Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Captain Slow »

Risto, dttw na 735 ne radi uvek iz prve :besan: , inače odlična opcija :bravo: .

A na novim Lumijama 550, 950 ta opcija izbačena :glavomuzid: .
Kao da namerno 'oće da oteraju kupce.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

SlikaSeoski put by Marko Lazarevic, on Flickr

Evo jedna fotka sa G4
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Captain Slow

Kod mene na L920 radi vrlo dobro, bas retko da ne odreaguje kako treba.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Laki021 napisao:
carov2 napisao:Pročačkao sam pre neki dan Huawei P9, super telefon. Na papiru ništa posebno, ali uživo se vidi pomak u odnosu na P8. Lepše leži u ruci, lepši mi je, brži je, poredio sam ga sa S7 edge, i čini mi se da je i od njega nešto brži, ali su tu negde. Takodje se vidi kako prst lepše klizi na P9, ali ima i do toga što je uredjaj nov. Sve u svemu, prijatno me iznenadio telefon, ali sam siguran da ga nikada neću kupiti. Slika A razlog je što sada imam P8. Da nemam P8, baš bih se dvoumio izmedju S7 i ovog. Baš me Lakijev utisak zanima, on se nešto bio iznervirao kada je video cenu. Slika U MTS-u mu je cena uz box bila tačno 550e, drug mi reče, a samo što se pojavio, dok je u oglasima bila 490e, koliko je sada, ne znam...ali skroz konkurentan telefon. Ne znam da li je Kirin 955 zaslužan ili softver, ali ono čudo je neverovatno brzo...čekam Android MM na mom pa da vidim...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Pa ja sam se zalio na cenu i bio sam u pravu, to je i Huawei brzo shvatio :) Brze bolje su mu spustili cenu 20% od one koju su rekli. U Ch je sad 549CHF sto je 490e nov u radnji. Najavili 670, poceli da prodaju po 600, posle par dana spustili na 549...
I dalje mislim da je bolje lepo kupiti S7 Edge koji je u svemu bolji telefon za ne znacajno vecu cenu. Posle kad se uzme i razlika u prodajnoj ceni, apsolutno nema razloga da se ide na P9, posto je sve na strani S7E a razlika u troskovima je zanemariva.

Naravno nisam se ja bio iznervirao za pocetnu cenu, posto ja Huawei ne bi koristio ni da mi ga poklone pa me bas briga koliko kosta, samo sam komentarisao kako su se precenili, obezobrazili i uobrazili. Ali eto nije im dugo trebalo da dozive otreznjenje.
Neće Laki Kinezu da ostavi pare, ne zvao se on Lazar. [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Ajde ako imaš prilike, uzmi pa ga malo pročačkaj i napiši utiske...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Poigrao sam se malo sa G4. kako vi to ljudi koristite na ulici jednom rukom meni nije jasno. Ok je kad sediš pa ga koristiš sa dve ruke kao mali tablet. Ali jednom rukom u hodu je baš problem. Pogotovo što se u hodu obično hvataš za telefon kad ti stigne notifikacija za šta ti treba vrh ekrana a posle senzorski tasteri na dnu. Da su imali u vidu ovolike telefone pre par godina ne verujem da bi uopšte stavljali notification bar na vrhu, nije uopšte ergonomski.
Ne napad ovde G4 već sve telefone sa tolikim ekranom. I oni sa broj manjim displejom (S5/6/7) imaju sličan problem samo manje izražen.
Sa druge strane lock dugme na pozadini mi se svidelo, kao i nok nok otključavanje. Ne bi imao problem da pređem na to sa klasičnog fizičkog home dugmeta.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Priviknes se brzo na veliki ekran mnogo brže nego obrnuto .
Meni je daleko veći problem bio priviknuti se na 4 Inc. iPhona posle Note 3 nego prelazak svojevremeno na note 3.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Zavisi od veličine šake i dužine prstiju. Ali za komforno korištenje jednom rukom je najbolji telefon velicine 4,7". Dakle iPhone 6 [BABY ANGEL]:-)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Saša, misliš privikneš se da koristiš obe ruke za korišćenje? Ili izgradiš tehniku da ga muljaš kroz ruke gore dole dok obavljaš uobičajene taskove?
Member, dugo sam bežao od iphone, mada sam npr. zaljubljenik u IPad. I dalje mi smeta neproširiva memorija, 16gb mi je baš malo, a njihova doplata za više je baš šišanje.

Rekao bi da nisam tipičan korisnik mobilnog, zato su moje potrebe tako slabo pokrivene. Kome je mobilni primarni komunikacioni uređaj naravno da mu prija veći ekran. Na poslu sam ceo dan pored kompjutera, i kući je ili komp ili češće iPad, mobilni najviše koristim u pokretu. Zato toliko gledam jednoručno korišćenje, ali u tim iole kompaktnim dimenzijama je baš slaba ponuda, bar što se tiče hardverski jačih uređaja. Evo vidim sad LG ima G4c, sa 8GB storage i samo 1GB RAM - sramotno. Samsung ima bar 16/1.5 GB u svojim kompaktnim modelima, ali i tu bi poželeo više RAM-a.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Imaš i onaj LG spirit. Stvarno dobar telefoncic. Isto je 4,7". Nervira me sto se i dan danas prodaju NOVi modeli koji su skoro isti kao telefoni iz 2011.god. 1GB ram,8gb rom, 8mp kamera, baterija koja drži do zalaska sunca i restartovanje na svakih par dana.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Moj S4 mini od pre 3 godine bar ima 1.5 GB RAM-a. Nemoguće da to sad ne može bolje, nego mora da sam u debeloj manjini za koju im se ne isplati da prave jači hardver u kompaktnom kućištu. Odoh da okačim teg na palac, ne bi li ga malo izdužio :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Za nuždu postoji one handed mode :)
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

pogledaj Z3 compact i Z5 compact modele, po meni se to ne isplati kupovati ali ako ti insistiras na maloj dijagonali ekrana onda nemas bas puno izbora...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Sad ću da pogledam malo za Z5 Compact. Specifikacije su solidne, tu nemam zamerki ali me u startu odbija nedostatak fizičkog home dugmeta. Unlock je pretpostavljam ovo dugme sa strane na sredini? Odoh da gledam review-e.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

@grujicd lg na g4 ima zgodnu foru da pored back, home i recent apps dugmeta ubaciš i dugme kojim pozivaš notification bar.
Što se tiče veličine telefona slažem se da je nezgodno držati ga u pokretu i sam sam bio za neki telefon od pet inča ali jedan jedini koji mi je odgovarao je bio mi4c, verzija od 32gb. Nije imalo šanse da ga nabavim. Sad ima mi4s čini mi se.

https://youtu.be/3B5TwjN1daA premotaj na 11:00 minut.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Dobra stvar to za notifikaciju, ima smisla na tolikom telefonu.
Odgovori