Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Heinz »

U toj nekoj klasi meni je jedina dilema S5 Neo vs A5 2016.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

A LG G4? Fon deluje bas dobro, pogotovu sa koznim ledjima.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

@Heinz

Slični su hardverski, ali A5 ima staklena leđa i nepromenljivu bateriju, za mene su obe stavke minus, a nekome je zbog toga A5 lepši. Pored toga S5 Neo je i vodonepropusan.

@DW

Kako se otključava LG G4? Vidim da ima dugmiće pozadi. Kakva su iskustva sa tim?
Cenim što je hardverski jači ali mislim da mi je prevelik, jedva sam se odlučio i da pređem na 5.1" jer mi je korišćenje jednom rukom visoko na listi prioriteta, a to je već i na 5" problematično.
Poslednja izmena od grujicd u 12 Maj 2016, 13:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Day Walker napisao:A LG G4? Fon deluje bas dobro, pogotovu sa koznim ledjima.
Ja sam ga kupio pre dva meseca, sve je ekstra osim baterije koja slabo drži. Ekran, brzina, kamera sve to je vrh.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

carov2 napisao:Pročačkao sam pre neki dan Huawei P9, super telefon. Na papiru ništa posebno, ali uživo se vidi pomak u odnosu na P8. Lepše leži u ruci, lepši mi je, brži je, poredio sam ga sa S7 edge, i čini mi se da je i od njega nešto brži, ali su tu negde. Takodje se vidi kako prst lepše klizi na P9, ali ima i do toga što je uredjaj nov. Sve u svemu, prijatno me iznenadio telefon, ali sam siguran da ga nikada neću kupiti. Slika A razlog je što sada imam P8. Da nemam P8, baš bih se dvoumio izmedju S7 i ovog. Baš me Lakijev utisak zanima, on se nešto bio iznervirao kada je video cenu. Slika U MTS-u mu je cena uz box bila tačno 550e, drug mi reče, a samo što se pojavio, dok je u oglasima bila 490e, koliko je sada, ne znam...ali skroz konkurentan telefon. Ne znam da li je Kirin 955 zaslužan ili softver, ali ono čudo je neverovatno brzo...čekam Android MM na mom pa da vidim...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Pa ja sam se zalio na cenu i bio sam u pravu, to je i Huawei brzo shvatio :) Brze bolje su mu spustili cenu 20% od one koju su rekli. U Ch je sad 549CHF sto je 490e nov u radnji. Najavili 670, poceli da prodaju po 600, posle par dana spustili na 549...
I dalje mislim da je bolje lepo kupiti S7 Edge koji je u svemu bolji telefon za ne znacajno vecu cenu. Posle kad se uzme i razlika u prodajnoj ceni, apsolutno nema razloga da se ide na P9, posto je sve na strani S7E a razlika u troskovima je zanemariva.

Naravno nisam se ja bio iznervirao za pocetnu cenu, posto ja Huawei ne bi koristio ni da mi ga poklone pa me bas briga koliko kosta, samo sam komentarisao kako su se precenili, obezobrazili i uobrazili. Ali eto nije im dugo trebalo da dozive otreznjenje.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Meni je Huawei flagship dobra kupovina samo kada izadje novi model pa stari kosta 300 evra. Dati 500 evra je puno, koliko god dobar bio...

Edit:
Da pojasnim ovaj deo za cenu, mislio sam prvenstveno zbog gubitka vrednisti, P8 je nov sada 300evra, polovan cenim da kosta max 250.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Koja je fora sa tim Neo modelima, po cemu se S5 Neo razlikuje od S5 i koji je tu bolji u sustini? :)
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Kako bih rekao to je revamp starih modela. Malo vise rama npr, mada iz nekih iskustava nisu se nesto pokazali.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Risto napisao:Edit:
Da pojasnim ovaj deo za cenu, mislio sam prvenstveno zbog gubitka vrednisti, P8 je nov sada 300evra, polovan cenim da kosta max 250.
NA kupujemprodajem i slicnim sajtovima. U radnji nije bas toliko jeftin.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Obično te Neo varijante izađu pola godine-godinu kasnije, imaju noviju verziju Androida, i malo promene hardver da bude jeftiniji. Pri tom pošto u međuvremenu komponente pojeftinjuju čak i taj jeftiniji hardver zna da bude bolji od onog koji je originalno ugrađivan. Zavisi.

Razlike između S5 i S5 Neo:

Prednosti S5:
- nešto je brži - Quad core ali na 2500MHz, dok Neo ima Octa core ali na 160MHz
- i grafika je brža
- ima senzor otiska
- ima USB 3.0

Prednosti S5 Neo:
- nema glupi poklopac na micro usb portu
- ima nešto bolju kameru
- fabrički ima Android 5.1

Za moje kriterijume S5 Neo je bolji izbor. Originalni S5 je bolji za gejming zbog dosta brže grafike.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

grujicd napisao:Kako se otključava LG G4? Vidim da ima dugmiće pozadi. Kakva su iskustva sa tim?
G4 nema fingerprint senzor, ima double tap to wake,
na dugmiće pozadi se navikneš u roku od odmah/brzo.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Double tap to wake je po meni i bolja opcija od fingerprint senzora jer možeš da klikneš dva puta bilo gde na ekranu.
Super to radi na g4.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Da li se dešava da se otključa sam u džepu ili torbici? Meni se nekad i ovaj sistem sa Home dugmetom i povlačenjem prsta sam otključa u džepu.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Double tap je zakon, imam ga skoro 2 godine na mom wp telefonu i odlicna je stvar. Ok, mozda je senzor sigurnija opcija, ali je ovo prakticno.

Posle su ga masovno poceli da guraju na Androidima jer je dobro resenje.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

ne otkljucava se u dzepu.
Taj knock je jedna od gotivnijih stvarcica. A i tasteri na poledjini su ok ,navikne se isti dan, a sve to ti bude i draze kad posle u ruke uzmes neki drugi telefon pa krenes mahinalno da ga kuckas po ekranu ili tipkas pozadi da bi ga otkljucao :)
Odgovori