Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od trojanac »

Sedmostruki prvak Srbije, Rade Savić, mladić iz Gornjeg Milanovca, zvanično je najjači čovek na planeti.

A sad, :back2topic: :back2topic: :back2topic: :back2topic: :back2topic: :back2topic:
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To sto vozi bolje,ne znaci i da nije lupio kada je to rekao... to sto neko bolje zna matematiku,ne znaci da ce 2x2 poatati 6,samo zato sto on tako kaze...Abs se pali i pri 20 km/h po snegu,uvek na ledu,tako da je razmislio pre nego sto je to rekao,mozda bi se toga i setio...
Moj cale je vozio rally,jedan od 2 najbolja prijatelja mu je direktor rallyja za Srbiju,pa obojica kazu da abs glavu spasava kada su iznenadne situacije u pitanju...
Lik iz srednje moje, koji vozi rally sa Evolutionom,Voja Lekic je takodje jednim napisao na fejsu da mu je abs spasao zivot ...
Tvoj rodja vozi na zatvorenom putu,i to nema veze sa voznjom po ulici...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nek je rođa u pravu, a nije i nek je bolji vozač od svih nas zajedno. Sramota bi bilo da je drugačije. On leba jede od volana. ABS se neće paliti kad si oprezan i skoncentrisan osim u situacijama na koje ne možeš da utičeš tipa istrči dete i sl. Za razliku od rođe koji jede leba od volana i koji mora da bude skoncentrisan sve vreme ja, a i mnogi drugi nismo. Xy puta sam uvatio sebe da vozim mehanički jer mislim o ko zna čemu. Dešavalo mi se i da moram da se zamislim da bi se setio kojim putem sam se vratio kući, a nisam bio pijan, drogiran.... samo mi je koncentracija bila ko zna gde.

Za mene i one poput mene ABS je iz raja izašao jer pegla moje greške, jer me trgne kad preteram pa shvatim šta radim....
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Samo nama u Srbiji ništa ne treba. Dok u EU ne smeju da se prodaju kola bez ABS, a uskoro i ESP.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa to... ESP od skoro, a ne uskoro
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

http://www.youtube.com/watch?v=PF0AcyMFtMA

Nije ni ABS ni ESP, al'... :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

trebalo bi i EDB da ubace u obaveznu opremu
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Čitajući vas ovde stvarno mi nije jasno kako li sam ja sve ove godine preživeo za volanom bez ABS-a, ESP-a, ASR-a, EBD-a... vazdušnih jastuka i ostalih džidža-bidža... A da, i bez zimskih guma... :kezo:

A možda je onaj Pajin rođa ipak u pravu... Ima nešto i do onog za volanom. Čuvaj se pa će i Bog da te čuva... :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne radi se o ovima sto su preziveli, nego o ovima sto nisu. Po toj logici smo trebali svi zauvek da vozimo Yuga ili Ficu, lozimo na ugalj, itd...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne, ne treba da se vozimo Fićama, ali ne treba ni da se oslanjamo samo na "svemoguće" sisteme u autu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Rođa je Baxov.

Momenat koji stalno zaboravljamo je količina saobraćaja na ulicama i nivo stresa kod vozača. Pre deset godina je u Beogradu bilo recimo duplo manje vozila, bila su sporija, neke ulice uže.... uglavnom vozilo se sporije, mirnije i sa manje stresa.

ABS i ostali andraci nek jednom spreče čukanje isplatili su sami sebe. Sve posle toga je čist ćar.

@ Saša Niko pametan se ne oslanja na njih, ali mu kad tad zatrebaju. Naročito ABS. Voleo bi da se javi neko ko ima ABS a da mu se nikad nije aktivirao.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Saša napisao:Ne, ne treba da se vozimo Fićama, ali ne treba ni da se oslanjamo samo na "svemoguće" sisteme u autu.
Niko te ne tera da se oslanjas na njih, ali ako nesto krene naopako bolje da ih imas nego da ih nemas. Ili bih bar ja svakako voleo, jer znas kako kazu, mozes da kontrolises svoje postupke, ali situaciju ne mozes da kontrolises.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

BTW, ABS moze i da produzi put kocenja...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Saša jel ti imaš ABS?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Delija napisao:BTW, ABS moze i da produzi put kocenja...
U retkim slucajevima, tipa rastresita podloga (svez sneg, tucanik i sl.) i led bice duzi put kocenja, ali ne treba zaboraviti da je tad auto i dalje upravljiv. To je kod nas verovatno vrlo mali % saobracajnih situacija da bi se moglo ozbiljno pricati kao o nedostatku. Naravno pricamo za ljude koji su prosecni vozaci, sto je tipa 98% od ukupnog broja.
SlikaSlika
Odgovori