Ovo sto je zuzazu pisao i nije toliko strano ako se malo pogleda anatomija. Stavise ocekivano. Pri tome ne mislim da onu nemogucnost upravljanja zbog fizicke snage vec "nesnalazenja". Corpus callosum. Zuljevito telo. Bela masa izmedju leve i desne hemisfere mozga. Iako se lome koplja oko toga da li postoje razlike izmedju velicine kod muskaraca i zena (postoje definitivno na strani zena ali treba uzeti u obzir i velicinu mozga) empirija i psiholozi kazu da su muskarci inferiorni u tom pogledu tj komunikacija izmedju leve i desne strane hemisfere mozga kod nas je manje razvijena neko god zena. Za IT-jevce sa foruma, nama full duplex ne radi
Kako je jedna strana mozga zaduzena za racionalno razmisljanje a druga za emocije, zene uvek balansiraju. Cesto bezpotrebno. Svaka njihova racionalna odluka je vodjena emocijama i obrnuto. Zato njima izparkiravanje ne ide od ruke. Sta ako napravim guzvu, pa zakasnim, sta ce da misle o meni, da li mi se smeju, motaj pun, bammmm juuuu vidi udari me zardinjera. Zato njima ide od ruke multitasking. Mogu da slusaju deciji plac, hrane dete i pricaju sa drugaricom o odevnoj kombinaciji telefonom. Na poslu to ume da bude korisno a moze i da napravi probleme. Kao i kod muskaraca sa druge strane. Mi radimo stvari ili mehanicki i kako treba by the book ili se prepustimo emocijama i uzivanju pa zaseremo. Secate se one price do koliko ne hvataju na auto-putu, pa da li je do 160 ili ipak moze malo kreativno da tumacimo mi to do 165 pa ako laze cajger tu smo vec na 170 lepo majku mu dok te ne cepi radar. E onda ti svi po spisku skantaju na forumu kad se zalis jer si budala koja ne koristi mozak. Odnosno jednu polovinu. Hteli mi to da priznamo ili ne postoje "male razlike" koje definitivno mogu doneti prevagu u tome ko je ucemu upesniji tj ko jeste za neki posao a ko nije. Ali to uopste ne znaci da ne treba svima dati istu sansu. Istu, ravnopravnu i bez razlike. A onda samo na osnovu sposobnosti proceniti. Pricam za posao.
U porodici i braku, samo ravnopravno i bez moje-tvoje, njihovi i njini. Inace, problem u najavi.
izvin'te na lupetanju. Citao sam ovo davno negde i to mi je jedino racionalno objasnjenje zasto mi u klin one u plocu. Osecam da ce Grujic ili neki psiholog da me ugasi sada.