Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od goblin »

Pa sad svi menjaju telefone relativno brzo, tako da to cuvanje bas i nema previse smisla ako se koristi normalno.
Ja jos dosta dugo koristim telefon kad ga kupim, evo sad necu razmisljati o zameni barem 4 godine. Ali ako ga korisim normalno, ne ispada mi (nikad mi telefon nije ispao na pod), a svakako imam opciju zamene ostecenih delova... onda ne vidim svrhu da ga pakujem u maske i lepim folije ako mi je telefon vec lepsi i prijatniji na dodir bez toga.

Druga je stvar ako se nekome bas svidjaju maske, i toga ima dosta, to je onda OK.
Floyd napisao:Ne stavljaj ništa. Samo pazi da ga ne staviš u džep / torbu sa ključevima ili sitnim parama i nema brige. Šteta je staviti S7E u futrolu.
Tako sam i mislio. Video sam ga sa nekim maskama i meni se to ne svidja, nije mi ni lepo niti mi se svidja osecaj u ruci, jednostavno mi je najbolji bez icega. A uzdam se u to da je staklo dovoljno kvalitetno da se nece izgrebati, mada sam i ja dosta pazljiv.

Inace ga apsolutno niko nema na stanju. Ima S7 Edge koliko hoces, ali ako trazis 64gb i Duos model, onda ga nema bas niko, zvao sam apsolutno sve. U zvanicnoj prodaji ga nije moguce ni dobiti posto Duos nije pravljen za nase trziste pa ga uopste i ne uvoze.
Cak i na porudzbinu nisu mogli da ga nabave prosle nedelje, i evo sad treba da stigne do petka. A meni je bitno da bude Duos tako da mi obican nije odgovarao, posto vise necu da nosim dva telefona.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Scuderia napisao:Futrola na telefonu =

Slika

:mrgreen:
Volan ne može da ispadne, nema tu poređenja.

@goblin

Ja imam Meizu i kada bi se, ne daj Bože, razbio ekran načekao bi se da dobijem drugi displej. Sa 2$ se spasiš eventualnog trocifrenog troška, a nemaš nikakve negativne strane u upotrebi ili izgledu. Osim toga, ovako se neće izgrebati. A u planu je da se telefon koristi 3-5 godina.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Uzdam se u kvalitet ekrana u kombinaciji sa time da sam relativno pazljiv (nikad mi telefon nije ispao, a i ovaj Note 2 koji sad koristim vec godinama nema nikakvu zastitu pa mu je ekran kao nov). A maske ne volim nikako, skroz mi oskrnave telefon.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Na s6 edge posle 7 meseci koriscenja nisam imao ni jednu ogrebotinicu, a nisam ni malo pazio ni kako ga spustam, ni u koji ga dzep stavljam.
Tako da S7 ne bi trebalo da bude losiji...

S7 Edž
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Na s6 edge posle 7 meseci koriscenja nisam imao ni jednu ogrebotinicu, a nisam ni malo pazio ni kako ga spustam, ni u koji ga dzep stavljam.
Tako da S7 ne bi trebalo da bude losiji...

S7 Edž
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

goblin napisao: a svakako imam opciju zamene ostecenih delova...
Pogledaj na youtube kako se rasklapaju S7 telefoni, nije napravljeno da se lako menjaju delovi.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Zavisi dosta od fona, ja na Note 3 nisam video potrebu za futrolom, a na S6 edge plus je itekako vidim pošto verujem da ne bi preživeo ni pola onoga što N3 može da preživi.

Ja jako volim da čuvam telefon i onda mi lakše psihički da stavim u futrolu nego da razmišljam da li sam izgrebao staklo kamere i tako slične stvari.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

+1

Meni je to isto sa svakim uredjajem koji posedujem, zelim da ga cuvam i da bude kao nov zbog mene. Nisam sklon onoj prici, "cuvas ga iducem vlasniku", mozda to ima smisla kod ljudi koji ne koriste dugo jedan telefon.

Ja ako izgrebem staklo nakon 6 meseci, ja cu koristiti telefon sa izgrebanim staklom jos godinu ipo ili dve.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Ja isto ne volim futrole,staklo da ako je neko kvalitetno i ne smeta,ali futrole ne jer naruze telefon mnogo ! Ako vec neko zeli da dizajnira telefon,a i da ga cuva od ogrebotina,odlicno resenje je - http://www.dbrand.com
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ja case uvek imam, jer dosta stiti od padova. Staklo na trenutnom telefonu ne mogu da zalepim (tj mogu,ali su sva radjena bas do ivice i onda od drzanja u ruci krene da se odlepljuje po ivicama u roku od par dana). Folija je po mom misljenju glupost za kvalitetnije telefone sa gorilla glass, jer ne stiti od padova, a za ogrebotine je dovoljan gorilla glass
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Evo jedan video gde je glass protektor pukao a telefon ostao netaknut. Ima i snimaka gde ne uspeva da ga zaštiti. A ima i teorija da je to zaštitno staklo slabije i pukne mnogo pre nego što bi ekran telefona, pa misliš da ti je spaslo ekran a u stvari se ništa ne bi desilo. Ovo bi bio dobar zadatak za Mythbusters da skrljaju jedno 50 telefona i daju svoj sud.

https://www.youtube.com/watch?v=Ddwzwra9kr0
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Menije glass dva puta spasao ekran telefona.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Glass sigurno pomaže, ja bi ga uvek držao na telefonu. Jedino treba uzeti kvalitetan zbog otisaka prstiju i ogrebotina

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zašto bi neki glass bio bolji od Gorilla glass 4 npr?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nije bolji sigurno ali je jeftinija zamena ako ga izgrebeš. Ja to ne bih stavljao na ekran isto kao ni daljinac u kesu za zamrzivač :)
Odgovori