Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Ispala je masnoca, bas sam pre nekoliko dana primetio neke nove crne krugove ispod auta. Posto mi malo pusta menjac mislio sam da se problem oko njega pogorsao, ali izgleda da je iz manzetne isteklo.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Gledacu da to sredim u toku nedelje. Jeste da problem ne zahteva bas urgentnu popravku, ali bolje da kupim tu manzetnu od 1500-2000 din nego ceo homokineticki zglob koji kosta 7-8000 din.
Preporuka gde kupiti delove za veliki servis i kočnice, za Pežo 207 1.4HDi ? Keš, ako je bitno. Panter ili nešto drugo ?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Poručene ate pločice i diskovi. 16200 din.havijer napisao:Koje diskove i plocice kupiti za i30?
Da li je cena od 30 000 u ovlascenom servisu za original plocice i diskove previsoka?
Najviše sam se uzdao u trio servis ali oni su mogli da poruče pločice i diskove samo jednog proizvođača i to neki najjeftiniji.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ABE?
Mislim da jeste. Nisam se ni trudio da zapamtim kad sam čuo cenu 
Da napomenem tražio sam da bude isti proizvođač pločica i diskova.

Da napomenem tražio sam da bude isti proizvođač pločica i diskova.
ABE je ok, imamo zadnje pločice na Jazzu.
Ne bi ga ni prodavali da im pravi probleme.
Ne bi ga ni prodavali da im pravi probleme.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Jeste ali realno je to neka nepoznata marka totalno, na njihovom sajtu ne pise ni odakle su, ni cija je firma. I meni su stavili ABE plocice nakon sto sam sa prethodnim imao problem. Tada su imali 2 proizvodjaca. Hocu da kazem da bi trebalo da postoji izbor.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Jedno pitanje ako neko poznaje materiju za peugeot 607...
Da li je moguce da se preveze ekran koji cesto strada za moderniji i bolji koji po mojim informacijama daje iste podatke. Mozda bi bila jedina razlika u pinovima ali bi i to moglo predpostavljam da se prepoveze....? Da lakse objasnim.....
Slika starog modela
Model koji po meni bi trebalo da moze da se ubaci
Da li je moguce da se preveze ekran koji cesto strada za moderniji i bolji koji po mojim informacijama daje iste podatke. Mozda bi bila jedina razlika u pinovima ali bi i to moglo predpostavljam da se prepoveze....? Da lakse objasnim.....
Slika starog modela
Model koji po meni bi trebalo da moze da se ubaci
Ako je to pezo, znam da su na 308 to radili (2008 godiste), i kazu da je pin na pin, ali nemoj da me drzis za rec 

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Po nekoj logici ako daje iste informacije znaci da dobija istu struju,podatke sa istih senzora. Kapiram da bi samo trebalo da se pravilno poveze kako bi ekran pravilno ocitavao informacije sa tih senzora.
A mozda je i sto kazes kompletan konektor isti....trazio sam neko resenje za ove stare ekrane i ovo mi nekako deluje najlogicnije.
A mozda je i sto kazes kompletan konektor isti....trazio sam neko resenje za ove stare ekrane i ovo mi nekako deluje najlogicnije.
Ekran nista ne ocitava sa senzora niti ima ikakve zicane veze sa njima. Ceo sistem je baziran na CAN Bus ili VAN Bus magistrali razmene podataka i svi podaci za prikaz na ekranu se prenose kroz tu jednu paricu (2 zice). Koja verzija u kom primerku auta zavisi od godista, modela, a to kod Francuza mora da se dobro ispita sta je ugradjeno od raznih mogucih varijanti kombinacije hardvera i softvera.
CAN je lakse resivo jer je protokol standardizovan, VAN je interni PSA za koji je dosta teze.
Pitanje je da li softverski odgovaraju verzije starog i novog displeja, mehanicki se verovatno uklapaju konektori. A i ako se ne uklapa samo prevezivanje konektora obicno nije problem.
CAN je lakse resivo jer je protokol standardizovan, VAN je interni PSA za koji je dosta teze.
Pitanje je da li softverski odgovaraju verzije starog i novog displeja, mehanicki se verovatno uklapaju konektori. A i ako se ne uklapa samo prevezivanje konektora obicno nije problem.
Upravo tako. Zvao sam više prodavnica oni imaju bolju ponudu.Ogi napisao:Jeste ali realno je to neka nepoznata marka totalno, na njihovom sajtu ne pise ni odakle su, ni cija je firma. I meni su stavili ABE plocice nakon sto sam sa prethodnim imao problem. Tada su imali 2 proizvodjaca. Hocu da kazem da bi trebalo da postoji izbor.
Inače dali su mi popust prilikom plaćanja u prodavnici i ispalo je 13700.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja sam kupovao svasta u Ddlmaxu, od grejaca do seta za veliki servis neki dan za drugara sve korektno.noob napisao: 23 Apr 2018, 08:31 Preporuka gde kupiti delove za veliki servis i kočnice, za Pežo 207 1.4HDi ? Keš, ako je bitno. Panter ili nešto drugo ?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money