Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Pooštravanje kaznene politike prema klincima je, što se mene tiče, dobar put ka nekom budućem uređenijem saobraćaju.
Klince je moguće drilovati, nas matorije mnogo teže.
Klince je moguće drilovati, nas matorije mnogo teže.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
+1 moj Stric od 58 god, šanse nema da veže pojas. vozi ceo život i milione je prešao.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
Po džepu, 1x, 2x, 3x, 4x će da se veže.
Ja bih uveo eksponencijalno povećavanje kazne za ponavljače u nekom periodu od godinu dana, kao ATP bodovi. 5000/2500 pojas. Ako te uhvate opet u 12m, brojač se resetuje, 10000/5000, treći put, 20000/10000, pa ko prvi odustane.
Ako nema para za kazne, odgovara imovinom. Ako nema dovoljno imovine, negde da odradi. Ne mora kao zatvor, fizički rad, nego da radi ono što najbolje zna, ako postoji potreba. Ideja nije da se ubije čovek u pojam, nego pošteno da odradi kintu koju nema. Ne bih ni uništavao poslovni život ljudima i karijere, neka oni rade svoje od 9 do 5, ali posle 5 su 2 sata državni i čitav vikend, pa dok ne odrade.
Ja bih uveo eksponencijalno povećavanje kazne za ponavljače u nekom periodu od godinu dana, kao ATP bodovi. 5000/2500 pojas. Ako te uhvate opet u 12m, brojač se resetuje, 10000/5000, treći put, 20000/10000, pa ko prvi odustane.
Ako nema para za kazne, odgovara imovinom. Ako nema dovoljno imovine, negde da odradi. Ne mora kao zatvor, fizički rad, nego da radi ono što najbolje zna, ako postoji potreba. Ideja nije da se ubije čovek u pojam, nego pošteno da odradi kintu koju nema. Ne bih ni uništavao poslovni život ljudima i karijere, neka oni rade svoje od 9 do 5, ali posle 5 su 2 sata državni i čitav vikend, pa dok ne odrade.
Nidza sto je radikalan danas 

Liberalana
"Ar me vi lozite za ovu kaznu, keve vam"
"Ar me vi lozite za ovu kaznu, keve vam"
- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
Проблем је што код нас нема посла ни за оне што `оће да раде, а камоли за још те твоје кажњенике.nidza napisao:Ako nema dovoljno imovine, negde da odradi. Ne mora kao zatvor, fizički rad, nego da radi ono što najbolje zna, ako postoji potreba.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ima dobrih predloga a ima i debilnih, ali sam siguran da ce ih sve primenjivati pogresno. Da ne tupim tastaturu bez veze.
Filipovicu, novac i imovina nisu isto, zna se kojim redosledom se oduzimaju i pod kojim uslovima. Ja stojim iza onoga sto sam pricao i prosli put, oduzimanje automobila za prekrsaje je ideja koja se kosi sa osnovnim pravnim postulatima i sa zdravim razumom.
Filipovicu, novac i imovina nisu isto, zna se kojim redosledom se oduzimaju i pod kojim uslovima. Ja stojim iza onoga sto sam pricao i prosli put, oduzimanje automobila za prekrsaje je ideja koja se kosi sa osnovnim pravnim postulatima i sa zdravim razumom.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ma Vulin ce to sve da resiФилиповић napisao:Проблем је што код нас нема посла ни за оне што `оће да раде, а камоли за још те твоје кажњенике.nidza napisao:Ako nema dovoljno imovine, negde da odradi. Ne mora kao zatvor, fizički rad, nego da radi ono što najbolje zna, ako postoji potreba.

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Филиповић
Наравно да нису исто - новац је део имовине, баш као и кућа, ауто, потраживања...Rakhil napisao:Filipovicu, novac i imovina nisu isto
Не причамо истим језиком, зато се не разумемо.

- Филиповић
А моје су скупље него твоје? 

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Mozda on ima funte ili kuvajtske dinare, a ti imas dolare 

- Rakhil
Sacu se posvadjam sa Filipovicem cas posla, usporila tema nesto 

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Jel može neko da mi prevede ovo?Novina koju predviđa nacrt izmena zakona je i pomeranje obaveznog korišćenja sedišta za decu do 12 godina, ili bezbednosnih podmetača, ako automobil ima naslone za glavu na zadnjim sedištima, a dete je niže od 135 centimetara.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Rakhil
Ako je dete ispod 135 cm, moras ga voziti u sedistu do 12-e godine, ili na buster sedistu ako imas naslone za glavu