Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Mladen7 »

TDI napisao:
Čekaj, jel trebam ja vama, odraslim ljudima da crtam sta je autoritet sto se tice odnosa uzmedju muskarca i zene? Jeste li vi imali oca i majku? Jesu li vase majke postovale vase oceve ili sa njima brisale patos? Jeste li rasli u porodicama gde se znao neki red ili ne?
1.Da se poznajemo lično ovako nešto me sigurno ne bi pitao na ovaj način, veruj mi ,posto si uputio celom forumu.
2.Gde misliš da je odrastala većina članova foruma, lak zaključak samo ako hoćeš.
3.Otkud znaš da neki od nas nisu i patrijahalniji od tebe.
4. Ok ovako izgleda tvoj način komunikacije: Šta ti bre meni imaš da objašnjavaš o odnosima sa ženama, oženio si se oko 30te a pre toga si devojke ...pa viđao onako u prolazu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Svaka mu čast! :cool!:

A mi da ubeležimo još po 10 poena. :)
Velja-bot 1270; MM-30
Širim haos!
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Mladene,

1. Retko koga ovde poznajem licno, a i one koje poznajem, nisam stigao dotle da pricamo kakva je njegova porodica. Nismo stigli ni blizu toga.
2. To sam vise pitao onako, iz čuđenja. Jer mi je logično, da svako ko je imao normalnu porodicu, zna da u kuci mora da postoji neki red i da se neke stvari znaju. Vise mi deluje kao da me zezaju.
3. Mozda jesu, ne kazem, nikoga nisam pokusao da psihoanaliziram, pa da izvlacim neke zakljucke. Nemam toliko slobodnog vremena, niti mi to čini zabavu.
4. Nemoj tako. Ne kazem da sam cvecka, ali kako neki drugi obracaju meni, mislim konkretno na Rakhila, Uroša, Grujica i tu ekipu,...Ja se njima krajnje pristojno obracam. Ne znam da li si primetio, zaista nemam taj problem da ulazim duel na licnom nivou sa nekim, samo zato sto se u necemu ne slazemo. Sta sad, ne slazemo, ne slazemo se...
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Čim neko spomene reč autoritet u odnosima između muža i žene (momka i devojke) u tom odnosu nešto nije u redu.

Mesto autoriteta potrebno je poštovanje i to uzajamno i jedino tako može da funkcioniše kako treba. U suprotnom ili su oboje nezadovoljni ili je jedno zadovoljno (bar kako taj ili ta misli) zato što je nametnulo svoju volju (ili svoj autoritet), a ono drugo je nezadovoljno (koliko god se pretvarao/pretvarala da je zadovoljan/zadovoljna) pošto se oseća potčinjeno.

Uopšteno u odnosima među ljudima može da postoji ravnopravnost (gde nema autoriteta) ili nadređenost-podređenost (gde postoji autoritet).
Ovo prvo je za odnose u porodici i među prijateljima, a ovo drugo za posao (osim ako nisu na istom nivou u firmi).

To je prosto kao pasulj i ne zaslužuje raspravu na 20 i kusur strana.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od dag81 »

Kako god vidim ja da ovde ima i dosta papucara, narodski receno. Svi neku demokratiju forsiraju, a demokratija ne valja ni za drzavu niti za porodicu. Zato i imamo ovoliko razvoda u poslednje vreme, ko izdrzi 15 god braka za koju godinu ce dovihati priznanje, a pre se slavilo kubilarnih 50god npr.
Moj deda pokojnu babu nikada nije pipnuo, a bio je i danas je svojeglav maksimalno i bilo je kako on kaze. Mada je i karakter zestok za sve, tipa ne pusim od sutra-ne pusi, ne pijem rakiju-ne pije vec 15god...) A bio je i frajer uvek u drustvu, znao je da se potuce i sa 50+ godina, pio je alkohol (NISovac koji ne pije koji je bip na terenu).
Tuci zenu je samo ispoljavanje slabosti muskarca i nista vise, bio pijan, trezan, papucar, autoritativan.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ovo sto je zuzazu pisao i nije toliko strano ako se malo pogleda anatomija. Stavise ocekivano. Pri tome ne mislim da onu nemogucnost upravljanja zbog fizicke snage vec "nesnalazenja". Corpus callosum. Zuljevito telo. Bela masa izmedju leve i desne hemisfere mozga. Iako se lome koplja oko toga da li postoje razlike izmedju velicine kod muskaraca i zena (postoje definitivno na strani zena ali treba uzeti u obzir i velicinu mozga) empirija i psiholozi kazu da su muskarci inferiorni u tom pogledu tj komunikacija izmedju leve i desne strane hemisfere mozga kod nas je manje razvijena neko god zena. Za IT-jevce sa foruma, nama full duplex ne radi :mrgreen:
Kako je jedna strana mozga zaduzena za racionalno razmisljanje a druga za emocije, zene uvek balansiraju. Cesto bezpotrebno. Svaka njihova racionalna odluka je vodjena emocijama i obrnuto. Zato njima izparkiravanje ne ide od ruke. Sta ako napravim guzvu, pa zakasnim, sta ce da misle o meni, da li mi se smeju, motaj pun, bammmm juuuu vidi udari me zardinjera. Zato njima ide od ruke multitasking. Mogu da slusaju deciji plac, hrane dete i pricaju sa drugaricom o odevnoj kombinaciji telefonom. Na poslu to ume da bude korisno a moze i da napravi probleme. Kao i kod muskaraca sa druge strane. Mi radimo stvari ili mehanicki i kako treba by the book ili se prepustimo emocijama i uzivanju pa zaseremo. Secate se one price do koliko ne hvataju na auto-putu, pa da li je do 160 ili ipak moze malo kreativno da tumacimo mi to do 165 pa ako laze cajger tu smo vec na 170 lepo majku mu dok te ne cepi radar. E onda ti svi po spisku skantaju na forumu kad se zalis jer si budala koja ne koristi mozak. Odnosno jednu polovinu. Hteli mi to da priznamo ili ne postoje "male razlike" koje definitivno mogu doneti prevagu u tome ko je ucemu upesniji tj ko jeste za neki posao a ko nije. Ali to uopste ne znaci da ne treba svima dati istu sansu. Istu, ravnopravnu i bez razlike. A onda samo na osnovu sposobnosti proceniti. Pricam za posao.
U porodici i braku, samo ravnopravno i bez moje-tvoje, njihovi i njini. Inace, problem u najavi.

izvin'te na lupetanju. Citao sam ovo davno negde i to mi je jedino racionalno objasnjenje zasto mi u klin one u plocu. Osecam da ce Grujic ili neki psiholog da me ugasi sada. :kezo:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Mi smo danas zaposlili novu koleginicu. To nam je cetvrto zensko na tehnickoj poziciji ove godine, I mislim da je jako lepo da jedna do sada uglavnom muska bransa dozivi takvu transformaciju.
Inace, nikad nijedan problem sa zenama u firmi jer su zene, funkcionisemo perfektno. Jedine probleme smo imali sa devojkama iz patrijarhalnih porodica, konzervativno vaspitanim.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Što, zbog minjaka?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

niko nije toliko glup da ne zna šta hoće TDI da kaže
zaključak:
@TDI, zajebavaju te a ti se primaš. oladi ih.
inače, potpuno se slažem sa tobom
ne znam samo šta misliš o kapitalizmu... :D
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Nadji i meni jednu vulkanizerku, rado cu je primiti. :mrgreen:
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Nasilje nikako. Ni u kom slučaju. Pa neka je zena budala nad budalama. Ako ne mozes sa budalom da izadjes na kraj, a ne znas ni ti koliko si puta pokusao, lepo se razvedi zbog nemogucnosti zajedničkog zivota. Jel ziveti svaki dan sa nekim ko ti dize pritisak, vecito je nezadovoljan i stalno ima neki razlog da se nadrndava i tome slicno...nije zivot, nego je mucenje. Rdjavom ku..u i dlaka smeta. Bolje bolan kraj, nego bol bez kraja.

Najbolje je imati zenu koja je normalna, to bez daljnjeg. Ali ako vec nemas, bolje je da zna da neke stvari ne sme, jer zna koga ima pored sebe i ne moze da radi sta ona hoce, nego da moze da radi sta joj je volja, pa neka je 100 puta lose. Muskarac mora da bude jak kao licnost i da ima stav. Mada je..š to kada žena mora da te se plaši da bi te postovala, rekao sam vec, ali bolje i tako nego da te ne postuje. Najgore je kada te ne postuje nikako. Ali trpe neki zbog dece, sta će. Mada su ranije, ako neko trpi, to bile zene, a sada su uglavnom muskarci. Sve se izopačilo i poremetilo.

crni,

Ne mogu oni mene zajebavati, taman posla. Mogu zajebavati samo sebe. Davno sam vec napisao kako ja govorim i sve sto oni pisu moze da bude samo zajebancija. Svaki moj post na ovom forumu napisan, moze da razume onaj ko je zavrsio pola prvog razreda Osnovne skole.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

TDI napisao:Najbolje je imati zenu koja je normalna, to bez daljnjeg. Ali ako vec nemas,
Traži dalje.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Pitanje:
Zena legla da spava i kaze kad zavrsi masina probudi me da rasirim ves.
Sta da radim?
1. Probuditi je
2. Rasiriti ves
3. Ne buditi je i ves ostaviti u masini
Odgovori