Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Znači biće još jedan Hiperkort, Dis...
Nisam ni rekao da su kineski traktori krivi za propadanje IMT-a, već da imamo bar neku proizvodnju u zemlji u kojoj je izražena potreba za novim traktorima. Ni ti kineski traktori nisu bez mane, ali bar imaš određenu dozu sigurnosti zato što će fabrika koja ih sklapa biti tu duže vreme.ftj napisao:Imt propada vec vise decenija, nisu kineski traktori krivi za to. A s obzirom kakvi su imtovi iz poslednjih serija i treba da se ugase i da bace kljuc.
Što se IMT-a tiče, mogao je neko sa vrha pre mnogo godina da donese odluku da se fabrika izmesti, plac proda, namire svi poverioci i uloži u osavremenjavanje proizvoda...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ideja o izmeštanju je postojala još pre 10 godina i ona je bila dobra. Ali, onda je naravno neko pristinuo kočnicu umesto gasa...Ko sad da se ozbiljno bavi novom fabrikom, organizacijom proizvodnje, rizikom...pustimo to neka vegetira dok ne izdahne i svi ćemo da se namirimo od imovine i od konkurencije. Da je država i državni menadžement hteo stvarno da prave i prodaju oni bi prodali i nešto zaradili bez obzira na sav višak zaposlenih i staru tehnologiju, ali ovde to nije bio slučaj. Država je sama sebi isekla jednu granu koja je mogla da bude zdrava i uvek da donosi prinos, da izvozi, da zapošljava. Ovako smo otvorili tržište za nekog drugog, dodatno narušili državni bilans i tako...jedna loša tranziciona priča i priča koliko ne poštujemo ono što imamo.
Prosle godine smo kupili nov 539 eto da budemo patriote i vec je zamenjen menjac i jos 3 puta su morali da dolaze da nesto popravljaju. Maltene su cenjeniji oni 30 god stari nego ovi novi(30 god star u dobrom stanju kosta kao 50% novog). Sta dalje pricati kad smo ga kupovali zvali su nas da dodjemo da izaberemo primerak(kao jugo kad se kupovao u zlatna vremena).
- starac vujadin
Ne maltene, nego stvarno jesu cenjeniji oni stari traktori....to govori kakva bi to mogla da bude priča kada bi se htelo.
Pa eto, cak ni tako jednostavan biznis nije mogao da prodje a zvuci tako jednostavno. Drzava nije dobra za vodjenje poslova i to je sustina. Mozemo mi sad da se zaludjujemo da u slucaju nekih postenih to je moglo da funkcionise ili da je kriv imaginarni strani faktor, cinjenice govore da bi se to pre ili kasnije sjebalo.
- starac vujadin
Nisi u pravu i IMT je primer da je tako. Druga je stvar što ti po defaultu gledaš na državni menadžment kao na nešto loše i neefikasno. Kod IMT imaš dobar primer i kako može kada se hoće i kako ne može kada se neće.
Problem je tu sto sve zavisi od karaktera ljudi na vrhu vlasti.
Bukvalno mora da nas usere da su svi posteni i da gledaju narodni interes, a ne svoj
A sada jedna u duhu teme:
https://youtu.be/JveBqgivZXQ
Sent from my Sony
Bukvalno mora da nas usere da su svi posteni i da gledaju narodni interes, a ne svoj
A sada jedna u duhu teme:
https://youtu.be/JveBqgivZXQ
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Maloletnik sa 23 paketića heroina u dvorištu OŠ
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu pronašli su 23 paketića heroina, u školskom dvorištu Osnovne škole "Stevan Dukić".
Heroin je pronađen kod šesnaestogodišnjaka, koji je prilikom dovođenja u policijsku stanicu napao policajce.
Protiv njega i još dve osobe koje su bile sa njim, po nalogu Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija će podneti krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Ovo je kaubojska država da nema dalje... 

- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Vidiš kako mladi talenti dobiju šansu...

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
IMT i drzavni menadzment = dobar primer? Propustam li ja nesto? Ja bih iskreno voleo 5 primera gde drzava uspesno vodi biznis koji se ravnopravno takmici na trzistu.starac vujadin napisao:Nisi u pravu i IMT je primer da je tako. Druga je stvar što ti po defaultu gledaš na državni menadžment kao na nešto loše i neefikasno. Kod IMT imaš dobar primer i kako može kada se hoće i kako ne može kada se neće.
IMT je relikt jednog proslog vremena i u ovakvom obilku je sasvim opravdano da nestane.
Šta fali samoupravljanju kod takvih firmi
Sve pogrešno radimo
Sve pogrešno radimo
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja mislim da se ne moze tvrditi da je IMT ikad bio uspesan ili neuspesan ako ne vidimo svaki priliv i odliv u firmu po svakom osnovu. Ako firma nabije minus u porezima pa drzava oslobodi ili je u startu oslobodjena necega sto konkurencija placa, nema govora o uspehu. Ima i obrnutih primera, gde firma zaista posluje uspesno ali je drzava sjebe nemarom ili namerom.
Ono sto je uvek zajednicko SVAKOM primeru drzavne firme koja je propala je da je uvek drzava kriva za to. Meni je to dovoljan argument da taj vid upravljanja dugorocno ne moze da uspe.
Grujo, pokusali smo samoupravljanje, nije bas radilo. Doduse, to je bilo na drzavnom nivou, a ja potpuno podrzavam samoupravljanje kao oblik vodjenja kompanije na slobodnom trzistu - bilo bi bas super da se negde radnici udruze i budu vlasnici kapitala.
Ono sto je uvek zajednicko SVAKOM primeru drzavne firme koja je propala je da je uvek drzava kriva za to. Meni je to dovoljan argument da taj vid upravljanja dugorocno ne moze da uspe.
Grujo, pokusali smo samoupravljanje, nije bas radilo. Doduse, to je bilo na drzavnom nivou, a ja potpuno podrzavam samoupravljanje kao oblik vodjenja kompanije na slobodnom trzistu - bilo bi bas super da se negde radnici udruze i budu vlasnici kapitala.
Pa to, u mnogim firmama bi to radilo dobro