Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Možeš da voziš za Uber. Drugar u Švajcarskoj je skoro položio neki njihov test i sad vozi tu i tamo. Dobro je što možeš da voziš kad ti se uklapa, nije to puno radno vreme.
Ma kakvi solidan posao. Oni rade za minimalac. Druga je stvar ako si samostalan, sa svojim autom i stalnim klijentima. Mada ni to nije neko ludilo.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Koliko se placa taxi licenca kod vas Floyd?
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Uh, nisam se interesovao pa ne znam tačno. Znam da plaćaju veće osiguranje, uslugu za centralu i neku taksu gradu.
Za to je potrebna neka vrsta profi B kategorije i to se dodatno polaže... kao i svaka nova kategorija.
Za to je potrebna neka vrsta profi B kategorije i to se dodatno polaže... kao i svaka nova kategorija.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Mogao bih mozda u Ticinu (parlo italiano perfettamente)shandu90 napisao:Al zato moras polagati test poznavanja grada, a kako ces ako ne znas da beknes nemacki.
@floyd postoje i samostalni taxisti van udruzenja sa svojim vozilima? Kod nas je to postalo retko.
Deluje kao dobar posao za nas koji nismo inzenjeri, it i slicno.. i mozemo da radimo samo bazicne poslove.
Plus ako volis da vozis i moze pristojno da se zaradi..
Postoji nešto kao udruženje ali ne zove se tako. Imaju isti broj na koji naručuješ taksi ali generalno radiš sam za sebe. Kad radiš za firmu, imaš malu platu ali nikakve troškove osim eventualnih kazni.
Ja volim da vozim ali me posao taksiste ne privlači ni najmanje. Radije bih radio na građevini, nego da razvozim noću odvaljene od alkohola, narkose i kurve.
Ja volim da vozim ali me posao taksiste ne privlači ni najmanje. Radije bih radio na građevini, nego da razvozim noću odvaljene od alkohola, narkose i kurve.
Ok vozio jesi a jesi li probao kako je na gradjevini pa bi pre to izabrao?
Naravno da jesam. Skoro dve godine sam radio kao električar u FR.
- Darko
Nema ni kod nas nocu toliko odvaljenih, narkomana i kurvi u taxiju.. jesi siguran da ih ima tamo u tolikom broju koji koriste taxi.Floyd napisao: Radije bih radio na građevini, nego da razvozim noću odvaljene od alkohola, narkose i kurve.
Uostalom moze se raditi i danju. U tako sredjenim zemljama verujem da su sanse minimalne da te kao kod nas potkrade korisnik ili te izbode nozem sto se desavalo pre.
Ako radis za sebe da li te ogranicavaju koji ces tip auta voziti?
Pa nema u nekom velikom broju ali ih ima, posebno u većim gradovima. Svakakve sam priče čuo od druga koji taksira u Cirihu. Naravno, nije glava u torbi kao u Beogradu ali nisu baš ni svi klijenti bankari u boss odelima.
Možeš da voziš šta god hoćeš. Najisplatljiviji im je kažu Prius kombi ali ima i onih koji voze S klasu, 7icu, SUV-ove...
Možeš da voziš šta god hoćeš. Najisplatljiviji im je kažu Prius kombi ali ima i onih koji voze S klasu, 7icu, SUV-ove...
- Darko
Ko vozi taxi, sve dodjosi ili i svajcarci?
Ok je to sto nisi limitiran tipom vozila, gorivom, bojom auta.. itd, pa i c segment moze da zavrsi posao.
Ok je to sto nisi limitiran tipom vozila, gorivom, bojom auta.. itd, pa i c segment moze da zavrsi posao.
Uglavnom dođoši ali ima i švajcaraca.
C je ok ali karavan. Sa običnom možeš da porpustiš puno klijenata zbog nedostatka mesta za prtljag.
C je ok ali karavan. Sa običnom možeš da porpustiš puno klijenata zbog nedostatka mesta za prtljag.
- Darko
Hvala na info
Dobro je imati neku mogucu rezervnu opciju u zivotu..

Dobro je imati neku mogucu rezervnu opciju u zivotu..

Samo sto u Cirihu jos ne moze sa HR pasosem da se dobije radna dozvola kao sa ostalim EU...
Inace stalno su me u Lozani vozili nasi taksisti, mislim ex Yu...
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Inace stalno su me u Lozani vozili nasi taksisti, mislim ex Yu...
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Banderaš, što bi rekao Miki ManojlovićFloyd napisao:Naravno da jesam. Skoro dve godine sam radio kao električar u FR.