Šta sad ja smetam kad sam 16x spomenut?
Neko igra neku igru, jer ovo meni ne izgleda stohaistički uopšte. Svakako su uključeni imaoci kapitala, koji u tom lobiju svoj kapital uvećavaju. Pare su kod njih, i ako se tržište pusti samo da reguliše pravila, oni će samo još više para da naprave. Nisam siguran koliko su oni inicijatori, a koliko instrumenti. Svi oni zajedno sa ekipom na vlasti u istom paketu.
Sa druge strane, retka mala preduzeća kad dosegnu srednju veličinu tu grcaju jer im gorespomenuti zatvaraju prostor, pre svega uvoznom robom. Sve više uvozimo, hranu uvozimo, meso uvozimo, krompir uvozimo.
Meni mrak na oči pada kada vidim da najveće pare prave trgovci. Niko nista ne stvara, kupuju jeftinije i prodaju skuplje. Sve su veći j bogatiji i sve teže uslove postavljaju domaćim proizvođačima. Lastiš sve duži u oba smera, a oni sve bogatiji.
Onda država najbogatijim oprosti poreze, a ja moram da ga platim do poslednjeg dinara. Je'l to nije maliciozno ponašanje države prema njenom gradivnom sastojku sa ciljem da se tajkuni rođeni raspadom SFRJ i aktuelna vlast sa njima bliskim ljudima obogati? Da li oni to rade, ili su samo instrumenti, ponavljam, nemam ideju.
Rezultat svi vidimo. Kroz koji godinu ćemo sve da uvozimo. Izvozićemo pamet i jeftinu radnu snagu, zatim i sve ostale prirodne resurse, vodu pre svega. Ništa neće biti naše. Ne vidim drugačiji epilog. Svi mogući su se izrotirali na vlasti, nama je isto. Jedino nam je spoljna politika neuobičajeno dobra, ali od toga se leba nećemo najesti.
Tapatalk