Koji internet koristite?
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Koji internet koristite?
Gotovo svaki ima, ali kada se potroši "brzi" internet, može da se nastavi korišćenje uz smanjenu brzinu, pa oni kažu da je neograničen, ali stave zvezdicu.
Osim ako nisi našao nešto izvan ponude naših poznatih operatera.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Osim ako nisi našao nešto izvan ponude naših poznatih operatera.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
A1 kućni net, zvanično je "flat", što će sigurno obarati brzinu.
Realno mi ni ne treba neograničeno, bilo to ili ne, samo mi je bilo bitno da će da radi, ako zatreba.
Tapa
Realno mi ni ne treba neograničeno, bilo to ili ne, samo mi je bilo bitno da će da radi, ako zatreba.
Tapa
Negde u junu mi sad ističe ugovor sa SBBom, imao sam onaj paket sa internetom i televizijom. Šta su dobre opcije za dalje sad? Telekom, Yetel? Ili da ostanem na SBBu?
Pa SBB su kupila druga dva nabrojana. Svakako SBB je imao najbolju podršku za razliku od raspalog MTSa.
Uzmi najjeftiniju opciju.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Uzmi najjeftiniju opciju.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ako gledaš N1 i Novu S onda samo SBB.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zavisi gde živiš.Momčilo napisao: 15 Maj 2025, 10:51 Negde u junu mi sad ističe ugovor sa SBBom, imao sam onaj paket sa internetom i televizijom. Šta su dobre opcije za dalje sad? Telekom, Yetel? Ili da ostanem na SBBu?

Takođe, zavisi da li ti treba televizija, ili ne.
U svakom slučaju, ja bih pored tih državnih i polu-državnih provajdera, pogledao Beotel i Orion.
Orion bi trebalo da ima N1 i Novu S (ako ti je bitno).
Ђенерал Јанковић
Od danas N1 i Nova S više nisu dostupni na Orionu. Kao obrazloženje navode "reorganizaciju firme koja će se dogoditi uskoro". Priča se da su prodati Telekomu Srbije.
I Beotel je prodat Telekomu, danas zvanično.
I Beotel je prodat Telekomu, danas zvanično.

Ђенерал Јанковић
Mene neki dan zvali iz Telekoma da mi nude da pređem iz A1, imaju specijalne uslove za one koji pređu iz A1.
Jedva sam čekao da pobegnem od Telekoma, sad opet moram da čekam istek ugovora.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sam mislio da je Orion pod Telekomom još odavno.
Inače sam kod SBB-a godinama unazad, Imam najveći paket, a dobio sam korektne uslve pri poslednjoj obnovi ugovora. 12 meseci za dinar, što ističe ovog meseca.
U međuvremenu je stigla optika u ulaz i istog dana se pojavila agent neke od milion firmi koji rade za Telekom. Dža bu, ovo ono, ako ste SBB korisnik evo vama 16 meseci za dinar, optika 400/400. Ja reko ok, al da sačekam malo. Mesec dana sam prolongirao instalaciju da bi na kraju definitivno rekao ne , hvala. Više puta su zvali, reko imam sve i ne treba mi. Jedva se otarasio.
Juče zove ta ista što je bila na adresi, da mi kaže kako je SBB izbacio dva kanala iz programske šeme i imam pravo da raskinem ugovor. I to će ona, dobra duša, da mi odmah pošalje blanko obrazac, samo da popunim podatke korisnika o odnesem u SBB i moraju a mi raskinu ugovor. I naravno da pređem na Telekom. Reko videću. Napomenuo sam joj da si krše svoje ugovore, između ostalog i Telekom.
Uveče zove druga neka agent iz Telekoma, kaže dajte da iskoristimo promociju 14 meseci za dinar. J kažem kako imam već svog agenta i da su mi nudili 16 meseci za dinar, ali da jednostavno u ovom trenutku nisam za instalaciju. Kaže daće mi i ona 16 meseci za dinar ako priložim račun iz SBB-a. I onda viber poruke da pošaljem račun. Dok nisam napisao da neću i da me ne uznemiravaju više.
Jutros vidim rano propušten poziv sa broja njihovog servisnog centra. Srećom pa mi je telefon na silent u to doba. Srećom po onog ko je zvao jer bi mu sve po spisku.
Da imaju bar malo takta možda bih i prešao jer me kanali ne zanimaju. Deca gledaju jedan kanal, žena gleda isto jednu seriju. To bi imali i kod Telekoma. Značajnije mi je bila optika u smislu stabilnosti mreže, mada je i SBB sasvim dobar u 90% vremena.
Sad ovako kad su napadni neću da im pređem iz inata.
Inače sam kod SBB-a godinama unazad, Imam najveći paket, a dobio sam korektne uslve pri poslednjoj obnovi ugovora. 12 meseci za dinar, što ističe ovog meseca.
U međuvremenu je stigla optika u ulaz i istog dana se pojavila agent neke od milion firmi koji rade za Telekom. Dža bu, ovo ono, ako ste SBB korisnik evo vama 16 meseci za dinar, optika 400/400. Ja reko ok, al da sačekam malo. Mesec dana sam prolongirao instalaciju da bi na kraju definitivno rekao ne , hvala. Više puta su zvali, reko imam sve i ne treba mi. Jedva se otarasio.
Juče zove ta ista što je bila na adresi, da mi kaže kako je SBB izbacio dva kanala iz programske šeme i imam pravo da raskinem ugovor. I to će ona, dobra duša, da mi odmah pošalje blanko obrazac, samo da popunim podatke korisnika o odnesem u SBB i moraju a mi raskinu ugovor. I naravno da pređem na Telekom. Reko videću. Napomenuo sam joj da si krše svoje ugovore, između ostalog i Telekom.
Uveče zove druga neka agent iz Telekoma, kaže dajte da iskoristimo promociju 14 meseci za dinar. J kažem kako imam već svog agenta i da su mi nudili 16 meseci za dinar, ali da jednostavno u ovom trenutku nisam za instalaciju. Kaže daće mi i ona 16 meseci za dinar ako priložim račun iz SBB-a. I onda viber poruke da pošaljem račun. Dok nisam napisao da neću i da me ne uznemiravaju više.
Jutros vidim rano propušten poziv sa broja njihovog servisnog centra. Srećom pa mi je telefon na silent u to doba. Srećom po onog ko je zvao jer bi mu sve po spisku.
Da imaju bar malo takta možda bih i prešao jer me kanali ne zanimaju. Deca gledaju jedan kanal, žena gleda isto jednu seriju. To bi imali i kod Telekoma. Značajnije mi je bila optika u smislu stabilnosti mreže, mada je i SBB sasvim dobar u 90% vremena.
Sad ovako kad su napadni neću da im pređem iz inata.
Posetite www.garaza.rs !
-
- Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21
Kako se otkljucavaju kanali na javnom TV etru koji se hvata obicnim antenama? Vecina je zakljucana. Kome se placa i koliko?
Treba TV da ima DVB-T tuner. Ili da uzmeš neki set top box.
DVB T2 zapravo.
A nijedan kanal nije zaključan od tih javnih. Ne računam pakete na pretplatu (slične kao kod kablovskih operatera).
Ne plaća se nikome.
Na sajtu operatera (javno preduzeće za emisionu tehniku ili tako nekako se zove zvanično) je bilo (nisam skoro gledao) posloženo šta je od tih besplatnih programa u kom emisionom buketu i na kojoj lokaciji dostupno.
Primarni je 4 (tj 5) nacionalnih programa i to ima svaka predajna lokacija.
A sekundarni je regionalni buket programa i razlikuje se od lokacije do lokacije predajnika.
I treba ti solidna antena ako želiš tih 40tak kanala da pohvataš što ima u "etru".
Možeš pogledati na mapi aziumete ka tebi vidljivim predajnicima tj lokacijama pa da usmeriš antenu dobro pre početnog pretraživanja kanala.
AKo BER nije dobar pretraga kanala će preskočiti čak i aktivni kanal i označiti kao nedostupan.
Bit Error Rate, taj parametar možeš da pratiš bilo unutar STBoxa ili u samom TVU prilikom skeniranja frekvencije. Treba da je u okolini nule, što je moguće manji i to ti služi za usmeravanje antene.
A nijedan kanal nije zaključan od tih javnih. Ne računam pakete na pretplatu (slične kao kod kablovskih operatera).
Ne plaća se nikome.
Na sajtu operatera (javno preduzeće za emisionu tehniku ili tako nekako se zove zvanično) je bilo (nisam skoro gledao) posloženo šta je od tih besplatnih programa u kom emisionom buketu i na kojoj lokaciji dostupno.
Primarni je 4 (tj 5) nacionalnih programa i to ima svaka predajna lokacija.
A sekundarni je regionalni buket programa i razlikuje se od lokacije do lokacije predajnika.
I treba ti solidna antena ako želiš tih 40tak kanala da pohvataš što ima u "etru".
Možeš pogledati na mapi aziumete ka tebi vidljivim predajnicima tj lokacijama pa da usmeriš antenu dobro pre početnog pretraživanja kanala.
AKo BER nije dobar pretraga kanala će preskočiti čak i aktivni kanal i označiti kao nedostupan.
Bit Error Rate, taj parametar možeš da pratiš bilo unutar STBoxa ili u samom TVU prilikom skeniranja frekvencije. Treba da je u okolini nule, što je moguće manji i to ti služi za usmeravanje antene.
-
- Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21
Imam ja tuner i tih 10 javnih kanala, ali ima jos 15-tak zakljucanih. Kome se placa i koliko da se otkljucaju oni?

evo izguglacu ja za tebe https://mts.rs/Privatni/Televizija/Antena/Antena-PLUS