetr,

ako pratis temu, daj review novog fona? Kako si zadovoljan nakon pocetnog upoznavanja, kako radi citac otisaka prsta, kakva je kamera, fluidnost OS-a sa 3 gb rama?

Redmi Note 3 32gb se moze naci za 210 evra, po meni, best buy u mid range klasi, ozbiljno se razmisljam da ga uzmem za tako malo para, cini se da je hardware na nivou bar 100-150 evra skupljih androida.
Pisao sam utiske nakon par dana, u međuvremenu smo se malo bolje upoznali.
Kvalitet izrade je fenomenalan, otisak prsta radi besprekorno. Mislim da do sada samo jednom nije hteo da očita, ja nisam brisao senzor ni prst nego navro kao sivonja i onda je posle par neuspelih pokušaja blokirao očitavanje otiska i tražio da unesem šifru. Otključavanje je instant, bukvalno ni delić sekunde nema lag, prst možeš da nasloniš pod bilo kojim uglom i odmah ga prepozna.

Sam telefon radi jako dobro, baterija je dobra i preko oriđiđi punjača se puni veoma brzo. Ali, telefon ima gomilu sitnih softverskih problemčića, navešću neke koje sam do sada primetio:

- bluetooth ne radi kako treba, čas prepoznaje prethodno uparene uređaje a čas ih ne prepoznaje. Vidim da se na netu žale zbog toga, treba da se skine BT aplikacija iz nekog starijeg miui-a i onda će navodno raditi kako treba.

- sam MIUI je u nekim stvarima vrlo debilno osmišljen, određena podešavanja su nepraktično urađena a neka totalno promašena.
Npr, za izbor mreže opcije su: "Prefer 3G", "Prefer LTE" i "2G Only" umesto standardnih: 2G, 3G, 4G i Auto. Na svim drugim telefonima sam držao 3G ili 4G, pa kad je signal te mreže loš na kratko sam nedostupan ali zato kad je ok onda internet piči a veza je dobra. Xiaomi na mestima gde je signal loš opet prebacuje na 3G ili 2G, to npr syebe ceo koncept web surfovanja.

Onda, način na koji te aplikacije obaveštavaju (tj kako izbacuju notifikacije) je pun bagova, x puta neka aplikacija ostavi notifikaciju koju skloniš ali se iznova pojavljuje (ovih dana mi to FB Messenger stalno radi).

Vibracija se uključuje nezavisno od podešavanja zvona, tako da kad prebaciš na silent telefon i dalje vibrira prilikom poziva! Jbt, da li je moguće da je neko u 21. veku ostavio ovako debilno podešavanje!!??

Mnoge aplikacije i widgeti koji imaju kontakte sa određenim podešavanjima i postavkama sistema, naprosto ne rade ili ne rade u potpunosti. Pisao sam da je kineski rom koji sam dobio uz telefon potpuno restriktivan, ne dozvoljava aplikacijama skoro pa bukvalno ništa. Onda moraš peške da nalaziš jednu po jednu opciju i uključuješ prava za tu aplikaciju. ovaj Global rom koji sam stavio je tu osetno unapređen, ali je realno daleko od sređenog.
Itd, itd... Treba ovih dana da se nakanim i skinem neki noviji rom, da vidim da li su šta od ovoga ispeglali.

- Kamera je ok, ništa posebno. Brza je i napolju radi lepe slike, unutra je već lošija a nema ni mnogo podešavanja koje to mogu da ispeglaju. Displej je dobar i jasan.

U svakom slučaju, za te novce mislim da ni blizu nema ovako dobrog telefona. Ali realno ume da nervira, ako si malo zahtevniji i/ili ga stalno podešavaš i upoređuješ prema nekom drugom modelu koji si koristio.
Meni je ovo sa prefer 2g/3g mnogo bolja opcija nego kad ima samo 2g ili 3g

Vibraciju kontrolišeš nezavisno od zvona, uvek mozes da upalis i ugasis

Ovaj bag sa fb messenger imam i ja, mislim da je do kineskog roma

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

ali me nervira da i dalje nemam aplikaciju moje banke,
Mene bi nerviralo što ta banka ne napravi responsive prezentaciju i nikome ne bi trebala posebna aplikacija.
Poslednja izmena od starac vujadin u 13 Mar 2016, 11:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

WP je odsvirao svoje. Imam i ja Lumiu,oni su ostali u 2012-oj godini. Napredak =nula. Kad beba poraste, dacu joj Lumiju da se igra. Na maminom Samsungu S5 je na ekranu ostala burn in tastatura. Nedopustivo.
Meni je za zasad LG bez premca.
Odgovori