Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od HKS »

Ne bih ni ja daljinski u kesi ili navlaku na volan, pa sam stavio staklo na telefon. Ne vidim slicnost osim cuvanja predmeta, ali jedno ne narusava izgled i funkcionalnost, dok drugo da.
Sto se zastitne gume (case) tice, nisu sve one ruzne debele crne, ima i providnih, tankih. A ima i "klizavih" telefona pa guma kod njih pomogne.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

'beš grebanje gorila glass, to je zanemarljivo. Ideja je da taj protektor potroši kinetičku energiju udarca na svoje pucanje, a da sačuva ekran. Koliko je to realno? Evo sad razmišljam, i kad telefon padne retko padne ekranom na nešto špicasto. Ono što je mnogo verovatnije je da udari prvo ivicom tj. tačnije ćoškom. Tu se energija prenosi od te tačke, i ako se celo telo dovoljno iskrivi u tom trenutku pućiće ekran. Od savijanja i vibracije u tom trenutku a ne od direktnog udarca. Tako da ne vidim da taj stakleni sloj iznad može da zaštiti od tog najčešćeg scenarija.

I ako se desi da tom prilikom pukne protektor a ekran ostane čitav, to je samo zato što krivljenje i vibracija nisu bili dovoljni da razbiju sam ekran a jesu za protektor koji je tanji. Ne pričam ovde o direktnom udarcu u ekran koji je ipak daleko ređi.

U tom smislu apsorbovanja bočnih sila prilikom pada daleko je veća zaštita silikonski omot, to je prva deformabilna zona kao i kod automobila. E sad što poružnjuje telefon i kvari osećaj u ruci to je drugo pitanje. Ja sam trenutno u kampu nek traje dokle traje, ako se razbije menjam ekran ili ceo telefon.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Znaci ti i zaštita ekrana, meni je jednom ispao mob, udario prvo ćoškom a onda pao na ekran, i bas na kamenčić koji je malo vireo iz betona, da sam imao staklo za ekranu verovatno bi ga sačuvao, case je spasao od udarca u ivicu ali ekran je bio nezaštićen.

Ogrebotine su u toj priči skroz nebitne, ja evo već godinu dana nosim bez zaštite na ekranu u dzepu ili torbici i nema ogrebotina

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ocigledno da zavisi od zastite koju ima staklo, meni su se pojavili sitni svirlovi na ekranu u roku od 15 dana, to ne smeta funkcionalno ali se vidi na jakom svetlu. Ja imam Gorila Glas 2, moguce je da kod novijih verzija se ne bi pojavio problem.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Da li ta staklena zaštita pravi bilo kakvu funkcionalnu razliku? Da li na bilo koji način utiče na touch? Da li isto klizi prst, da li ima razlike kad se ekran gleda pod uglom itd.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Jok, ništa od toga
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Nema nikakve razlike, a ja sam čuo za x slučajeva pucanja displeja prilikom padova, navodno kao, "obavezno puca", moguće da nije istina ili se odnosi samo na padove na beton druge tvrde podloge, bez obzira, uvek stavim silikon i staklo i teraj. Bolje mi sa tim leži fon i u ruci, ne klizi i osećam se sigurnije. (S6 je metal/staklo)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni je staklo 5,6 puta spaslo ekran :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

grujicd napisao:Da li ta staklena zaštita pravi bilo kakvu funkcionalnu razliku? Da li na bilo koji način utiče na touch? Da li isto klizi prst, da li ima razlike kad se ekran gleda pod uglom itd.

IMA razlike!
Boje i osvetljenje ok, ali touch NIJEA isti.
Ok, mozda vecina ili dobar deo korisnika nece ni osetiti, ali ja sam promenio mnooogo telefona, imam visoke kriterijume i zaista osetim razliku.
Uostalom, probaj pa ces videti i sam. Najvise kada povlacis na gore ili dole npr neku stranicu i tako to.
Nista, bas nistra strasno, ali se oseti razlika i ja to uopste vise ne koristim. Niti bilo kakve maske i zastite.
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

A mozda ie los touch na tom telefonu, posto ja nisam nista osetio.

Sent from my Sony
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Ma sumnjam.
Jednostavno, koristi par dana bez, pa onda stavi zastitno staklo i to je to.
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa ja sam ovde prvi i stavio to staklo i odusevio se, a posle toga stavljao vise komada.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja sam staklo koristio na svim telefonima, bar 5 različitih, uvek poručim iz Kine pa dok ne stigne koristim bez ičega i da ga jbm, nikada razliku pri dodiru nisam osetio. Uvek biram najtanje staklo, možda je do toga.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja imam foliju na ekranu a i ona me nervira. Sa staklom bih tek ispizdeo jer se jos vise vidi.
Ako ce da pukne ekran nek pukne. A u pm.. Sta ima da ga drzim u silikonskim sranjima sa zalepljenim staklom na ekranu, kada je bez toga 10x lepsi i osecaj u ruci je daleko bolji.
Naravno, razumem i one koji imaju sve moguce zastite :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Imas 230 evropskih razloga kod ajfona da drzis foliju :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori