Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Novi Sad

Post od Laki021 »

Stadion mi onako dodje ko poslednja rupa na svirali sto se kulturne istorije grada tice :)
U principu gde god je stadion u centru grada to je neka zaostavstina iz davnih vremena. Cemu stadion u centru, da se svaki put kad je utakmica stvara karambol u gradu, pogotovo u Srb gde kad se igra neki derbi je ceo centar opkoljen koranjacama...

A restitucija je posebna tema, ja ne bih nikome dinara dao, ali sta da se radi kad stranci pritiskaju...

Iance bio je i komentar da bi se tu i park mogao izgraditi, pa najveci park u gradu je na 300m odatle...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

U Merkatoru jeste besplatno parkiranje. Mozes da ostavis auto 2h bez ogranicenja, a ako prekoracis to vreme onda samo moras da doneses racun da si nesto potrosio u Merkatoru i dobijes karticu da izadjes (ne znam da li postoji suma koju moras da potrosis). Uz to, vikendom su rampe skroz otvorene 24h.
Po meni je to skroz korektno. Pa morali su nekako da stanu na put ljudima koji zive u okolnim zgradama i dolaze na posao i koriste garazu Merkatora kao da je njihova a posetioci imaju problem.

Mada iskreno, meni njihova garaza dodje ekstra. Posto sam ove zime imao 4 auta a imam samo 2 garaze, onda sam 2 auta uvek drzao u Merkatoru u donjem delu. Jednostavno ih parkiram tamo i ne diram, preko zime lepo garazirani besplatno, a ako mi treba bas neki od tih auta, onda udjem sa drugim autom, uzmem karticu i sa tom karticom izadjem sa autom koji mi treba, mada svakako preko vikenda mogu da ih isteram sve bez problema.
Naravno, castio sam nesto one momke sto rade tamo iako mi svakako ne bi pravili problem.

Sto se tice plana da se pravio novi trzni centar, podrzavam skroz. Spens je vec previse retro da bi moglo od njega nesto da se napravi. Neka ostane sportski centar i to je to. Cak ni stadio onakav kakav je nema nikakvog smisla, bilo bi mi skroz razumljivo da ga izmeste negde drugo.
Parkinga bi u sklopu tog trznog bilo i vise nego sada, a to sto verovatno ne bi bio besplatan neograniceno nego u slicnom faznonu kao i Merkator, pa to je skroz normalno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa i neka groblja su bila na periferiji pa su sad u centru, a po meni to nije nista preterano dobro, jedino sto groblje ne moze tako lako da se iseli kao stadion. STo se mene tice taj stadion mogu slobodno da presele na neko odekvatno mesto. A ovaj plac, pa sta reci, 20-ak miliona eura uvek dobro dodje, a naravno da ce graditi glupi TC tu, ni ne mislim da bi ista pametno gradili.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Beton beton samo beton, beton đeci treba.

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

...jer iz trave opasno nas ljuta zmija vreba.

Već dugo imam utisak da je NS arhitektonski užasno devastiran od zadnjih 20 god. Ovo je izgleda potvrda te prakse. :thumbdown:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ne dirajte mi stadion!!! :palica:

Laki021 napisao:
A restitucija je posebna tema, ja ne bih nikome dinara dao, ali sta da se radi kad stranci pritiskaju...

Da li bi pojasnio ovo?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ljudi, u ovoj bedi od grada i života kakav je postao Novi Sad u poslednjih desetak godina, jedan veći tržni centar je puna kapa. Kako se koji novi pojavi - ostali ga ugase, ali bukvalno. Kada je otvoren Merkator - Spens ga ugasio. Otvoren Big - ugasio ga Merkator. Otvore li taj novi Sega-Mega-Giga, ugasio ga je i Big i svi ostali zajedno sa njim. Dok se ne pojavi opet nešto novo, pa ajmo Jovo nanovo. Kako to investitori nikako da ukapiraju? Višak para, pranje para, pa ih briga...? I inače - baš me lično zabole gde će i šta će da otvore, ne dotiče me uopšte. Kuća - pos'o pa u krug, nažalost.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Novom Sadu svakako nedostaje još jedan "pravi" tržni centar (Merkator i bazar to nisu), a BIG-u ionako Novosađani predstavljaju baš mali procenat posetilaca "jer je daleko" :glavomuzid: Tako da sam siguran da će i jedan i drugi raditi jako lepo.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I to što ima sada je previše, veruj mi.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Parking BIGa je pun vikendima, ne znam koliko se kupuje, ali kad god odem vikendom bas je popunjeno...Radnim danima nemam ni sanse da stignem...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Big kontam da ce preziveti, ali ce ovo biti zadnji ekser u Merkatorov kovceg...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

BIG odlicno radi vikendom zato sto je to vikend izlazak jako puno mesta severno od NS. Posto sam iz tih krajeva, znam bas puno ljudi koji porodicno dolaze vikendom u BIG, sto u nabavku u mega market, pa malo setnja, kafic, soping...
Novosadjani ga ne preferiraju previse sto se pokazuje radnim danima. Ali zato garantujem da bi jedan pravi TC u centru radio fantasticno, nesto tipa Delte u BG, moze manje ali da ima sadrzaja, prostora za setnju, zatvorenu garazu...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa sta se vi uzbudjujete ako Merkator i Big propadnu, sta ves briga.
Cinjenica je da u NS ima dosta trznih centara ali nema ni jedan da valja i da je stvarno dobar. Ima ih sto ali su svi polovicnci, mali... Pre par meseci sam bio prvi put u Bigu, vrlo sam se razocarao.
Da krenemo od toga da ni jedan nema bioskop, a to im je zicer jer je Arena prebukirana, kad god hocu da idem u Arenu uvek sve zanimljivo rasprodato, nema karata... Nema restorana u trznim centrima, nema velikih radnji...
Laki021 napisao:

Da li bi pojasnio ovo?[/quote]

Pa nemam sta da objasnjavam, jednostavno bih iscoolirao potpuno na to, sta je bilo bilo je, ovi novi koji se bore da im se vrati nesto apsolutno ne zasluzuju da dobiju bilo sta jer svakako to nisu oni zaradili, da li je zasuzeno ili nezasluzeno nekada nekome oduzeta imovina to je danas nemoguce znati. A sve ovo uzasno mnogo kosta i ne mislim da sada nekolicina (a dobrim delom stranaca, pre svega nemaca) treba da profitira dok ce svi ostali to debelo da placaju.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Bioskop u BIG-u kreće da radi za 2-3 meseca, hrana jeste odrađena loše ali to je "iznuđeno" jer je potražnja katastrofalna. Nigde Food court ne radi loše kao tamo. Velike radnje ima, to si se nešto istripovao, lokali su im čak preveliki što je problem za manje zakupce koji bi možda bili interesantni.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa pomenuh vec, Big mi se sam po sebi ne svidja kako je uradjen.
Pre svega lokacija mu je losa, u PM-je, drugo ima otvoren parking, trece sav je nesto izduzen i neprirodan. A kolko se secam i osvetljenje im je ocajno, to je neko ozbiljno zabrljao.
Uglavnom uporedi ga sa TC Usce i to je to.
Odgovori