Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Ji 4Tze »

odlican je taj Z5 compact koliko vidim?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5705
Boringly average, but also perfect for school run mums
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Z3c je na papiru odličan telefon ali meni nikako ne odgovara. Jedina prednost mu je odlična autonomija i ozbiljan hardver u malom pakovanju. Softver za kameru je veoma loš.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Ja iman Z1 Compact i ubacio sam mu kameru iz Z5 koja može i na Z3. Ako je samo do kamere. Ja sam sa 4.7 inča prešao na ovaj telefon (4.3) i meni je super. Baš mi smetaju veliki telefoni za svakodnevno nošenje. Slažem se da je 4.7 neka gornja granica. 5 inča mi je već nezgrapno a i dalje malo za gledanje filma, pa mi je besmisleno da vučem tarabu sa sobom bez razloga.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Jesi dobio nešto sa tom zamenom kamere?

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

grujicd napisao:Saša, misliš privikneš se da koristiš obe ruke za korišćenje? Ili izgradiš tehniku da ga muljaš kroz ruke gore dole dok obavljaš uobičajene taskove?
a.
Jednostavno priviknes se,na tvom mestu ne bih se previše brinuo oko privikavanja, vazno je samo imati zelju/potrebu za većim ekranom.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Veliki telefoni imaju mod za rad sa 1 rukom. Note 3 ima jednostavan gesture koji će aktivan ekran da smanji i smesti u levi ili desni donji ćošak, ko ima problem da koristi čitavu površinu ekrana 1 rukom.

Nisam nikad koristio sem za demonstraciju mogućnosti telefona, ali eto možda nekome stvarno posluži.

Dialer, zaključavanje i mnoge druge aplikacije i same imaju podešavanje za rad 1 rukom.

I meni daleko teže pada prelazak sa većeg na manji telefon nego obrnuto. Kad je stigao Note ideju nisam imao kako ću ga koristiti, međutim, pokazalo se vrlo lako i udobno.

Svakako manji od 5" telefon sad ne bih uzimao, ni slučajno.

Tapatalk
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

dragan napisao:Jesi dobio nešto sa tom zamenom kamere?

Nisam bio najprecizniji, zamenio sam softver a ne hardver, koji je inače isti na svim Z. Ja mislim da sam dobio bolji odziv, brže reaguje kamera u svim situacijama, brže fokusira, slike u mraku bez blica su prilično bolje, nisu više zrnaste toliko i boje su skroz realne. Dnevne slike su baš dobre i oštre a tu je i novi interfejs kamere. Praktično pravim iste slike kao Z5. Razmišljam još da ubacim 4K video i snimanje 120fr/sec, svidja mi se kako to izgleda kad se pusti snimak usporeno. Evo par slika od danas. Da, stabilizacija slike nije više u opcijama već se podrazumeva i hdr sada radi i u maksimalnoj rezoluciji 20,7mpx ali su mi uglavnom lepše slike bez njega.
Slika
Slika
Slika
Edit sad tek primetih da je Tapatalk smanjio slike na smešnu veličinu :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

nidza napisao:Veliki telefoni imaju mod za rad sa 1 rukom. Note 3 ima jednostavan gesture koji će aktivan ekran da smanji i smesti u levi ili desni donji ćošak, ko ima problem da koristi čitavu površinu ekrana 1 rukom.

Nisam nikad koristio sem za demonstraciju mogućnosti telefona, ali eto možda nekome stvarno posluži.

Dialer, zaključavanje i mnoge druge aplikacije i same imaju podešavanje za rad 1 rukom.

I meni daleko teže pada prelazak sa većeg na manji telefon nego obrnuto. Kad je stigao Note ideju nisam imao kako ću ga koristiti, međutim, pokazalo se vrlo lako i udobno.

Svakako manji od 5" telefon sad ne bih uzimao, ni slučajno.

Tapatalk
Meni one hand mode uopste ne pomaze kod note telefona, jer svakako ne mogu da ga uhvatim lepo jednom rukom.
Mozda zenama pomaze jer imaju kraci palac pa ne mogu coskove da dohvate
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

grujicd napisao:Razmišljam da uzmem S5 Neo. Poslednji old skul plastikaner :rofl:

Meni je to prednost, bez zezanje. Telefon mi ne služi da ga zagledam ili pokazujem, a rasklopivo plastično kućište ipak pomaže kod padova, koji su kod mene neizostavni. Plus može da se menja baterija i ima slot za dodatnu memoriju, obe stvari mi znače.

Zašto S5 Neo a ne S5? S5 neo je malo sporiji, ali nema poklopac za micro usb slot kao klasičan S5, koji em smara em brzo strada.

Pošto slabo pratim druge proizvođaće, da li ima neka alternativa? Sve što sam bacio pogled nema fizičko home dugme i to mi je najveći problem. Navikao sam se da tako otključavam telefon i sve drugo me smara. Možda je to samo stvar navike? Kad sam probao telefone bez toga otključavanje mi je delovalo sporije i komplikovanije, i zavisilo je od toga u kojoj ruci ga držiš.
S3 ojacani sam letos koristio i brutalan je, mialim da i S5 ima ako ti je zbog padova problem.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja koristim veliki telefon sasvim normalno jednom rukom i iskren da budem nije mi bas najjasnije kako ne mozete nesto da uradite jednom rukom?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

grujicd napisao: Ili izgradiš tehniku da ga muljaš kroz ruke gore dole dok obavljaš uobičajene taskove?
To je ta tehnika :)

Pričam iz iskustva ;)
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

ivica122 napisao:
dragan napisao:Jesi dobio nešto sa tom zamenom kamere?

Nisam bio najprecizniji, zamenio sam softver a ne hardver, koji je inače isti na svim Z. Ja mislim da sam dobio bolji odziv, brže reaguje kamera u svim situacijama, brže fokusira, slike u mraku bez blica su prilično bolje, nisu više zrnaste toliko i boje su skroz realne. Dnevne slike su baš dobre i oštre a tu je i novi interfejs kamere. Praktično pravim iste slike kao Z5. Razmišljam još da ubacim 4K video i snimanje 120fr/sec, svidja mi se kako to izgleda kad se pusti snimak usporeno. Evo par slika od danas. Da, stabilizacija slike nije više u opcijama već se podrazumeva i hdr sada radi i u maksimalnoj rezoluciji 20,7mpx ali su mi uglavnom lepše slike bez njega.

Edit sad tek primetih da je Tapatalk smanjio slike na smešnu veličinu :)
Edit 2- Slike u vecoj rezoluciji (ne znam kako da ih okacim u punoj velicini)

SlikaSlikaSlika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Kako si uradio taj prelazak na drugi softver za kameru?

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni je na Z3 vec takav software, nista nisam budzio, a pazite ako ste presli ma Marshmallow Android, ovo radi samo na Lollipop-u.

Ivice, okaci na neki image upload site.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori