(klik na samu sliku vodi ka originalu od 12896x2985 pix.)

Belgrade, Serbia (Beograd, Srbija)by s.nanic, on Flickr
Kratko objašnjenje nastanka ove panorame:
tražeći mesto da snimim panoramu Beograda, vidim jednu kuću-zgradu (izgleda kao kuća ali je na 4 sprata) u izgradnji. Upravo završavaju prekrivanje krova daskama (to je ono što vidite u sredini panorame). Pitam ih da li kojim slučajem mogu da uslikam odozgo Beograd i gle čuda, dobijem dozvolu da se popnem ako hoću i na sam krov. Tako i uradim: iskreno dobrano rizikujući život (u elegantnim cipelama sa relativno tvrdim i klizavim đonom), izađem na sam krov (pored majstora koji su postavljali završne daske) i nekako uspem da se uspenjem uz kosu strminu krova (cca 45 stepeni) do samog vrha, ujašim ga i polako prema početku tj. do roga (koji se vidi jer ga još neće iseći tj. po obićaju - sve dok ne bude gotov ceo krov i osvećen shodno religijskim obredima).
Ispod mene provalija samo takva a ja sedim na golim daskama sa klizavim cipelama, vetar me bije od pozadi - kao da me neko na mahove gura. Digao sam ruke u vis i slikao 5 fotki sa leva na desno tj. svih 180 stepeni. S obzirom da mi je sunce bilo iza leđa tj. iza i iznad levog ramene, jedva sam video išta preciznije na displeju i u datim okolnostima sam super zadovoljan kako je ispalo. Na žalost, osim cetralnog kadra (sa Beograđankom i hramom Svetog Save) sve ostale sam morao da rotiram u desno tj. da ih poravnam sa pomenutim centralnim kadrom (koga namerno nisam želeo da rotiram jer se dosta gubi na mikro detaljima).
Šteta zbog ovoga, jer su detalji na originalima fantastični.
Na panorami mi je najsimpatičniji detalj: oblak u vidu neke čupave i bradate babarogice sa dignutim rukama, iznad i malo udesno od Beograđanke

I dve bonus fotke (može da posluži kao wallpaper):
1920x1200

Alone in the Sky by s.nanic, on Flickr
1920x1080

Alone in the Sky by s.nanic, on Flickr