Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od pedja »

^ Videh te danas u Bulevaru.

Elem, Telenor ne zna da li im je Honor 7 u ponudi Dual Sim Active ili ne.
Na netu se pojavljuju obe varijante (Active i StandBy), pa sam hteo da proverim. Iz call centra su me uputili na poslovnicu, jer ni oni ni teh.sluzba nemaju tu informaciju i ne mogu doci do nje, a u poslovnicama podjednako znaju. Na kraju su me uputili da pisem na Huawei Srbija. Oni ne mogu da ih pitaju koje im telefone prodaju, ali bih ja mogao u njihovo ime? :kezo:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

goblin napisao:Gledao sam sve, uporedjivao, probao sam ga i odlucio se za njega. Vise uopste ne razmatram druge opcije, definitivno za mene najbolja opcija.
Sad samo malo cackam ponude dok ne dodjem da vidim najpovoljniju varijantu, mada nema tu nekih ozbiljnih razlika.
Meni je bitno da je telefon nov neotpakovan, da imam granciju, da je sim free...

Ali mi eto cudno da je pre desetak dana bio 630e (i to ne jedan, vec razradjena prodaja koliko hoces, samo porucis...) i sad odjednom 660e najjeftinije, interesantno.
Za sredjivanje auta das 6k evra i onda gledas da li je telefon jeftiniji ili skuplji 30 evra? :pardon:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jebiga, kao i replike na auto od 65k eura, ima nas raznih :)

Pedja, dok sam bio kulturno parkiran ili dok sam kulturno vozio? :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Obrtao si polukruzno, na raskrsnici sa Trscanskom. Mislim da si tokom tog procesa bio u granici dozvoljenih 50km/h :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa kazem ja lepo da sam olicenje kulture u saobracaju :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Uzmi beli edge S7 slagaće se uz cipele :D
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Delija napisao:
goblin napisao:Gledao sam sve, uporedjivao, probao sam ga i odlucio se za njega. Vise uopste ne razmatram druge opcije, definitivno za mene najbolja opcija.
Sad samo malo cackam ponude dok ne dodjem da vidim najpovoljniju varijantu, mada nema tu nekih ozbiljnih razlika.
Meni je bitno da je telefon nov neotpakovan, da imam granciju, da je sim free...

Ali mi eto cudno da je pre desetak dana bio 630e (i to ne jedan, vec razradjena prodaja koliko hoces, samo porucis...) i sad odjednom 660e najjeftinije, interesantno.
Za sredjivanje auta das 6k evra i onda gledas da li je telefon jeftiniji ili skuplji 30 evra? :pardon:
Zbog čega bi potpuno istu stvar platio 30e više, i na taj način bacio pare. Pritom, čovek je samo prokomentarisao, da je rekao da odustaje od kupovine zbog tih 30e pa i da reagujes, ali ovako...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Heinz napisao:Gde to gledaš cene?

TT
Gde god naletim, od direktnog zvanja odredjenih mobil sopova gde sam i ranije uzimao telefone, angazovanja drugara koji se time bave, oglasi na internetu...
Zasto pitas? Imas bolju ponudu od pomenute?
Delija napisao:

Ne vidim u cemu je problem?
Oces da kazes da je OK davati i 10eur vise ako to ne moras, samo zato sto mozes?

Ja bas i nemam takvu filozofiju. Kao prvo uvek sam trgovac, ako treba prosucu i daleko ozbiljnije cifre na svoj merak... ali da placam identicnu stvar na jednom mestu vise iako u oglasima imam istu tu stvar jeftinije, pa gde je tu logika?

I na kraju krajeva, ajde jos jednom procitaj moj post, jesam li se ja zalio na cenu mozda?
Samo sam napisao da mi je CUDNO to sto je cena skocila umesto da pada, nista vise, eto jedna konstatacija, zapazanje...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Dobre su ponude na KP, može da naleti dobar primerak uzet od nekog operatera, po ceni nižoj nego kada bi ga sam prošvercovao.

goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ne bi uzimao te od operatora.
Kao prvo uopste ne znam da li daju Dual preko operatora, a onda su i zakljucani za ostale mreze a to mi ne odgovara.
Meni je potreban telefon u kojem bi drzao jednu SRB i jednu CG karticu, i da uvek budem dostupan na oba broja da ne moram da nosim dva telefona.

A necu i sam da uzimam preko operatora, meni se nesto nesvidjaju te njihove ponude. Nude oni svasta al ja uvek izaberem da mi daju bolji paket po istoj celi ili popust, a telefon da kupim sam.

Inace pratim i KP, tamo i nalecu najbolje ponude...
Uglavnom uzimam ga 100% cim stignem u SRB posto su ovde u CG skuplji a telefon mi nije hitno potreban, imam i sad OK telefon pa nemam nikakve potrebe da placam vise da bi ga uzeo nedelju dana ranije.
Ili mozda i ima po necijim shvatanjima :kuku:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

S jedne strane kamioni, avioni, hoteli i sta vec, a sa druge strane pilicarenje po oglasima za 30 evra. Jbg...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

@Goblin
Dual sim verzije nema kod naših operatera, znači da ćeš možda imati nekih problema sa garancijom koju daju odredjeni prodavci, a ne vidim kako da dobiješ ozbiljniju garanciju osim da telefon kupiš preko. Inače mi se čini da nisu zaključani na mrežu. Mada valja proveriti sa prodavcem.(Na Singl sim verzije mislim, logično.)

goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Delija napisao:S jedne strane kamioni, avioni, hoteli i sta vec, a sa druge strane pilicarenje po oglasima za 30 evra. Jbg...
OK, tebi je pilicarenje ako neko kupuje neku stvar (nebitno sta: telefon, lap top, sat, TV....) i pre kupovine se informise i uporedi ponude?
Pilicarenje ti je sto mi stoje dva oglasa jedan pored drugog za identicnu stvar, gde jedan prodaje istu stvar za 10-30-50eur (nebitno) skuplje, i onda da ne ispadnem pilicar trebam da kupim od tog skupljeg?
Ili mozda trebam da odem u Samsung prodavnicu i isti telefon platim 1.000eur umesto 630eur koliko je u oglasima, a ne dobijam apsolutno nista drugacije (isti aparat, ista garancija, isto novo neotpakovano), samo da ne bi bio pilicar?

Bravo, svaka cast na logici :glavomuzid:
carov2 napisao:@Goblin
Dual sim verzije nema kod naših operatera, znači da ćeš možda imati nekih problema sa garancijom koju daju odredjeni prodavci, a ne vidim kako da dobiješ ozbiljniju garanciju osim da telefon kupiš preko. Inače mi se čini da nisu zaključani na mrežu. Mada valja proveriti sa prodavcem.(Na Singl sim verzije mislim, logično.)

Singl sim mi definitivno ne odgovara. Em dajem duplo love em nosam 2 telefona kao i do sada sto mi smeta.
Mada svakako ne bi uzeo od operatera iz razloga sto ne zelim da se obavezujem.

Uglavnom telefone ne uzimam od fizickih lica, i ovo po oglasima u 90% slucajeva se radi nekim mobil sopovima (barem sam do sada tako kupovao). Oni mi izdaju garanciju i ako bude neki problem idem kod njih u prodavnicu. Doduse do sad nikada nisam imao problem sa telefonima pa se nadam da necu ni sada.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

goblin napisao:Bravo, svaka cast na logici :glavomuzid:
Moja logika je savrsena ;)

Da, jeste pilicarenje ako vise vremena bacis za proucavanje cena i trzista nego sto bi za isto to vreme zaradio da radis nesto korisno. Ti si sam pominjao neke astronomske cifre na mesecnom nivou, sto znaci da ti je opasno velika satnica iliti po zdravoj logici ti vise para gubis za to vreme nego sto zaradis time sto nadjes 30 evra jeftinije, ali za to potrosis nekoliko sati...

A opet ako pricas o slobodnom vremenu, onda sigurno postoji pametnije iskorisceno slobodno vreme od listanja oglasa.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

pedja napisao:^ Videh te danas u Bulevaru.

Elem, Telenor ne zna da li im je Honor 7 u ponudi Dual Sim Active ili ne.
Na netu se pojavljuju obe varijante (Active i StandBy), pa sam hteo da proverim. Iz call centra su me uputili na poslovnicu, jer ni oni ni teh.sluzba nemaju tu informaciju i ne mogu doci do nje, a u poslovnicama podjednako znaju. Na kraju su me uputili da pisem na Huawei Srbija. Oni ne mogu da ih pitaju koje im telefone prodaju, ali bih ja mogao u njihovo ime? :kezo:
Stand by.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori