Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Ne brže od života!

Post od Kuzmanovic »

paja napisao:Momci buni vas to što se kod nas primenjuju paralelno i stari i novi ZKP, a vi učite samo novi, a po vestima vidite kako se radi po starom.
Stari se i dalje primenjuje u osnovnim i višim sudovima i po njemu izlaze i istražni sudija i tužilac. Ovo se odnosi na smrtne saobraćajke. Tužilac je komandant policiji i izlazi u tim svojstvu, a istražni sudija izlazi jer je jedini koji može da naloži obdukciju. Kad se ne radi o smrtnoj saobraćajki nda uglavnom ne izlazi niko jer policija ima ovlašćenje da odradi sama.
Po novom ZKP-u koji se primenjuje samo u specijali istražni sudija više ne postoji, već sve radi tužilac.
Ja ne ucim zakon i prava, ucim samo uvidjaje saobracajnih nezgoda(za sad). Ali svakako je ovo korisna informacija. :doubleup:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pa nisam znao :) Znam da je to jedna od bitnijih novih stvari novog ZKP u odnosu na stari.
Ne spominje se specijalni sud u KPP, osim mozda nadleznosti i kvalitativnog sastava veća. :zbunjen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mislio sam da znaš iz medija kad Miljko stane pred kamere i kaže da je doneo naredbu da se sprovodi istraga.

Nego, učeniče nemoj da me brukaš. Viči znam, znam. :kezo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ocu ocu, ja naivno pitam kad ne znam :D

Sad zavrsim ovo kod Vasiljevica pa idemo na GPP, sa naglaskom na "idemo" :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:jane: :kezo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Jest da ovo nije kod nas ali...

:trljamoci: :o :mrgreen: :rofl: :glavomuzid:

http://www.kurir-info.rs/bezao-od-zombi ... nak-789521

BEŽAO OD ZOMBIJA: Prevrnuo šleper i izazvao lančani sudar!

Pred policijom se pravdao da je morao da vozi brzo jer je bežao od zombija. U toj brzini šleper je proklizao i izazvao lančani sudar u kome je povređeno 7 osoba

KALIFORNIJA - Džerimah Hartlajn ukrao je šleper sa jagodama, potom izazvao lančani sudar, prevrnuo kamion, i to sve samo zato što je, kako kaže bežao od zombija.

Hartlajn je bežeći od zombija ukrao šleper natovaren jagodama. Pred policijom se pravdao posle da je morao da vozi brzo jer je bežao od zombija. U toj brzini šleper je proklizao, izazvao lančani sudar, u kome je povređeno sedam osoba, a potom se i prevrnuo.

Inače, Hartlajn ne samo da je vozio brzo, već je pravio manevre na putu, vozio napred-nazad, kako bi, kako je rekao, otresao zombije koji su počeli da se penju na kamion.

Hartlajnu, koji je priznao krivicu, preti do12 godina zatvora.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ko zna na kakvim je taj drogama bio... :kezo:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ocigledno ne dovoljno dobrim :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Jedan update za onaj slucaj Petre Cvijic. Sudija je nalozila super vestacenje, posto je iskaz ovo poslednjeg vestaka totalno drugaciji nego iskaz prethodnog vestaka, i ima nekih cudnih stavki.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja sam u novinama juče pročitao da imaju satelitske snimke? Da li je moguće da je satelit stvarno snimio taj momenat??? Jasno mi je da nas snimaju, ali da prate sve do tih detalja da mogu da rade veštačenje neočekivanih događaja kao što su saobraćajne nesreće, meni je fascinantno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Pa na Google Earthu postoje snimci takve rezolucije da se vide rupe na šahtu na ulici. A verujem da Google Earth nije postavio slike koje su krajnja mogućnost tehnologije.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Ne, nije snimio trenutak nesrece. Koristio je satelitske snimke mesta nesrece.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Zena je danas na ukljucenju sa aerodroma na auto-put prema Bg shvatila da nije trebala tu da krene, mrtva ladna zabola kocnicu i krenula u rikverc. Ja isao nekih 60, i morao sam da stanem jer ne znam sa koje strane da je obidjem. Legoh na sirenu, a ona me gleda u fazonu "je*em ti mater, sta ti meni sviras"

:srbin:
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

NexT napisao:Zena je danas na ukljucenju sa aerodroma na auto-put prema Bg shvatila da nije trebala tu da krene, mrtva ladna zabola kocnicu i krenula u rikverc. Ja isao nekih 60, i morao sam da stanem jer ne znam sa koje strane da je obidjem. Legoh na sirenu, a ona me gleda u fazonu "je*em ti mater, sta ti meni sviras"

....koliko puta tako u Bg-u i bilo gde gde ne poznajem put krenem gde ne treba da krenem i produžim pravo pa nađem neko isključenje/uključenje i vratim se na svoj put. U suštini, lakše mi je i sigurnije mi je da napravim 5-10 km više nego da pravim scene na koje si ti naleteo....
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

NexT napisao:Zena je danas na ukljucenju sa aerodroma na auto-put prema Bg shvatila da nije trebala tu da krene, mrtva ladna zabola kocnicu i krenula u rikverc. Ja isao nekih 60, i morao sam da stanem jer ne znam sa koje strane da je obidjem. Legoh na sirenu, a ona me gleda u fazonu "je*em ti mater, sta ti meni sviras"

:uf: Neki ljudi stvarno nemaju mozak uopste. Sto je najgore, ona sto posto nije ni shvatila koliko je opasnu stvar uradila i sta je moglo da bude. :kuku:
Odgovori