Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Ivan75 »

@maxer
Izbacili su Maps koji koristi Here mape, isti đavo, isto radi... Ma ok, kako ti odgovara
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Čekaj, ako sam ja dobro shvatio "onu" vest: 30.06.2016. biće onemogućeno da bilo koja aplikacija na WP10, koristi HERE mape. Znači nema više navigacije za WP10.
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Ne, ili nisi dobro shvatio ili je neko pisao članak bez veze. Here je kupio Daimler i BMW, a Microsoft je razvio svoj Maps i to ide dalje 100%. I rasi sasvim lepo a mislim da ne grešim da se tu koriste Here mape.
Što je bez veze jer sad imaš besplatan Here, Sygic i Navigon za Android i sve radi besprekorno... Potpuno su izgubili sve što ih je činilo posebnim. Kompletan paket Microsoftovih aplikacija sa sve Office je fraj na Androidu.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Biće da si u pravu. Čitam sad šta mogu da nađem na M$ sajtovima i izgleda da je ovo izazvalo veliku zabrinutost korisnika WP8.1 i HERE Drive+ app-a, što je nateralo M$ da objavi ovo: http://www.windowscentral.com/maps-wind ... der-builds

Sve u svemu, videćemo kako će se razvijati situacija.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

ahha vidim svi kritikuejte a ja juče kupio 640ds, meni realno ništa ne smeta jer mi prvi smartphone, mada mi jeste malo čudno, ima sestra android pa mi je ok tamo raspored UI i sve, ali i ovde realno nista mi ne znaci jer ništa i ne koristim...
Uzeh telefon za poruke i pozive, ovo ostalo radi kako radi...Jedino me prednja kamera razočarala preloša je baš, ova zadnja je super ali unutra gde nema svetla nije ni ona neka mnogo zrnasto, ali sve u svemu za 125e nzm da li ima šta bolje a da je novo. POmalo zalim sto nisam uzeo meizu m2 za 140e, ali ok ako poželim nešto od androida i uospšte ako poželim bolji telefon onda će to biti nešto oko 250e pa valjda ima za te pare.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Pratio sam ja tu pricu oko mapa, ugl kazu mnogi da su same mape dobre, ali da im nedostaju neke funkcije Here-a i da su bile jednostavnije za koriscenje.
Microsoft fura svoju navigaciju, i bice to za par meseci kao Here, ionako imaju gotovo resenje, samo prepisu.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Instalirao samo Win10 :mrgreen:, oficijalnu verziju - preko Upgrade Advisor-a.

Bukvalno je neupotrebljiv ... :delete:

Neprekidno se restartuje telefon, ne mogu skoro ništa da uradim ... napr. pokušavam da pozadinu učinim transparentnom (ono da se kroz ikone vidi fotka koju želim) i to jednostavno se ne dešava - bez obzira šta uradim sa parametrima koji to podešavaju ... i dok se ja tako zamlaćujem, gospodin se samo resetuje :glavomuzid:

Verovatno će morati da padne downgrade ili ti nazad na 8.1.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Probaj sa hard reset, slicne simptome sam imao i sad radi normalno.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

maxer napisao:Instalirao samo Win10 :mrgreen:, oficijalnu verziju - preko Upgrade Advisor-a.

Bukvalno je neupotrebljiv ... :delete:

Neprekidno se restartuje telefon, ne mogu skoro ništa da uradim ... napr. pokušavam da pozadinu učinim transparentnom (ono da se kroz ikone vidi fotka koju želim) i to jednostavno se ne dešava - bez obzira šta uradim sa parametrima koji to podešavaju ... i dok se ja tako zamlaćujem, gospodin se samo resetuje :glavomuzid:

Verovatno će morati da padne downgrade ili ti nazad na 8.1.
Da li si odradio oba apdejta, prvo digne jednu verziju koja je očajna, onda moraš ponovo u Upgrade advisor da instalira sledeći build
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Meni jos nije stigao update :(
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Next,
prvo tebi da odgovorim: ako pričaš o update-u za WinPhone, onda moraš sam to da uradiš, tako što ćeš sa app-stora skinuti Update Advisor i kada ga pokreneš on će te dalje voditi ka instalaciji Win10.

Nuk,
Nemoguće je odraditi sledeći update, telefon je neupotrebljiv, stalno se resetuje.

A170T,
Nisam to odradio jer je praktično on to sam radio (ono kad se pojave zupčanici) ... ali pošto je sada neupotrebljiv telefon ... upravo sam to uradio i pokušaću odmah da apliciram raspoloživi update na ver. 10...164.
Ako ni ovo ne uspe, vraćam se na W8.1
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pošto imam isti telefon kao NexT, samo da izvestim... Advisor kaže da za sada ništa od 10-ke.
Širim haos!
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Next,
u predhodnom postu sam napisao pogrešan naziv aplikacije: nije Update već Upgrade Advisor.

I da prijavim da bez obzira na Hard-reset, update na najnoviji bild ne može da se okonča, prekine instalaciju i prijavi grešku.
Ovo je budalaština od OS-a ... ne zaslužuje ni beta status a kamo li naziv "zadnja stabilna verzija" :glavomuzid:

methane.master
koji to model telefona imate ti i Next?
Poslednja izmena od maxer u 28 Mar 2016, 11:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

925 ne dobija 10ku :kuku: .
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Idi na bench forum, u L640 temi je pisano o tome, možda nađeš rešenje.
Ja odradio update na L730, sve prošlo bez ikakvih problema
Odgovori